Hej! Koktajle owocowe są nieocenione. Można sobie komponować na różne sposoby i za każdym razem wychodzą przepyszne. No i "oszukują" głód. Do zrobienia dzisiejszego
Tylko pysznieSuper pyszny i orzeźwiający dzięki dodatkowi cytryny i rabarbaru syrop z truskawek. Z dodatkiem listków mięty i kostki lodu jest doskonałym letnim napojem. Składniki: (na 1l syropu) 1kg truskawek 400 g rabarbaru 500g cukru 2-3cytryny (skórka i sok) Sposób przygotowania Owoce myjemy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy na pół. Rabarbar obieramy i kroimy w małe kawałki
Pyry na Gazkonserwantów. Dlatego, żeby mieć pewność co pijemy i podajemy bliskim oraz że jest to wartościowe dla naszego organizmu, rzadziej sięgajmy na sklepowe półki, a częściej przyrządzajmy tego typu napoje sami w domu z dobrych, dojrzałych i najlepiej sezonowych owoców. Smoothie i koktajle możemy także wzbogacić dodając płatki, otręby czy orzechy. Nie zapominajmy, że świeże owoce dostarczają mnóstwo składników odżywczych, działają
Fitsweet.meDzięki liczi, smoothie smakuje zupełnie inaczej – zyskuje ciekawy, oryginalny, delikatnie kwiatowy posmak. Dodatkowo zarówno liczi jak i smoothie z jego dodatkiem spokojnie mogą być świetnymi, naturalnymi zamiennikami gotowych napojów energetycznych, ponieważ błyskawicznie dodają sił, poprawiają nastrój i stawiają na nogi. Składniki: 2 małe (200 g) banany kilka (200 g) owoców liczi 0,5 szklanki (125 ml) soku z pomarańczy
Fitsweet.meProblemy ze wstaniem z łóżka i brak motywacji. Nic nam się nie chce i najchętniej cały dzień spędzilibyśmy w bezpiecznej norze z kołdry. Postaraj się jak
Fitsweet.meMeksyku nasiona chia często są dodawane do napojów. Oprócz tego, że zmieniają ich konsystencję, przede wszystkim wzbogacają je o cenne składniki odżywcze. W tych małych ziarenkach zamknięte są kwasy omega, błonnik, białko, przeciwutleniacze. Nierozsądnym byłoby z tego nie skorzystać ;) Lemoniada jest bardzo smaczna. Można do niej dodać świeże owoce, takie jak borówki, maliny, porzeczki czy truskawki. Wiele przepisów bazuje
zadanie-gotowaniekońcu nadchodzi długo wyczekiwane ciepło. Wiosna postanowiła w tym roku trochę się z nami podroczyć. Niebawem będziemy szukać napoju by ugasić pragnienie podczas upału. Taki domowy,orzeźwiający kompot będzie idealny pod warunkiem,że mocno go schłodzimy i dodamy do niego kilka kostek lodu. Rabarbar i mięta to doskonałe połączenie. 0k. 1,5 kg łodyg rabarbaru
Kolorowa kuchnia Elkiplastiku co ułatwia transport a szczelna pokrywka chroni zawartość przed rozlaniem. Doskonale sprawdzi się także przy wietrznej pogodzie. Podwójne ścianki na długo utrzymają stałą temperaturę. Smacznego życzy Kategoria: Napoje , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , nalewka , pigwa , Tarka i Miarka , z alkoholem
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyroboty lemoniadę. Lemoniada nie tylko nas ochłodzi ale też orzeźwi i dodatkowo dostarczy sporo witaminy C. Zrobicie ją w klika chwil a smak bez porównania z jakimkolwiek kupnym napojem. Zróbcie,skosztujcie a zakochacie się w niej od pierwszego łyka. Dodam jeszcze,że lemoniady można robić z różnych owoców z dodatkiem rozmaitych ziół. Na następne lemoniady zapraszam wkrótce
Kolorowa kuchnia ElkiZrobiło się naprawdę słonecznie, co u mnie wiąże się z napojami zastępującymi codzienną herbatę i będącymi jednocześnie lekkimi posiłkami. W ogródku rabarbar rośnie jak szalony, więc z czego zrobić pierwszy wiosenny koktajl w tym roku? Ano z rabarbaru właśnie oraz mięty i melisy, które rosną tuż obok. Ze względu na te zioła, które mają działanie uspokajające, polecam koktajl na sobotnie
Weekendy w domu i ogrodziemarketów, z niecierpliwością czekam na pojawienie się pierwszych sztuk na półkach Kompot z rabarbaru jest niezawodny podczas letnich upałów. Lekko kwaskowaty, idealnie gasi pragnienie, a jeśli wolicie odrobinę słodsze napoje, po prostu dodajcie więcej cukru do kompotu Składniki na kompot: 1,5 litra gorącej wody 800g rabarbaru 3 łyżki cukru Przygotowanie kompotu: Rabarbar myjemy, pozbawiamy liści i kroimy
NiePieprz.plHej! Ostatnio bardzo modne stały się różnego rodzaju koktajle. Są bardzo smaczne i możemy je sobie popijać przez cały dzień. Ponieważ o koktajlu zdrowia już pisałam
Tylko pysznieuzyskamy przyjemną słodycz. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do 5 minut, aż rabarbar się „rozklei”. Zawartość garnka możemy przelać przez sito, aby oddzielić włókna rabarbaru od napoju, jednak osobiście preferuję wersję „nieoczyszczoną”. Dodatkowy błonnik w diecie to nic złego. Świetnie smakuje na ciepło oraz na zimno. Smacznego Do zimnego kompotu możemy dodać liście mięty. Kompot
Gar ZdrowiaZbliża się czas, w którym z dużo większą przyjemnością i dużo większą częstotliwością sięgamy po zimne soki, napoje i koktajle. Te kupowane w sklepach jak dobrze wiemy zawierają nie tylko mnóstwo cukru, ale i konserwantów, które pomagają w tym, by taki soczek stał na półce przez kilka a czasami nawet kilkanaście miesięcy. A tymczasem czy może być coś lepszego niż
Ostra na Słodkojuż szykuję dla Was kolejne smakowite przepisy. Dla kogo: dla fanów wszystkiego co pomarańczowe dla tych, którzy szukają słońca w pochmurny dzień dla lubiących owocowe napoje Składniki: puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 1 cytryna kostki lodu Wykonanie tradycyjne: Odsączyć brzoskwinie z syropu. Do miski włożyć, brzoskwinie, obrane pomarańcze (podzielone na mniejsze cząstki) i cytrynę (bez pestek). Zmiksować
Mania Wypiekania