Uwielbiam te placuszki i odkąd przyrządziłam je po raz pierwszy to w moim domu zagościły na stałe. Są naprawdę przepyszne, delikatne oraz dodatkowo proste w przygotowaniu
Di gotujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki na placuszki: 160 g jogurtu naturalnego, 90 g śmietany
JejKuchniaKocham racuchy i już! Ciepłe, pulchne, które można oprószyć cukrem pudrem, dodać owoce, bakalie, ubóstwiam! DZIŚ racuchy z jabłkami winnymi, rodzynkami pachnące słodkością, drożdżami i ciepłem
Zasmakuj KuchniJak to zwykle u mnie bywa zdania na temat nowego dania okazały się delikatnie podzielone. Khodor na przykład pochłaniał jednego za drugim bez narzekania i zbędnych
Lejdi of the houseZastanawiałam się nad publikacją tego przepisu, bo racuchy zna przecież każdy. Jednak każdy robi je w inny sposób. Ja sama wykorzystuję różne przepisy, najczęściej wegańskie, ale
Kasia SarnaJogurtowe racuchy z jabłkami Dziś polecam łatwe, puszyste i przepyszne placuszki jogurtowe z jabłkami, które zawsze się udają, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę!
Blog z ApetytemPodobne do tradycyjnego ciasta, ale o wiele od niego zdrowsze. Ciasto z kakao, nadzienie: ser na sernik+miód, sos malinowy (ze zblendowanych malin). / Similar to the
Qlinarnie i QlinarnieKolorowe mini tortille – pyszna przekąska! Kolorowe rollsy, koreczki z tortilli to świetny pomysł na pyszną przekąskę na imprezę lub drugie śniadanie do szkoły albo do
Blog z ApetytemFuczki to bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty. Jakoś nigdy nie miałam okazji spróbować ich w oryginale, więc bazuję na przepisach znalezionych w internecie. Wyszły pyszne –
BullioWiele razy potrzebowałam dosłownie garść kukurydzy do jakiegoś dania. Małe puszki nie zawsze są w sklepie więc kupowałam normalną, a później nie wiedziałam co z tą
CzarnawisienkaNaleśniki o smaku pizzy Bardzo smaczne naleśniki faszerowane kurczakiem i pieczarkami w sosie pomidorowym oraz zapiekane z żółtym serem to ciekawy pomysł na obiad lub kolację
Blog z Apetytemdzisiejszy. Polecam Wam spróbować. Składniki: 1 saszetka nawodnionej tapioki KOALA (90 g) 1 średni banan 2 łyżki trzcinowego cukru 2 płaskie łyżki masła miód do polania „naleśnika” Przygotowanie: Na zimną patelnię z nieprzywierającą powierzchnią wysypujemy 1 saszetkę tapioki. Całość wyrównujemy. Podgrzewamy na średnim ogniu około 1 minuty, a następnie odwracamy nasz placek i podgrzewamy ten sam czas
Słodkie okruszkiGofry wg Michela Roux są obłędne w smaku. Smak gofrów nie tylko zależy od przepisu, ale również od gofrownicy jaką posiadacie. Najlepsze to takie, które mają
O kuchni z uczuciemJak urozmaicić tradycyjne placki ziemniaczane? 🤔 Ano dodając dynię, dzięki której placki zyskują bardzo subtelnie słodki smak. A, że dynia uwielbia gałkę muszkatołową warto więc dodać chociażby
Kraina Miodem Płynąca