Cukier fiołkowy

Cukier fiołkowy

Cukier fiołkowy

Dziś przychodzę do Was nie z przepisem, a z pomysłem na to jak wykorzystać nadmiar pachnących, leśnych fiołków. Nie mogą to być te przydomowe, bezwonne, bo w tym wszystkim właśnie o aromat chodzi najbardziej. Fiołki rosnące gdzieś na łąkach, skraju lasu czy przy rzece będą najodpowiedniejsze.  Składniki: 1 szklanka świeżych fiołków (nie ubita) ½ szklanki cukru Sposób przygotowania: Z zerwanych fiołków dokładnie i starannie odrywamy płatki, przepłukujemy na sicie by pozbawić ewentualnych zanieczyszczeń i r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję