Grecy piją ją czystą, albo wymieszaną z wodą mineralną lub colą. W sumie odniosłam wrażenie, że Grecy traktują retsinę nie do końca jak wino, lecz bardziej jak orzeźwiający, lekki napój , który w sklepach dostępny jest w kapslowanych butelkach a na stół podaje się go w szklankach. Schłodzona świetnie gasi pragnienie w upalny dzień. Choć można ją kupić w Polsce
Chilli Czosnek i Oliwawcale. Autor nieznany Składniki: Pół szklanki suchej kaszy kuskus 3/4 szklanki napoju sojowego o smaku czekoladowym 1 banan Garść świeżych malin Płatki migdałowe Przyprawy: Cynamon Przygotowanie: Napój sojowy podgrzewamy w rondelku aż do wrzenia. Zalewamy nim kaszę i odstawiamy ją na 5 minut. W tym czasie kroimy banana na plasterki i opłukujemy maliny. Gdy kuskus jest
Weganizm infantylnypoczuć jego smak..Idealnie pasuje jako dodatek do herbaty..do różnego rodzaju deserów i napojów.. W upalne dni wystarczy woda, kilka kostek lodu, kilka kropel syropu i napój chłodzący gotowy.... Syrop z pigwy jako zamiennik cukru w owsiance..pycha.. Pigwa jest rośliną pochodzącą z dalekiego wchodu i dotarła aż do Europy południowej. Wywodzi się z rodziny
Moje domowe kucharzeniewięcej ! Składniki: * 1 szklanka napoju kokosowego Alpro ( lub zamiennie chudego mleka + 2 łyżki mleka kokosowego ) * 1/3 szklanki płatków owsianych górskich * 1 łyżeczka miodu * 2 łyżki wiórek kokosowych * maliny Wykonanie: Napój migdałowy zagotować, na wrzący wsypać płatki owsiane i gotować 5 minut. Dosypać wiórki i gotować jeszcze 2-3 minuty. Owsiankę dosłodzić miodem. Do porcji owsianki dodać kilka zgniecionych
kolorowotorcikowowstawiłam szklankę z Chia i mlekiem do lodówki, a rano maliny, miętę, pozostałe 3/4 szklanki mleka i syrop z agawy umieściłam w dzbanku blendera i zmiksowałam wszystko dokładnie, jeśli napój wyda nam się zbyt gęsty, rozcieńczamy go mlekiem. Zawartość dzbanka przelałam do miski, dodałam namoczone nasiona Chia, wymieszałam łyżką. Przelałam do szklanek. Na zdrowie! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujetaki jaki lubię, czyli nie mdłe, nie za słodkie. Pierwszą wyczuwalną nutą jest smak grejpfruta, następnie wyczuwamy lekki smak melona. Zresztą co Wam będę pisać, koniecznie musicie zrobic ten napój w swoich kuchniach! Na zdrowie Kochani! Składniki na 6 szklanek: 1/2 świeżego ananasa 1 melon żółty 1 grejpfrut 2 pomarańcze kilka kostek lodu Wykonanie: Wszystkie owoce obieramy. Pomarańcze(...)grubą kostkę. Wrzucamy do blendera, dodajemy miąższ pomarańczy i grejpfruta, kostki lodu i miksujemy wszystko razem. Przelewamy do szklanek i pijemy. Jeśli nie uda nam się wypić całego napoju od razu, zauważymy, że pulpa owocowa zbiera w górnej części szklanki, a w dolnej oddziela się sok - nie ma się czym przejmować. Wystarczy tylko zamieszać zawartość w szklance. Ja przez
Blondynka GotujePlease scroll down for English. Pisałam o tym już kilka razy, ale się powtórzę - uwielbiam smak zielonej herbaty. Dzisiejsza propozycja to kolejne zastosowanie matcha - tym razem w mlecznym napoju. Wczoraj natknęłam się na przepis, który jest bardzo podobny do tego, jaki ja robię. Autorce bloga Sweet Sensation udało się zrobić trzy piękne warstwy. Mi się nigdy to nie udało(...)dzisiaj też nie. Bez spieniarki chyba się nie da ;). W każdym bądź razie smak jest podobny. Wersja mojego napoju jest dietetyczna, więc dołączam ten przepis do akcji: Bądź FIT na wiosnę . CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryPiwo imbirowe idealnie sprawdza się podczas upałów. Napój stanowi smaczną bazę do koktajlów alkoholowych i drinków. Próbowaliście imbirowego mojito? Pycha! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryNawet nie wiecie, jak pachnie w domu podczas gotowania tego kompotu. Aromaty jabłek, pomarańczy i korzeni mieszają się i podnoszą domownikom nastrój. Pomyślałam, że taki napój będzie idealny podczas zbliżających się Świąt (jeszcze tylko 65 nocy). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy AleksandryWczoraj pokazałam Wam jak można zrobić lemoniadę z truskawkami, a dzisiaj zapraszam na napój z kiwi. Lemoniada jest pyszna i bardzo orzeźwiająca. Polecam spróbować :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryjogurtu naturalnego 60 ml napoju migdałowego Alpro Do posypania: 4 łyżki wiórek kokosowych KRESTO 3 łyżki cukru Suche składniki, tj. mąka, wiórki kokosowe, soda, proszek do pieczenia - wymieszać. Napój migdałowy połączyć z jogurtem. Jaja utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dolewać powoli do ubitej masy jajecznej olej. Dodawać na przemian mąkę i jogurt - niedbale ucierając. Ciasto wylać
kolorowotorcikowoCzekoladowa masa: 2 szkl. napoju czekoladowego ALPRO 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka czubata żelatyny 70 ml gorącej wody W wodzie rozpuścić żelatynę. Napój czekoladowy połączyć z cukrem, mąką i żółtkami. Podgrzewać, ciągle mieszając - do zgęstnienia. Dodać żelatynę - pozostawić do ostygnięcia. Owoce - jagody i truskawki ułożyć na spodzie. Zalać lekko ciepłym budyniem czekoladowym
kolorowotorcikowoMarchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce. Dodać do cebuli, smażyć 2 minuty. Warzywa zalać bulionem - gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać kukurydzę. Do gotującej się zupy wlać napój migdałowy Alpro. Zagotować. Doprawić do smaku octem winnym i ewentualnie solą. Porcje zupy posypać posiekanymi migdałami. Smacznego
kolorowotorcikowozagotować bulion, dodać podsmażone warzywa - gotować. W czasie gotowania dolać wino. Zupę gotować, aż warzywa zupełnie zmiękną i zaczną się rozpadać. Pod koniec gotowania do zupy dodać ketchup oraz napój ryżowy Alpro. Możecie go zastąpić mlekiem kokosowym lub słodką śmietanką. Zupę doprawić do smaku przyprawami. Ugotowaną zupę zdjąć z ognia, zmiksować blenderem na krem. Smacznego
kolorowotorcikowoagawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze. Może być również dodana i zmieszana w blenderze ze świeżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze
Mia Cucina Sofieta