Drink High Noon to kolejny pomysł na pyszny, ale zarazem orzeźwiający napój alkoholowy. Muszę przyznać, że ja lubię pić takie drinki zwłaszcza podczas letnich spotkań przy
Kulinarne PrzebojeChutney, owocowy sos słodko-pikantny Słodko-kwaśny, owocowo-pikantny sos ze śliwek. Swój chutney zrobiłam ze śliwek węgierek, ale możemy wykorzystać każdą inną odmianę śliwek
Tajemnice SmakuCo powiecie na Drink Jabłkowa Rozkosz? Ma on idealnie kwaskowy smak, jednak dodatek syropu cukrowego w małym stopniu go niweluje. Dzięki temu Drink Jabłkowa Rozkosz smakuje
Kulinarne PrzebojePowidła ze śliwek węgierek na trzy sposoby: powidła według Monatowej, powidła tradycyjnie i powidła z wolnowaru POWIDŁA ZE ŚLIWEK WEDŁUG MONATOWEJ “ Powidła ze śliwek
Tajemnice SmakuKiszona czerwona kapusta po koreańsku Do przygotowania kimchi z czerwonej kapusty zainspirował mnie przepis z książki “Kiszonki i fermentacje”. Aleksander Baron przedstawił pomysł na
Tajemnice SmakuDomowe i zdrowe kiszonki na zimę Kiszony czosnek z czym to się je? Otóż gotowy ukiszony czosnek traktuję podobnie, jak ten świeży. Dodaję przetarty do sosów
Tajemnice SmakuDrink Szarlotka – prosty i szybki! A chyba każdy się ze mną zgodzi, że proste i szybkie w wykonaniu drinki są najlepsze! Ten drink właśnie do
Kulinarne PrzebojeKolorowe shoty przyciągają wzrok każdego imprezowicza. Nie ma się co dziwić, ponieważ ładnie wyglądają i tak samo smakują. Na moich przyjęciach czy spotkaniach takie shoty uwielbiają
Kulinarne PrzebojeW ferworze przygotowań do świąt namawiam Was do poświęcenia kilku minut na zrobienie ekspresowego likieru kawowego, który z pewnością umili Wam niejeden wieczór. Ładnie zapakowany może
To co lubię - gotuję i polecamKiszone pomidorki koktajlowe Domowe kiszonki W tym roku postanowiłam spróbować zakisić kilka słoiczków pomidorków koktajlowych. Póki co zrobiłam w dwóch wersjach, żeby porównać smaki. Obie bardzo
Tajemnice SmakuDrink Blue Hawaiian już samą nazwą nasuwa nam na myśl ciepłe lato i spotkanie ze znajomymi. Muszę Wam powiedzieć, że w takich okolicznościach sprawdza się idealnie
Kulinarne PrzebojeDrink Raw Sewage ma ciekawy, niejednoznaczny kolor. Może właśnie to on nakłoni was do jego spróbowania? ;) Muszę przyznać, że ja gdy zobaczyłam ten kolor to wiedziałam
Kulinarne PrzebojeSałatka z ogórków i curry, czyli gromadzimy zapasy i robimy słoiki na zimę Domowe marynaty – ogórkowa sałatka z curry Pierwszy raz spróbowałam tej sałatki w
Tajemnice SmakuSzybki i łatwy przepis na wiśniowy chutney, pikantny sos owocowy Ten pikantny wiśniowy chutney tak mi zasmakował, że zjadłam połowę łyżką prosto ze słoika. Sezon na
Tajemnice SmakuKiszenie warzyw to jeden z najstarszych sposobów przedłużania ich żywotności . Obecnie fermentacja stała się bardzo popularna, a nawet modna. Kisimy już nie tylko ogórki i kapustę
Tajemnice Smaku