wygodna np. do przygotowania drugiego śniadania na wynos - wystarczy zawinąć w placek wcześniej przygotowany farsz i pyszny lunch gotowy. Równie często wykorzystuję jednak tortille do przygotowywania dań na ciepło - obiadów lub kolacji. Dziś akurat postawiłam na tzw. czyszczenie lodówki, czyli danie warzywne z wykorzystaniem wszystkiego, co znajdę w kuchni. Zapiekana tortilla z warzywami - przepis na 4 porcje Do przygotowania zapiekanych
Z notatnika dietetykasię cieszymy, bo lubimy akurat to warzywo. Ja mam dziś dla Was przepis na placuszki z cukinii. Są pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu. Przepis, to idealny pomysł na obiad. Możemy podać je też z ulubionym sosem np. czosnkowym. Składniki na około 20 placuszków: 1 cukinia około 500 g 1 czerwona cebula 2 - 3 ząbki czosnku 2 jajka
kruche babeczki5/5 - (3 votes) Potrawka z kalafiora, fasolki i młodych ziemniaczków Pyszna duszona potrawka w wersji wege, choć nie to było moim celem Doskonała jako samodzielne danie
Ogrodnik w podróżyprzepis na fasolkę szparagową w sosie bolońskim. Mariusz i Agnieszka Link do filmu z przepisem Jak zrobić FASOLKĘ szparagową w sosie BOLOŃSKIM❓ - Przepis na fasolkę na obiad BEZ węglowodanów Składniki: ok. 800g fasolki szparagowej 700g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku (jak małe to więcej) puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 cebula oregano bazylia sól pieprz Przygotowanie: Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepiwnym , a polane beszamelowym sosem serowym. Do tego jajo sadzone i pieczone ziemniaczki. O dziwo, pieczone ziemniaki też fajnie smakowały maczane w sosie Może nie był to jakiś wybitny obiad, no i jakby nie patrzeć, takie warzywa prosto z wody, polane roztopionym masłem smakują mi chyba najbardziej, ale uważam, że od czasu do czasu urozmaicenie posiłków jest jak najbardziej wskazane
Smaki Na Talerzufeta musimy pamiętać, że jest on słony, dlatego z solą należy postępować ostrożnie, aby nie przesolić placków. Delikatne, lekkie i chrupiące placki z cukinii to pomysł na letni obiad. Świetnie smakują z kleksem kwaśnej śmietany. Dobre też będą z sosem czosnkowym lub tzatziki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Placki z cukinii: 2 średniej wielkości cukinie około 6 łyżek mąki pszennej
Danka PichciPierogi z jagodami to świetny pomysł na słodki obiad. Poznaj sprawdzony przepis babci na pierogi z jagodami świeżymi lub mrożonymi. Zobacz z czym podawać pierogi. Sprawdź moje wskazówki, co zrobić, żeby się nie kleiły i owoce nie puszczały soku. Pierogi z jagodami to smak z dzieciństwa, którego się nie zapomina. Tęsknię za nimi przez cały rok. Są słodkie i dosłownie
Ania gotujeNaleśniki z serem na słodki obiad lub podwieczorek, do tego świeże maliny zapieczone pod śmietankowym sosem. Mniam... Prosty przepis a danie rewelacyjne. Polecam ... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkogrzance z bagietki czosnkowej – bardzo prosta a jednocześnie smaczna i efektowna przekąska. Można je podać na przyjęci w ogrodzie, na grilla, na imieniny czy urodziny. Mogą stanowić również obiad czy kolację. Dla wszystkich fanów grzybowych smaków oraz grzanek. Sos kurkowy beszamelowy, który tu nakładamy na grzanki można przygotować wcześniej. Świetnie się przechowuje a po schłodzeniu jest gęsty niczym pasta
Dorota Smakujeziemniaków dodaję szczypiorek , olej, pieprz oraz szczyptę soli. Sałatkę podaję najczęściej od razu po przygotowaniu, kiedy jest jeszcze ciepła. Śmiało zajadać można się samą tylko sałatką, natomiast podana na obiad jako dodatek do mięsa jest po prostu rewelacyjna. Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na austriacką sałatkę ziemniaczaną i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz
MeCooksKotlety z udek kurczaka bardzo polecam jako pomysł na szybki obiad. Mięso z udek jest naprawdę smaczne i taki kotlet będzie stanowił super odmianę od klasycznego kotleta z piersi kurczaka. No i tańszy jest. Wystarczy wykroić z udek kości (te możemy zamrozić i dodać w przyszłości np do zupy). W przypadku tych kotletów nie stosowałam tradycyjnego panierowania w jajku
Dorota Smakujetego przepisu na delikatne i kremowe puree z kalafiora, wzbogacone parmezanem i podane z jajkiem w koszulce. Smakowite, pełne zdrowych składników i idealne na pyszne, sycące śniadanie czy lekki obiad. Wypróbuj teraz i ciesz się wyjątkowym połączeniem smaków! 300 g kalafior (świeży) 15 g masło klarowane 20 ml gęste mleko kokosowe 50 g parmezan (lub inny ser długo dojrzewający starty
Modern Cave Girlbyć jednak na tyle duża, aby było ją łatwo faszerować. Jednocześnie warto znaleźć warzywa proste lub z lekkim zakrzywieniem. Ryż warto ugotować wcześniej lub wykorzystać ten, który został z obiadu. Jeśli nie przepadasz za ryżem, do farszu możesz użyć kaszy jęczmiennej lub gryczanej, ciecierzycy albo drobnego makaronu. Podobnie w kwestii dodatku sera zostawiamy sporą dowolność. Użyj sera, który najlepiej
Kuchnia Na Wypasiezaległy przepis z nią (o ile uda mi się zrobić dobre foto) i w tym roku to by było na tyle. Ale póki co, podrzucam Wam fajny przepis na obiad np. do pracy. Dla entuzjastów kaszy gryczanej. Dla odmiany do potrawy użyłam niepalonej, nie czuję jednak jakiejś olbrzymiej różnicy w smaku od tej ciemnej. Zajadałam się nią bite
KardamonovyZgadnijcie co ostatnio dostałam. Tak, dynię. Na szczęście była niewielkich rozmiarów, tak akurat na ten obiad i ze 3 koktajle. I znowu dynia miała smak melona, no mistrz. Muszę się w końcu dowiedzieć co to za gatunek. A o co chodzi z gulaszem? W sumie o nic, jemy ostatnio trochę zdrowiej, więc skończyło się na indyku i tej (nie cholernej
Kardamonovy