obiad na szybko - 16606 przepisów (strona:776/1108)

Ratatouille (ratatuj) 163

nikt nie zabroni Wam eksperymentować i dodawać tego, co lubicie. Ratatuj jest lekkie, a jednocześnie naprawdę sycące. Można je podawać po prostu ze świeżym pieczywem, albo jako dodatek do obiadu. My zrobiliśmy z dzikim ryżem i duszoną piersią indyczą. Najedliśmy się tak, że wstać nie mogliśmy. I jeszcze sporo zostało. Bo jakoś tak odruchowo zrobiliśmy naprawdę potężną ilość(...)dokładnie te same rzeczy, których Wy używacie w kuchni. Po prostu warzywa, nic więcej. I właśnie ostatnio dostałem od Knorra całą skrzynkę świeżych warzyw. Trzeba je było szybko spożytkować i tak właśnie powstał pomysł na ratatouille. A całą historię z tym prezentem opisałem na blogowym fanpejdżu .       Porcja dla ok. 6 osób: 2 czerwone papryki 2 żółte

Marder&Marder Manufacture
Gulasz z indyka w marynacie Azjatyckiej z kaszą bulgur z vermicelli. 214

Roleski oraz przyprawą Skworcu . Gulasz podałam z kaszą bulgur z vermicelli .Vermiceli to taki cieniutki makaronik, powiem Wam że kasza w połączeniu z tym makaronikiem i sosem smakuje wybornie :) Obiad podałam na porcelanie Bogucice . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g kaszy Bulgur z Vermicelli firmy Melvit 600 g mięsa gulaszowego z indyka 1 duża cebula 3 marchewki 1 łyżka czerwonej(...)mięso, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w grube plasterki marchwkę.Podsmażamy na rumiano, dolewamy połowę bulion i dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie. Jeśli wywar Wam za szybko odparuje dolejcie więcej wody.Pod koniec gdy mięso zmięknie w 1/2 szklanki wody rozrabiamy 1, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  dolewamy do mięsa i mieszamy aż zgęstnieje. Kaszę gotujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Dorsz z fasolką szparagową i szpinakiem 212

podany na szpinaku z dodatkiem fety. Najlepszy z fasolką szparagową. Oczywiście można podać np. z ziemniakami i ulubioną surówką, ale polecam korzystać z sezonu na fasolkę. Bardzo smaczna kompozycja. Obiad dla dwóch osób. 2 porcje dorsza bez skóry po ok. 120-130 g (użyłam polędwicy z dorsza) 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej olej do smażenia 350 g fasolki szparagowej(...)patelni rozpuścić łyżkę masła. Szpinak umyć. Jeśli liście są duże, można oderwać twarde ogonki. Szpinak wsypać na patelnię (jeśli całość nie mieści się na patelni, dodawać partiami – szpinak szybko zmniejsza objętość). Dodać pieprz i wyciśnięty czosnek i zamieszać. Kiedy szpinak wyraźnie zmniejszy objętość, dodać pokrojony w kostkę ser feta. Mieszać od czasu do czasu i trzymać na patelni

Bullio
Bary mleczne w Warszawie 241

myślicie, można zjeść 3 obiady dwudaniowe jednego dnia? Można! Czego się nie robi dla swojego kochanego bloga :-) Wybrałam się dziś na mały research najbliższych mi barów mlecznych. Na razie wybrałam trzy ale na tym nie koniec. Będę badać, smakować i zwiedzać dalej. Napisze Wam kilka słów o tych, w których już pokosztowałam małe,co nie co.  Jako pierwszy(...)groszkiem, była ok. taka domowa za 3 zł. Podsumowanie -  że domowo to na pewno, że tanio? nie do końca - za całość zapłaciłam 25,80 zł bez napoju. Szybka i sprawna obsługa,ładne białe talerze, jedzenie trochę zimne ale jest to, raczej bolączka każdego mlecznego. Czy bym poleciła? Myślę, że tak. W samym centrum stolicy, dla zabieganych

pieprzny smaczek
Tort makaronowy z kurkami 192

Koniec sierpnia to niestety znak że pomału kończy się lato. A że nie rozpieszczała nas pogoda w tym roku to tym bardziej żal tych kilku słonecznych

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Lekko pikantna zupa krem z dyni z mlekiem migdałowym (wegańska) 177

Dzisiaj miałam przyjemność spotkać się na urodzinowej kawce z moją przyjaciółką. Przeszłyśmy kilka kilometrów, ciągle rozmawiając. Uwielbiam takie spotkania i relaksujące dni, kiedy nigdzie nie trzeba

Be Fit Be Strong
Tarta z boczkiem i suszonymi śliwkami 175

Przyszedł czas na kolejną odsłonę tarty. Tym razem lekko słodka, lekko kwaśna i lekko pikantna. Pychotka! Składniki: na ciasto: 200g mąki 100g masła łyżeczka soli 3

Wielki apetyt
Wytrawne pierogi z dyni 194

Pierogi z dyni to kolejna możliwość wykorzystania tego fantastycznego warzywa. Oczywiście jest całe mnóstwo przepisów, które mam zamiar przygotować z dynią w roli głównej, ale ponieważ

UgotujmyTo.pl
Kurczak smażony z boczniakiem 190

Składniki : tacka boczniaków 25 dag mały podwójny filet z kurczaka cebula tłuszcz do smażenia sól, pieprz, szczypta kminku Przygotowanie: Umyte mięso kroimy w drobną kostkę, cebulę

Proste Potrawy
duszona wątróbka z cebulką 140

bywa twarda, i ma nieciekawy smak.  Wątróbka, którą ja proponuję jest bardzo pyszna, robię ją dosyć często. Jest mięciutka,  nie ma charakterystycznego posmaku wątroby. Jest idealna na obiad do ziemniaków i surówki :-) Bardzo polecam. No to zaczynamy: SKŁADNIKI: -około 1 kg wątróbki wieprzowej -3 spore cebule -mleko -3 ząbki czosnku -przyprawę wegetę -pieprz -mąkę około 1 szklanka -olej(...)miski i  zasypujemy mąką. Obtaczamy wszystkie kawałki dokładnie w mące.  Wątróbki nie przyprawiamy na tym etapie :-) Następnie wątróbkę smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, robimy to szybko, nie szkodzi że w środku wątróbka będzie jeszcze krwista, potem będziemy ją dusić, to dojdzie. I tak postępujemy, aż usmażymy wszystkie kawałki wątróbki.  Następnie czosnek przepuszczamy przez praskę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Coxinha de galinha, czyli brazylijskie pierożki z kurczakiem 189

Kuchnia . Wprowadziłam te pierożki do mojego menu na stałe, ale (nie wiem dlaczego) dopiero dzisiaj dzielę się nim z Wami??? Dlatego nie marnujcie czasu, tylko koniecznie zróbcie na najbliższy obiad, kolację.... Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka połowa średniej cebuli 2 duże ząbki czosnku 70 g miękkiego masła 1/2 szklanki bulion z drobiu (użyłam moje wcześniej zamrożone kostki ) sól(...)ogniu. Zdjęłam z gazu kiedy mięso było miękkie. Mięso wyjęłam do wystudzenia a wywar przecedziłam i ponownie wstawiłam do gotowania. Zmniejszyłam płomień gazu. Do gorącego wywaru wsypałam mąkę i szybko wymieszałam. Mieszałam energicznie. Kiedy masa „zabulgotała”, zdjęłam garnek z gazu i jeszcze raz wymieszałam masę. Zestawiłam garnek z gazu. Masę zostawiłam do wystudzenia. Zimne mięso posiekałam na drobne cząstki

Kuchnia u Krysi
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2684

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – idealnie nadają się na przekąskę, a nawet jako pyszny obiad :) Niestety nie są one wdzięcznym modelem do zdjęć, ale mam nadzieję, że mimo wszystko się na nie skusicie :) Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 3 małe cebulki 200g mięsa mielonego wołowego 2 jajka 2 ząbki czosnku papryka słodka(...)podsmażyć. Kolejno dodać mięso mielone, pieprz, sól, paprykę słodką i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć kilka minut aż mięso będzie dobre. Na koniec dodać dwa rozbełtane jajka i szybko przemieszać całość na patelni. Zestawić z palnika. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wnętrza każdej pieczarki nałożyć wcześniej przygotowany farsz z mięsa mielonego. Zapiekać w temp. 180C przez

Kulinarne Przeboje
Surówka ” Marokańska ” z kiszonej kapusty 168

Surówka „Marokańska ” z kiszonej kapusty Pyszna , niecodzienna surówka z kiszonej kapusty z rodzynkami i majonezem .Kiszona kapusta ma wiele twarzy , a może główek Świetnie

Ogrodnik w podróży
Sałatka z pieczonych buraków i awokado 278

Sałatka z pieczonych buraków i awokado to pyszna i zdrowa propozycja Madzi na romantyczną kolację we dwoje :) Idealnie dobrane składniki świetnie łączą się ze sobą smakami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza z niebieskiej kukurydzy bezglutenowa. Pizza blue corn 193

 Znacie niebieską kukurydzę? Ja o niej dowiedziałam się niedawno, tzn. że jest dostępna w Polsce. Niebieska kukurydza jest produktem bezglutenowym swój kolor zawdzięcza wysokiemu

AZgotuj!