nutella - 1593 przepisów (strona:17/107)

Domowa Nutella (krem czekoladowy) z kaszy jaglanej 125

Domowa Nutella (krem czekoladowy) z kaszy jaglanej – to coś, co koniecznie musicie wypróbować! Aż wstyd się przyznać, ale przez większość swojego życia nie miałam pojęcia, jak smakuje kasza jaglana, bo po prostu w moim rodzinnym domu jej się ni The post Domowa Nutella (krem czekoladowy) z kaszy jaglanej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Placuszki jaglane ze śliwkową nutellą 199

pewno im posmakuje nasze danie. Zastąpienie mąki pszennej jaglaną i ryżową sprawi, iż będą one zdrowszą wersją tradycyjnych potraw. Jest to również danie bezglutenowe. PLACUSZKI JAGLANE ZE ŚLIWKOWĄ NUTELLĄ borówki amerykańskie – garść jajko, śliwki – 6 sztuk kakao – 1 łyżka olej kokosowy (stały) – 10 g (0.5 łyżki) mąka jaglana – 4 x łyżki mąka ryżowa – 2 łyżki mleko kokosowe(...)kakao (można poddusić śliwki z goździkami i kakao) 4. Usmażone placuszki polej sosem śliwkowym. 5. Posyp migdałami i borówkami. Placuszki jaglane to pyszne danie Artykuł Placuszki jaglane ze śliwkową nutellą pochodzi z serwisu Strefa Zdrowego Żywienia

Strefa Zdrowego Żywienia
Tort z kokosową wkładką i masą budyniową 191

budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 400 g masła (w temperaturze pokojowej) 12 – 14 łyżek cukru 3 łyżki nutelli 1 łyżka adwokatu Dodatkowo: czekoladowa polewa Helio kolorowe bratki Średnica tortownicy 26 cm. Najpierw robimy biszkopt dokładnie według TEGO przepisu . Następnie przygotowujemy ciasto kokosowe. Białka ubijamy na sztywno. Później dodajemy(...)masło na jasną masę. Dodajemy do niego stopniowo budyń i dokładnie ucieramy. Na koniec dzielimy ją na dwie równe części. Do jednej z nich dodajemy adwokat, a do drugiej nutelli i dokładnie mieszamy. Masy nie są bardzo słodkie więc spróbujcie je i ewentualnie dosłodźcie cukrem pudrem jeśli lubicie bardziej słodkie Biszkopt przecinamy na pół. Smarujemy ciemną masą (około 1/3 zostawiając

PatiGotuje
Wafle „Michałki” 230

znane „Michałki”? Moim zdaniem niekoniecznie;) 3 wafle/andruty suche 60 g orzechów laskowych 170 g miękkiego masła 280 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki nutelli 1 szkl. mleka w proszku + 1 i 1/2 łyżki 1 i 1/2 łyżki gorzkiego kakao Polewa: 100 g czekolady 2 łyżki śmietanki 30 % 1 łyżka masła Na rozgrzanej, suchej patelni(...)czystą ściereczkę i pocierając o siebie, pozbawiamy brązowej skórki. Drobno siekamy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy naprzemiennie serek homogenizowany oraz mleko w proszku. Na końcu dodajemy nutellę. Do miseczki przekładamy mniej więcej 1/3 masy. Dodajemy do niej gorzkie kakao oraz posiekane orzechy. Masę rozprowadzamy na pierwszym waflu. Przykrywamy drugim waflem. Pozostałą masę łączymy z resztą mleka

Smaki Na Talerzu
Sernik nutellowy 185

miękkiego masła 1 łyżeczka kakao Sernik: 800 g twarogu na sernik (u mnie wiaderkowy z Piątnicy) 200 g mascarpone 5 jajek 1/2 szkl. cukru pudru 200-250 g nutelli 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 op. budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy na piach. Łączymy w misce z miękkim masłem oraz kakao. Tortownicę (śr. 21cm) wykładamy na dnie papierem do pieczenia(...)miski dodajemy twaróg oraz serek mascarpone i proszek budyniowy. Miksujemy krótko, na niewielkich obrotach, tylko do połączenia składników. Masę serową dzielimy na dwie części. Jedną z nich łączymy z nutellą, mieszamy. Na ciasteczkowy spód wykładamy po kilka łyżek masy jasnej, a następnie taką samą ilość masy ciemnej itd, aż do wyczerpania składników. Piekarnik nagrzewamy do około 170 stopni

Smaki Na Talerzu
Kostka Rocher 589

wypieków 120 g mąki 40 g kakao 200 g mielonych orzechów laskowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem orzechowy: 500 g serka mascarpone ok 350-400 g nutelli (dałam mniej) 100 g mlecznej czekolady 60 g drobno posiekanych, uprażonych orzechów laskowych Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżki cukru pudru(...)nagrzanego do 170 stopni na około 35 minut. Studzimy. Zimny biszkopt wyjmujemy z formy, kroimy na 2 blaty. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Serek mascarpone miksujemy krótko z nutellą, tylko do połączenia. Dodajemy płynną, ostudzoną czekoladę i ponownie krótko miksujemy. Do powstałej masy wsypujemy podprażone i posiekane orzechy laskowe. Połowę przygotowanego kremu rozprowadzamy na jednym biszkoptowym blacie. Pozostały krem

Smaki Na Talerzu
Pijana śliwka 166

pieczenia opakowanie cukru wanilinowego opakowanie rozpuszczalnej kawy latte (12,5 g) 3 łyżki startej na drobnych oczkach czekolady gorzkiej Masa: 400 g masła (w temperaturze pokojowej) 500 g nutelli 1 łyżka wódki Dodatkowo: 500 g suszonych śliwek 5 łyżek wody 5 łyżek cukru 100 ml wódki Wymiary formy 33 cm x 24 cm Dzień wcześniej wieczorem kroimy w paski suszone(...)około 30 – 35 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Gotowy zostawiamy do wystudzenia, a jak wystygnie dzielimy na pół. Masło ucieramy na jasną i puszystą masę. Dodajemy nutellę i wódkę, dokładnie ucieramy. Dół biszkoptu smarujemy połową masy, przykrywamy drugą częścią ciasta i smarujemy resztą masy. Na górze układamy śliwki. Smacznego Artykuł Pijana śliwka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Świąteczne Kruche Ciastka z Orzechami i Kremem 366

uprażonymi orzechami laskowymi i czekoladowym kremem do pieczywa. Ciasteczka są delikatne, kruche, cudownie pachną, nie można się powstrzymać, aby nie podjadać. Bardzo mi smakują. Jeśli nie lubimy kremu typu nutella możemy go pominąć, ciasteczka i tak będą pyszne. U mnie na pewno będą na Święta, polecam! (inspiracja z książki „Holiday Cookies” Elisabet der Nederlanden). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała(...)200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 130g miękkiego masła 1 żółtko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około 200g kremu do pieczywa orzechowo – czekoladowego (użyłam nutelli) Dodatkowo: cukier puder do posypania 1. Orzechy przesypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Prażyć w 160C na funkcji termoobieg przez około 8 minut

Mała Cukierenka
Piernikowe plecionki drożdżowe 202

cukru pół szklanki mleka 30 g masła 1 małe jajko mała szczypta soli duża szczypta cynamonu Na nadzienie: 1 pełna łyżeczka przyprawy do piernika 1 czuba łyżeczka nutelli 40 g masła 50 g cukru Dodatkowo: 1 małe jajko *ilość zależy od rodzaju użytej mąki i panujących w pomieszczeniu warunków, często nie muszę nic dodawać czasem muszę dodać jej więcej podczas(...)mąką blacie/macie na długi pasek a la prostokąt (nie musi być idealnie równy i tak go będzie zwijać, szerokość około 5-6 cm). Przygotowujemy nadzienie: masło, cukier, czubatą łyżeczkę nutelli i pełną łyżeczkę przyprawy do piernika podgrzewamy do połączenia. Ja robię to w garnuszku lub gdy się spieszę wkładam szklankę ze składnikami na chwilę do mikrofali i potem całość mieszam

Słodkie okruszki
Mocno czekoladowe ciasto z Prince Polo 234

minut w 150 stopniach, a następnie zmniejszamy piekarnik do 120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Studzimy Krem czekoladowy : – 300 ml śmietanki kremówki 30% – 4 łyżki nutelli – 3 płatki żelatyny – 0,5 łyżeczki cukru pudru Żelatynę zalewamy zimna wodą na 7-10 minut żeby napęczniała. W tym czasie ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Do ubitej dodajemy(...)nutellę i znów miksujemy do momentu połączenia składników. Żelatynę odsączamy z wody i podgrzewamy np. w mikrofali (u mnie trwało to 8 sekund). Do żelatyny dodajemy łyżkę kremu i energicznie łączymy wszystko razem. Dopiero wówczas przelewamy całość do kremu. Krótko miksujemy. Krem przelewamy na kakaowy spód, a całość przykrywamy chrupiącą bezą. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny PS. Miałam

Relaxtime
Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie 368

Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami i przepysznym, chrupiącym spodem z nutelli i sucharków. Ciasto szybko się robi i jest bardzo proste w wykonaniu. Polecam!     Składniki: 4 serki homogenizowane po 200g 2 galaretki bezbarwne (lub cytrynowe) 3 kolorowe galaretki ( u mnie niebieska, czerwona i pomarańczowa) 150 gram sucharków 300 gram kremu czekoladowego (użyłam(...)nutelli)       *** Kolorowe galaretki rozpuszczamy osobno, każdą w szklance gorącej wody. Dokładnie mieszamy, aby galaretki całkowicie się rozpuściły i odstawiamy do stężenia ( po wystudzeniu galaretki możemy włożyć do lodówki aby szybciej stężały) *** *** Bezbarwne galaretki (lub cytrynowe) rozpuszczamy dokładnie w dwóch szklankach gorącej wody, studzimy *** *** Po całkowitym wystudzeniu, bezbarwne galaretki miksujemy z serkami homogenizowanymi *** *** Kolorowe galaretki po całkowitym stężeniu

Blog z Apetytem
Czekoladowy sernik na zimno 173

Jeśli nie chcecie spędzać w kuchni dużo czasu, a jednak mimo wszystko lubicie różne łakocie, bardzo go Wam polecam. Sernik: 700 g serka kremowego, śmietankowego np. philadelphia 250 g nutelli (nie ważyłam, dałam około 4-5 łyżek) 250 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 150 g biszkoptów posypka czekoladowa Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej(...)wody (mniej więcej 1/3 szklanki) i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, tylko do rozpuszczenia. W misie miksera umieszczamy serek, chwilę miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy nutellę i miksujemy do połączenia. Jedną/dwie łyżki masy dodajemy do rozpuszczonej żelatyny, mieszamy – jeśli ładnie się połączy, dodajemy ją do reszty masy i miksujemy (jeśli żelatyna zbije się w grudki, ponownie

Smaki Na Talerzu
Kostka Ferrero Rocher 461

ciasto: 8 jajek 180g cukru 120g mąki pszennej 40g kakao 200g mielonych orzechów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Składniki na masę ferrero rocher: 300g serka mascarpone 350g nutelli 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych 100g gorzkiej czekolady   Składniki na masę śmietankową: 400ml śmietany kremówki 36% 100g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix (lub 1 łyżka żelatyny(...)blaty *** *** Następnie przygotowujemy masę ferrero rocher: gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie serek mascarpone i nutelle miksujemy ze sobą na gładki, jednolity krem. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz orzechy *** *** 1/3 szklanki wody mieszamy z 2 łyżkami wyciśniętego soku z cytryny. Jeden blat ciasta ponownie

Blog z Apetytem
Kostka orzechowa 348

łyżek cukru 2 kisiele cytrynowe 500 ml mleka 200 g masła Masa śmietanowa: 300 ml śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 3-4 łyżki nutelli 3/4 szkl. mleka ok 100 g herbatników kakaowych kakao do oprószenia kilkanaście orzechów laskowych Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodajemy po 1 łyżce cukru i ubijamy dalej(...)21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 15-20 minut (następnie pozostawiamy do lekkiego przestudzenia w uchylonym piekarniku). Ostudzone ciasto smarujemy nutellą. Następnie wykładamy obok siebie kakaowe herbatniki. Za pomocą pędzelka nasączamy je delikatnie mlekiem. W garnuszku miksujemy żółtka, 1 szklankę mleka oraz proszek kisielowy. Pozostałe mleko przelewamy do większego rondelka

Smaki Na Talerzu
DOMOWA NUTELLA 326

Domowa nutella zachwyca smakiem jeszcze bardziej niż ta, którą znajdziemy... Artykuł DOMOWA NUTELLA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE