Puszyste i delikatne pancakes z mleka i jogurtu 319dużym ogniu, które potrafią się przypalić. Z tej porcji wyjdzie Wam około 25-30 naprawdę małych placków, takich na 2-3 kęsy. Ja swoje smażę na bezkonkurencyjnej patelni do naleśników z firmy Woll. Kupicie ją TUTAJ , w sklepie e-gustus. SKŁADNIKI 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 pełna łyżka stołowa cukru
Karo in the Kitchen
Sajgonki z kurczakiem, warzywami i trzema sosami 495Naleśniki wiosenne. Spring Rolls. Popularne w Chinach i południowo-wschodniej Azji małe krokiety z owocami morza, mięsem i warzywami. Smażone w głębokim tłuszczu lu surowe, jedzone na ciepło i zimno, podawane z sosami, dipami, na zakąskę. Tej wersji najbliżej do Wietnamu. Uwielbiam zapach sajgonek o poranku… Kurczaka oczyszczamy i jak najdrobniej siekamy. Możecie go też grubo zmielić w maszynce
Karo in the Kitchen
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 208plan niedzielnego obżarstwa. Znanych mi dotąd stoisk nie brakowało: Bratwursty , serwujący słynne kiełbaski, Happy Little Truck ze swoją genialną włoską pizzą, Bud-K , w której można było dostać najlepsze naleśniki pod słońcem, czy Taho Cafe ze swoją świetną kawą i niemniej dobrą lemoniadą. Już na wstępie czułem się komfortowo, bo wiedziałem, że jeśli nic mnie nie zainteresuje, to zawsze
Food Square
Czekoladowa pasta do chleba z daktyli 239typu historii, dlatego jest świetną alternatywą dla sztucznych kremów czekoladowych, które stoją na sklepowych półkach. Polecam szczególnie najmłodszym, bo może być świetnym kremem śniadaniowym na kanapki lub smarowidłem do naleśników! I w dodatku zdrowym! Czekoladowa pasta do chleba z daktyli - przepis: Składniki: 100 g daktyli 1/2 szklanki orzechów włoskich 220-230 ml mleka sojowego 3 łyżeczki kakao
Moje Qulinaria
Konfitura z aronii, jabłek i pigwowców 215zawrzenia. Zamieszać od czasu do czasu. Wkładać do słoików po ponownym zagotowaniu i pogotowaniu ok. kwadransa. Słoiki szczelnie zamykać i odstawiać do ostygnięcia. Konfitury można używać na kanapki, do naleśników czy omletów. Może być też dodatkiem do mięs lub serów. Wykorzystałam ją niedawno jako nadzienie do orkiszowych rogalików . ----------- Podobne: Jabłka na zimę do szarlotki Likier z aronii Jeżyny
Weekendy w domu i ogrodzie
Blogerzy zaatakowali Warszawę, czyli krótka relacja. 183Bananowe naleśniki (z dodatkiem mleczka) ; z malinową ricottą i mleczkiem kokosowym (wsiąkło) Zmienili mi ricottę w sklepie na jakąś inną.. i chyba muszę zacząć się zaopatrywać w nią w jakimś innym sklepie, bo poprzednia mi bardziej smakowała :( (ale ładnie dzisiaj bym się ze zdjęciami załatwiła >.< na szczęście w ostatniej chwili ogarnęłam, że coś jest
More food, love and dreams
JABŁKA 256kuchni. Sposób na wykorzystywanie jabłek w kuchni jest niezliczona ilość. Są zdrowym dodatkiem do sałatek owocowych i warzywnych. Doskonale komponuje się w ciastach z dodatkiem cynamonu np. w szarlotce, naleśnikach, deserach. Owoce te idealnie sprawdzają się w gotowaniu np. kompotu. natomiast ze smażonych owoców przygotowuje się na zimę dżemy, konfitury, marmolady i galaretki. Jabłka idealnie pasują do dziczyzny
Ciastka - domowe słodkości
Kokosowo - grecki deser z melonem 181należy puszkę z mlekiem kokosowym wstawić pionowo (na stojąco) do lodówki, porządnie schłodzić, otworzyć bez mieszania puszką, łyżką wybrać z wierzchu śmietankę. Mleczko, które pozostało można wykorzystać do pankejków, naleśników, bułeczek
Cakes By Kejt
Mus jabłkowy. 188dodatkiem do ciast oraz wszelkich deserów, a także do kanapek. Dostałam ostatnio trochę ekologicznych jabłek od koleżanki i postanowiłam zrobić z nich pyszny mus. Szarlotka zimową porą, naleśniki z musem prawdziwe pyszności. Aby mus miał ładny, jasny kolor należy na bieżąco obierać jabłka ze skórki. SKŁADNIKI: 6 kg. jabłek cukier biały lub brązowy około10 łyżek woda WYKONANIE
Kuchnia Beaty
Syrop malinowy idealny do kawy, herbaty, naleśników, ciast czy deserów 228Polecam domowy, prosty syrop malinowy - idealny do mrożonej kawy, herbaty, naleśników, ciast czy deserów. Czytaj więcej
Ana Mari's world
Cukinia ananasowa, czyli przetwory niecodzienne 214parzenia słoików - trzeba dodać jedynie więcej wody i wstawić słoiki z cukinią. Gotujemy przez 15 - 20 minut, wyjmujemy, chłodzimy i ustawiamy w spiżarce. Podajemy jako słodki dodatek do naleśników, omletów, racuchów, kremów, itd. Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Życie zamknięte w smaku
Konfitura z borówek amerykańskich, jagód i brzoskwiń z likierem pomarańczowym 187Ojeju, jak ja lubię konfitury. Lubię je z naleśnikami, lubię z omletami, lubię na świeżutkim chlebku lub bułeczce, lubię w domowym jogurcie. Każdego roku przetwarzam mnóstwo owoców. Część przetworów zjadam ja i moja najbliższa rodzina, część wręczana jest w prezencie dalszym krewnym i przyjaciołom - ot, taki miły prezent. Ta konfitura wzięła się z zapomnianych owoców i pierwszych brzoskwiniowych spadów
Życie zamknięte w smaku
Polędwiczka wieprzowa w cieście naleśnikowym 362przykrywamy folią i zostawiamy na 30 minut. Po tym czasie polędwiczki osuszamy i lekko rozbijamy, doprawiamy solą. Maczamy mięso w cieście, które powinno mieć konsystencję bardziej gęstą niż do naleśników i wrzucamy na rozgrzany olej lub klarowane masło. Temperatura smażenie nie powinna być za wysoka, bo ciasto się spali, a mięso pozostanie surowe, co w przypadku wieprzowiny czyniłoby
Życie zamknięte w smaku
Sok jabłkowy z sokownika 241mogę wreszcie podzielić się moimi przepisami. Dzisiaj sok jabłkowy z sokownika. W sokowniku robi się soki tak zwane "rozcieńczalne". Idealne do łączenia z wodą, piwem, czy jako syropy do naleśników i lodów. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Życie zamknięte w smaku
Dorsz po japońsku 233łyżek octu Koncentrat pomidorowy ok. 200 gram ( mały słoik ) ½ szklanki oleju 2 łyżki cukru Sól Wykonanie: Z jajka, mleka, mąki z dodatkiem vegety robimy ciasto jak na naleśniki tylko bardziej gęste. Pokrojoną w kawałki rybę obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor. Cebule, ogórki konserwowe , paprykę kroimy w kostkę i razem mieszamy. W naczyniu układamy rybę
Smaki Ewy