Racuchy na maślance z jabłkami

Racuchy na maślance z jabłkami

Przepis na : obiad

Co powiecie na racuchy na maślance z jabłkami ? To super pomysł na śniadanie czy nawet obiad na słodko. Takie placki są mega puszyste, delikatne i bardzo smaczne. Do przygotowania racuchów z jabłkami nie musimy używać miksera. Wystarczy miska i rózga kuchenna, a zrobienie tych pyszności nie zajmie więcej jak 15 minut. W przepisie nie używamy drożdży, więc nie musimy czekać, aż zaczyn wyrośnie. Mieszamy wszystkie składniki w misce i od razu przechodzimy do smażenia. Racuchy na maślance z jabłkami smakują dos...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.