Pancakes waniliowe 296proste w przygotowaniu i wychodzą bardzo puszyste i delikatne. Ze względu na to, że smażymy je na suchej patelni są mniej tłuste i mają zdecydowanie mniej kalorii niż np. naleśniki czy racuchy. Podajemy je z ulubionymi dodatkami. Ja tym razem zrobiłam mocno waniliowe i podałam z konfiturą truskawkową z kwiatkami bzu klik . Pancakes podane na porcelanie Bogucice z kolekcji
Ala piecze i gotuje
banan z tortillą 302smarujemy warstwą masła orzechowego, zaczynając około dwóch centymetrów od brzegu placka. Na jednym z końców każdego z placków układamy obranego banana, brzegi tortilli smarujemy miodem, a całość zwijamy (jak naleśniki). Odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Podajemy z lodami lub z innym ulubionym dodatkiem
Miód i pieprz
Czekośliwka 176postanowiłam zrobić też śliwki z czekoladą. I powiem szczerze, jestem totalnie zaskoczona! Są wspaniałe! Słodkie, ale nie za bardzo, z posmakiem kakao. Już sobie wyobrażam tort przełożony czekośliwką, albo naleśniki.. Składniki: 4kg śliwek 1kg cukru 200g ciemnego kakao Przygotowanie: Śliwki umyć, osuszyć i wypestkować. Włożyć do dużego garnka o grubym dnie, zasypać cukrem i zostawić na kilka godzin
Cakes By Kejt
Galaretka z czerwonych porzeczek 207garnka z gorącą wodą. Pasteryzujemy słoiki ok. 5 min. Możemy też słoiczki pasteryzować około 15 minut w piekarniku w 100 stopniach.Taka galaretka będzie doskonałym dodatkiem do ciast, deserów, naleśników i do pieczywa. The post Galaretka z czerwonych porzeczek appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lato w słoiku - dżem wiśniowy z czerwonym winem 189gazetce Moje gotowanie , lipiec-sierpień 2014, i muszę przyznać, że sprawdził się znakomicie. Do tego odrobina pieprzu syczuańskiego, i mamy niezwykle aromatyczny dżem, który idealnie nada się do naleśników, placuszków, na kanapki, a także jako nadzienie do rogalików, jeśli pogotujemy go nieco dłużej, żeby nabrał gęstości. Trzeci sposób, który mam zamiar praktykować w przyszłości, gdy już dorobię się
Pożeraczka, czyli raz adobrze
MSM MOŃKI - wspólpraca 216osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić wzdłuż na paski. Pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do miski i doprawić.W osobnym naczyniu należy przygotować ciasto podobne do tego jakie robimy do naleśników. Łączymy składniki i dokładnie je mieszamy. Kawałki piersi z kurczaka zalewamy ciastem. Do miski wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej po kawałku paski piersi z kurczaka (każdy kawałek musi
ClauditteMissCooking
Gofry orkiszowe 248Sposób przygotowania: Całe jajka zmik sować, a następnie dodać przesiane mąki, proszek do pieczenia i olej. Wszystkie składniki dokładnie razem połączyć. Ciasto powinno być trochę gęstsze, niż na naleśniki. Podawać ze świeżymi owocami, polane miodem. Smacznego
Fit-amina
Śmietana z nerkowców 210moja propozycja przygotowania pysznej śmietanki z orzechów nerkowca. Jest gęsta, gładka, kremowa i bardzo orginalna, przyjemna i lekko słodkawa w smaku. Jest świetną bazą do letnich deserów, naleśników, lodów. Świetnie smakuje sama z dodatkiem świeżych owoców. Idealnie nadaje się również do dań wytrawnych, zagęszczania zup i sosów. Bardzo pożądana w każdej diecie wegańskiej. Idealna dla osób pozostających
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dżem truskawkowy z gorzką czekoladą 188słoików, zakręcamy nakrętki i układamy słoiki do góry dnem, zostawiając je na 12 godzin. Następnie sprawdzamy szczelność zamknięcia i wstawiamy słoiki do spiżarki, lub spożywamy z dodatkiem placków, naleśników lub gofrów
Miód i pieprz
pancakes z borówką amerykańską 168Pancakes z borówką amerykańską Naleśniki z borówkami Składniki Danie dla dwóch osób 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 200 g borówki 4 łyżki wody ćwiartka cytryny Sposób przygotowania W misce wymieszać mąkę, jedną łyżkę cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia
Miód i pieprz
Moje Bieszczady... 235razy udało nam się skosztować smakołyków z Chaty Wędrowca w Wetlinie. W Niedźwiadku królowały pierogi, placki ziemniaczane, kotlety schabowe i zupy typu żurek i kapuśniak. W Chacie pożeraliśmy naleśniki giganty, zupę z soczewicy i baraninówkę, pół porcji nam całkowicie wystarczyło by się najeść! niesamowity dach w skansenie piękne przed ogródki w skansenie poranne słońce wita w Strzebowiskach w drodze
Dzieje kuchennej Wiewióry
35 pomysłów na weekendowe śniadanie 298wypróbujcie najlepsze śniadaniowe przepisy na weekend już jutro! Smacznego i miłego leniuchowania! Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia
Moja smaczna kuchnia
Frużelina wiśniowa - wiśnie w żelu 255przerobiłam na nią 8 kg wiśni, kilka słoiczków już zjedliśmy, kilka rozdaliśmy i chyba będę musiała jeszcze dorobić póki są wiśnie na rynku ;) Najlepsza jest polania lodów, gofrów i naleśników :) Składniki: 4 kg wiśnie, 1 kg cukru, 10 łyżeczek mąki ziemniaczanej, 2 galaretki wiśniowe. Przygotowanie: Wiśnie umyłam i wydrylowałam (choć sprawdzałam każdą wiśnie to i tak podczas gotowania
Aga w kuchni
Frużelina wiśniowa 249Polecam pyszne wisienki w żelu. Wisienki takie możemy podać do naleśników, gofrów czy też innych deserów. składniki: 1,5 kg wiśni 350 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody Wiśnie dokładnie umyć osuszyć i wypestkować. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok 2 godziny aby puściły sok. Następnie owoce zagotować i gotować
Monia miesza i gotuje
Domowa konfitura wiśniowa 225poziomkowy . Ta dzisiejsza konfitura to trzeci rodzaj słodkiego przetworu, myślę że to najlepsza w smaku domowa konfitura wiśniowa. Domowe słodkie konfitury są idealne jako dodatek do kanapek, do twarogu, naleśników, czy też słodkich racuchów. Zimą możemy się delektować smakiem minionego lata. Przygotowanie najlepszej domowej konfitury wiśniowej: 2 kg wydrylowanych wiśni zasypałam cukrem (na każde 250 g wiśni 3 łyżki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię