Ryż z kurczakiem i mieszanką chińską to doskonały sposób na dwudniowy obiad do pracy. Po pierwsze, robi się go ekspresowo, po drugie, smakuje doskonale po podgrzaniu. Do przygotowania mojego dania użyłam piersi z kurczaka oraz mieszanki chińskiej, mrożonej. Dodałam do tego kurkumę oraz imbir, aby nadać daniu lekko orientalnego smaku. Użyłam także odrobiny sosu sojowego i rybnego, jednak bez nich
Kuchnia BazyliiCześć! Tę sałatkę robi się bardzo szybko. Kiedy spodziewam się gości, albo chcę coś przekąsić to jest w sam raz na takie okazje - pachnąca wiosną sałatka
Pieprzyć z FantazjąCześć! Bardzo popularne danie jakim są pulpety. Każdy ma jakiś swój pomysł na ich wykonanie. Robię je w sosie koperkowym, z warzywami, zapiekane a tym
Pieprzyć z FantazjąCo dziś macie na śniadanie? U mnie bananowy chlebek, a to tylko dlatego, że wczoraj skończyło mi się pieczywo. Długo dumałam nad naleśnikami, ale stwierdziłam, że
Niezły MłynekBardzo szybka i dobra przekąska w sam raz na imprezę. Środek może być modyfikowany wedle życzenia. Moja wersja imprezowych ślimaczków była bezmięsna, ale następnym razem zastanawiam
Karola gotujeTen kto mnie zna osobiście, wie, że czego jak czego, ale słodyczy nie odmawiam ;) Chyba, że już naprawdę mi uszami wychodzą ;) Nad zrobieniem tego ciacha
Kuchnia w czekoladzieKulki Rafaello to wyśmienity smakołyk inspirowany popularnymi pralinkami. Jest to deser który obłędnie smakuje, szybko się robi i błyskawicznie znika z talerza. Masa przygotowana jest z
Smakowite DaniaSKŁADNIKI: • 600 g mąki • 250 g margaryny • 2 jajka • 50 g drożdży • łyżeczka proszku do pieczenia • 1/4 szkl.mleka • 2,5 łyżki śmietany • 2,5 łyżki cukru
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI: CIASTO: • 1/2 kg mąki • 250 g masła lub margaryny • 40 g drożdży • 1 duże jajko • łyżka kwaśnej śmietany • 2 łyżki cukru • 3 łyżki mleka NADZIENIE
KUCHNIA POLSKACzasem mam problem z tym, co zrobić na obiad. A bo to kotlet, a bo to duszone mięsko… Dzisiaj coś, co zrobicie dosłownie w kilkanaście minut. Filet z kurczaka z patelni z dodatkiem szynki, pomidora i sera. Soczysty, pyszny, szybki do zrobienia i aromatyczny. W dodatku nie musimy bawić się w panierki, babrać w jajku i bułce. Tutaj wystarczą(...)prowansalskich i czosnku na mięsko oraz czosnku niedzwiedziego z suszonymi pomidorami i czarnuszką na wierzch. Ja następnym razem na pewno zrobię podwójną porcję, bo mięsko świetnie nada się na obiad do pracy dla pana męża a i na obiadek mąż wsunął podwójną porcję. Drukuj Soczysty filet z kurczaka z patelni Szybkie i aromatyczne danie obiadowe z kurczaka Składniki 1 podwójny
Mieszam w GarnkuDonuty – najlepsze amerykańskie pączki. Wyglądem przypominają nasze rodzime oponki, jednak moim zdaniem zdecydowanie biją je na głowę. Są idealnie pulchne, miękkie i ani trochę nie
Pogotujmy.plNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Związek na patelniktóre wybraliśmy była idealnie wysmażona pierś z kaczki, podana z kluskami leniwymi, sosem śliwkowym z brandy, chutney z jabłka i pomidorów oraz salsą z glazurowanych buraków i rozmarynu. Do obiadu wybraliśmy Nalewkę Saska Pigwa. Co na deser? Na deser wybraliśmy Ciastko ze słonym karmelem, z kruszonką z chleba razowego i sezamu, sosem krówkowym, lodami o smaku espresso z czekoladą oraz(...)Podczas mojej wizyty restauracja była pełna, więc potwierdza to fakt, że dają tam zjeść bardzo dobrze No i mają cudowny taras, jednak pogoda nie pozwoliła nam zjeść na nim obiadu – to pretekst, aby udać się tam wiosną! *wpis powstał we współpracy z marką Saska Artykuł Restauracja 2 Pi Er | Lublin – Miejsca ze Smakiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog
Kuchnia BazyliiBitki wołowe to klasyczne danie kuchni polskiej, smakuje wszystkim miłośnikom tradycyjnych potraw, doskonały pomysł na sycący obiad dla całej rodziny. Bitki przygotowuje się z tylnej części udźca, np. ligawy. Wołowina powinna być jasna, sprężysta i przyjemnie pachnieć mięsem. To cechy dojrzałego mięsa, a dzięki dojrzewaniu mięso kruszeje i jest lepiej trawione, niestety z kiepskiej jakości wołowiny najlepszy kucharz nie zrobi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!