Łosoś z piekarnika – lekki, zdrowy i smaczny. Super pomysł na piątkowy obiad i nie tylko. Smaczna rybka polana wcześniej przygotowaną marynatą po upieczeniu powala swoim soczystym smakiem. Przygotowanie jej jest proste i nie wymaga dużo czasu.Tą wspaniałą rybkę przygotujemy w około 30 minut. Upieczonego łososia można podawać z sosem ziołowym,pieczonymi ziemniaczkami , z dodatkiem ulubionej sałatki lub też
Olcia gotuje!adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kopytka – to pomysł na pyszny bezmięsny obiad. Pamiętam je z czasów dzieciństwa, ,kiedy gotowała je moja mama. Od niej nauczyłam się przygotowywać najpyszniejsze ciasto na kopytka. Zapach rumieniącej się cebulki, która świetnie komponuje się z kopytkami, aż kusi , aby przygotować je od czasu do czasu. Serdecznie zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kopytka
Olcia gotuje!Placki z cukinii proste i bardzo smaczne. Dla najmłodszych i nie tylko. Aromatyczne, chrupiące. Podawane z jogurtem to świetny pomysł na szybki, bezmięsny obiad. Pyszne placuszki o każdej porze roku. Serdecznie zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placuszki z cukinii – składniki: 1 średnia cukinia (około 300 g) pół małej cebuli (około 30 g,) lub 1 garść drobno
Olcia gotuje!sezonie, a i też dużo razy w ciągu roku. Uwielbiamy duszone warzywa. To lekkie danie, którym głównym składnikiem jest cukinia, zawsze sprawdza się jako posiłek dla całej rodzinki na obiad a nawet ciepłą kolację z chlebkiem. Serdecznie polecam mój sprawdzony przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Leczo z cukinią – składniki 2 kiełbasy np. podwawelska – około
Olcia gotuje!jakiegoś sosu, ale to drobne niedopatrzenie, które łatwo można przy najbliższej okazji naprawić Jeżeli więc zastanawiasz się co przygotować z mięsa mielonego, może spodoba Ci się taki pomysł na obiad. Z pewnością członkowie rodziny będą zaskoczeni gdy na talerzu zobaczą pieczeń ze spaghetti, ale myślę, że po spróbowaniu nikt nie będzie narzekać Do środka, zamiast tartego parmezanu, można użyć innego
Smaki Na Talerzurozgrzanym oleju po około 5 minut z każdej ze stron. Podajemy z ziemniakami i ulubionym sosem. jajka, kotlety jajeczne, jajka na twardo, wegetariańskie kotlety, wege kotlety, wege obiad, dania obiadowe, danie główne, przepis, przepisy, dieta
Szefowa kuchniprzedstawię wam przepis, który w mojej rodzinie funkcjonuje po prostu jako sałatka imieninowa. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby zaserwować ją na jakiejkolwiek imprezie, podać jako dodatek do obiadu lub po prostu zabrać ze sobą do pracy jako drugie śniadanie. Przygotowanie tej sałatki zajmuje niewiele czasu, a większość składników z pewnością macie już w swojej kuchni. Potem wystarczy kilka
okolicepalnika.pldynią Makaron z sosem dyniowym Piernik dyniowy Hummus z dynią Risotto z dynią Dobra, nie ma co dłużej przedłużać… Czas zakasać rękawy i wparować do kuchni, żeby zrobić obiad. W końcu panierowana dynia sama się nie usmaży! Panierowana dynia – KĄCIK PORAD Użyłem dyni piżmowej, która ważyła około 1kg, ale nada się również inna dynia. Każda dynia przed panierowaniem
BlendmanProsty przepis na szybki obiad! Co nam trzeba? 6 papryk Na sos: 700g mięsa mielonego wołowego Puszka czerwonej fasoli Mały koncentrat Trochę wody 2 łyżki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, czosnek Mała cebula Robimy! SOS : na patelni przesmażyć cebulę w kostkę pokrojoną, dodać mięso, koncentrat, fasolę, trochę wody, przyprawy, poddusić 15 min, zagęścić bułką tartą. Nafaszerować papryki i piec! Około
Latosiowydomfasolka szparagowa po azjatycku. Strączki przygotowane w ten sposób są chrupiące, aromatyczne, lekko ostre za sprawą papryczki chili, imbiru i czosnku. Fasolka szparagowa po azjatycku to świetny dodatek do obiadu, idealnie pasuje do tradycyjnego schabowego. Można ją też zajadać z sadzonym jajkiem. W moim przypadku fasolka szparagowa po azjatycku to odmiana żółta i płaska, ale mogą też być strąki zielone
Danka PichciWegański burger z szarpaną „wieprzowiną” BBQ, którą przygotujesz z grzybów – najbardziej polecam kurki lub boczniaki! Szarpane kurki lub boczniaki w sosie BBQ możesz
Via Gustoszybkie, ponieważ ogórki wystarczy dokładnie umyć i dość ciasno poukładać w słoikach, a następnie zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Ogórki konserwowe z chilli są idealne na kanapkę, jako dodatek do obiadu, a także jako składnik wielu sałatek. Polecam i gorąco zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu na najlepsze ogórki konserwowe z chilli . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ogórki konserwowe z chilli
Gotuj z Prezesemwarzywne czy kotleciki jajeczne z pieczarkami . Tak więc jest w czym wybierać. Bo kotleciki z jajek to bardzo tani, szybki, i prosty sposób na bardzo smaczny obiad. Wystarczy podać je w ziemniakami i jakąś smaczną surówką. Zresztą smakują tak samo pysznie na ciepło, jak i na zimno. Składniki: (na 10 paluchów) 8 jajek ugotowanych na twardo
Walijskie Pichcenie