Amarantus to bardzo zdrowe zboże, które moim zdaniem - jest bardzo mało przez nas doceniane. A szkoda, bo ta roślina zawiera dużooo zalet. Amarantus charakteryzuje się
Di gotujeZaintrygowała mnie nazwa tego ciasta i prostota jego wykonania. Ciasto jest bardzo, bardzo nietypowe, a rodzina orzekła, że to pieczony naleśnik ALE tak jak napisała Ania Włodarczyk w "Retro kuchni" (skąd pochodzi ten przepis), to ciasto idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. U nas połowa z rodzynkami a druga połowa z porzeczkami :) Szmur z owocami ciasto
Dzieje kuchennej WiewióryPancakes, choć zazwyczaj kojarzą nam się z formą słodką - z syropem klonowym, czy marmoladą - wbrew pozorom są świetnym elementem do stworzenia dań na słono. Pancakes z
Zielona KuchniaKuku to danie kuchni perskiej, przypominające nieco nasz omlet. W zależności od dodatków wyróżnia się różne rodzaje kuku. Sabzi to wersja zielona. Danie serwuje się jako
Kasia SarnaDla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tortilla dla miłośników zdrowych, razowych produktów. Tortille w odróżnieniu od meksykańskiego oryginału z mąki kukurydzianej, przygotowałam w zdrowszej wersji z razowej mąki orkiszowej. Jest dziecinnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Początkowo ten placek był wielką improwizacją w stylu: może dodam to, albo tyle tego? W ostateczności wyszedł tak pyszny, że już niejednokrotnie gościł na moim stole
Di gotujeZnacie owoce derenia? Pytam, ponieważ nie należą do najpopularniejszych. Na Podkarpaciu dereń jadalny jest znany od dawna, a w moim mieście znajduje się nawet aleja dereniowa
Mienta blogWegetariańskie kotlety pojawiają się u nas na obiad bardzo często. Czasem z kaszy, czasem ze strączków, a czasem po prostu ziemniaczane :) Tym razem w wersji z
Mienta blogPrzepis autorski (mój). Placuszki powstały jakiś czas temu pod wpływem chwili, a okazały się tak pyszne, że jak mam ugotowanego brokuła to obowiązkowo i te placki
Di gotujeTakie racuchy z owocami znikają prosto z patelni nawet! Tak, tak…nie ma na co czekać, są pyszne, pulchne i delikatne. Wszystko co najlepsze, domowe
Zasmakuj KuchniKiedy zostaną mi ziemniaki z obiadu, a nie mam ochoty robić kopytek lub klusek śląskich to robię placki. W ten sposób można w szybki i łatwy
talerz przyjemnościWegetariańskie kotlety pojawiają się u nas na obiad bardzo często. Czasem z kaszy, czasem ze strączków, a czasem po prostu ziemniaczane :) Tym razem w wersji z
Mienta blogDziś u mnie pulchniutkie placuszki bananowo-migdałowe. Choć świeże i gorące są najlepsze to na drugi dzień odgrzane w piecu jako lunch w pracy też smakowały
Zasmakuj Kuchni