naleśniki - 14154 przepisów (strona:646/944)

PLACKI KUKURYDZIANE 150

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 (wychodzi 6 placków) Składniki na placki: 200 g kukurydzy z

JejKuchnia
Racuchy drożdżowe gruszkowe 167

Na takie racuszki drożdżowe z gruszkami chętnie sięgam co jakiś czas w kuchni. Ciasto jest wspaniałą bazą do innych owocowych farszów, np. z bananami, malinami, jabłkami

Zasmakuj Kuchni
Owsiane placuszki z jabłkami 176

  Otwieram oczy. Słońce już zagląda do kuchni, jakby wołało mnie na śniadanie. Pociągam się leniwie, uśmiecham się na powitanie nowego dnia. Jaki on będzie? Co

Obiad gotowy
Burgery drobiowo-jaglane 173

W poszukiwaniu nowych pomysłów na obiad wymyśliłam sobie takie burgery lub kotlety jak kto woli z mięsa drobiowego z dodatkiem kaszy jaglanej. Z powodzeniem można ich

Kolorowa kuchnia Elki
Najlepsze placuszki na maślace 195

Szybkie do przygotowania, puszyste i bardzo smaczne placuszki. Robię je już któryś raz i za każdym razem znikają z talerza w mgnieniu oka. Dzięki maślance są

Słodka Strefa
jabłka w cieście 346

składniki: 100-120 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 40 ml mleka 40 g cukru 1 szczypta soli troszkę proszku do

Domowy Smak Jedzenia
Placki twarogowo-jaglane 158

ze sobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem

Kucharzyca
"Grzybek", czyli placek ze skwarkami 163

Dziś coś niecodziennego, trochę kalorycznego, ale pysznego. I najważniejsze, że wiąże się z miłymi wspomnieniami z domu rodzinnego. Dlaczego "grzybek, nie mam pojęcia, ale lata temu

Zielona Kuchnia
Placki twarogowo-jaglane 152

ze sobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem

Kucharzyca
Domowe tortille, czyli sposób na resztki pieczonego kurczaka 226

Łatwiejsze i szybsze do zrobienia niż pierogi. Tortille domowego wyrobu, miękkie i elastyczne jak naleśnik. W przeciwieństwie do sklepowych, nie zawierają całej gamy sztucznych składników. I są trzy razy tańsze. Skrzydełko, czy nóżka? – to klasyczne pytanie przy dzieleniu niedzielnego kurczaka. I trzeba dodać, że właściwie zadane, bo oszczędzamy w ten sposób pieczone piersi kurczaka, które zamiast natychmiastowej konsumpcji warto odłożyć

Niedzielny kucharz
PUSZYSTE PLACUSZKI NA SERKU HOMO Z JAGODOWYM SOSEM 201

Prosty, szybki , nieskomplikowany przepis gwarantujący nam 💗💗💗  uuuucztę dla podniebienia! Puszyste, lekko waniliowe placuszki zachwycą małych i dużych. Możemy zaserwować je na obiad np. jako II

Walijskie Pichcenie
Amerykańskie pancakes 166

Śniadanie za oceanem? Pancakes oczywiście! Te puchate placuszki podbiły serca smakoszy nie tylko w USA. Najczęściej polewa się je syropem klonowym albo podaje z masłem orzechowym

Obiad gotowy
Racuchy drożdżowe 234

Racuchy drożdżowe nie mogą nie smakować. Ja przynajmniej nie znam nikogo kto by odmówił Ładnie wyrośnięte, delikatne w smaku, pachnące świeżymi drożdżami, delikatnym cynamonem i gorącymi

Zasmakuj Kuchni
Sylwester 2017 274

ricottą i pieczonymi warzywami Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus czekoladowy z ricotty Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Moja smaczna kuchnia
Panettone 316

Ponoć nic w życiu nie przychodzi łatwo. Pierwsze razy zwłaszcza. Pierwszą miłość trzeba okupić złamanym sercem, pierwszy milion należy ponoć ukraść, pierwszy naleśnik do wywalenia, niektórzy twierdzą, że pierwszy mąż też nie bardzo. To wszystko jest niczym fiołkowy bąk motyla, zwiewne i nic nie znaczące, wobec pierwszego pieczenia Panettone. Nie wiem, jaka cholera mnie podkusiła, nie wiem, co za złe

ladykitchen