znaleźć przynajmniej jedna patelnia. Można wybierać spośród modeli ceramicznych, żeliwnych, indukcyjnych, tytanowych, stalowych, ceramicznych albo aluminiowych. Polecanym wyborem są też modele o zastosowaniach specjalistycznych, np. do smażenia jajek, ryb, naleśników, do grillowania. Korzystną opcją jest też patelnia z kominem albo wok. Obowiązkowym elementem wyposażenia są również garnki. Najlepiej zdecydować się na solidne wersje ze stali nierdzewnej, o grubym dnie
Moja smaczna kuchniaWszystkie składniki na nadzienie umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Każdy omlet smarujemy przygotowanym serkiem, tworząc mini piramidkę. Ostatni omlet można przyozdobić dżemem i sosem do naleśników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybkie Mini Omlety z Serkiem pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plDŻEM BRZOSKWINIOWY Bardzo pyszny i łatwy do zrobienia dżem. Idealnie nadaje się do kanapek, naleśników, omletów i rożnego rodzaju deserów. Składniki 3 kg brzoskwiń 1 kg cukru* 1 cytryna * jeśli nie lubicie słodkich dżemów, możecie zmniejszyć ilość cukru i dać go mniej. Sposób przygotowania: 1. Brzoskwinie, dokładnie umyć, osuszyć, przekroić i wyjąc
Kulinarnie z Polką na Kresachpyszne letnie śniadanie polecam naleśniki z wiśniami i czerwoną porzeczką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpyszne letnie śniadanie polecam naleśniki z wiśniami i czerwoną porzeczką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldmną wyzwanie testowania z bezpszennymi, bezglutenowymi mąkami. Niektóre z powstałych dań na stałe weszły do naszego menu. Mąka gryczana okazała się smakować nawet niemowlakom. Wychodzą z niej pyszne chleby , naleśniki , placki , kopytka czy gofry. Podane z domowymi powidłami – niebo w gębie! Dzisiejsza wersja wzbogacona jest w komosę ryżową i proso, przygotowana na mleku roślinnym, bez jajek. Danie wegańskie
Dorota Smakujeklonowy syrop ryżowy, syrop z agawy). Jeśli nie macie mocnego blendera lub tylko taki ręczny polecam gotową, kupną pastę tahini plus słodzidło. Pasta, krem idealnie sprawdza się na kanapkach, naleśnikach, plackach, gofrach – no genialna jest! PRZEPIS SEZAMKOWA PASTA KANAPKOWA Składniki: 1 szkl nasion sezamu lub 1 słoik tahinii – użyłam tego syrop klonowy Jak zrobić sezamkowa pasta kanapkowa
Dorota SmakujePlacki z cukinii smakują mi niezależnie od przepisu z jakiego korzystam. O ile mam jeden ulubiony przepis na naleśniki, o tyle najlepszych placków z cukinii nie umiałabym wskazać. Wszystkie są dobre. I te najzwyklejsze i te z dodatkami – z fetą, serem halloumi, marchewką, serem żółtym , czy tak jak w tym przypadku ze słonecznikiem. Placki dobrze się smaży
Smaki Na Talerzupożywny. Intensywność koloru buraczkowego można sobie samemu zwiększyć lub zmniejszyć, dodając jednocześnie mniej lub więcej mąki. Nadzieniem jest tutaj rukola i feta, które idealnie do siebie pasują. Zaczynamy? Różowe naleśniki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemamy pyszną konfiturę, domową i pachnącą. Polecam zrobić w większej porcji, bo z kg owców wychodzi 2 słoiczki. Konfitura jest pyszna. Warto mieć ją w swojej spiżarni. Idealna do naleśników, gofrów, lodów, ciast, babeczek i czy tak po prostu zjeść łyżeczkę prosto ze słoiczka. Polecam zrobić :) Będzie pysznie :) Potrzebujemy: 1 kg wiśni ( waga po wydrylowaniu ) 1 szklanka cukru Wykonanie
Izabelawkuchniśląsku i opolsku - rolada wołowa z kluskami i modrą kapustą. Podana wyjątkowo pięknie! Ja wzięłam sznycel wieprzowy i rozmiar lekko mnie przeraził, ale dałam radę! Franek, który jadł naleśniki, bardzo chciał spróbować, więc dostał kawałek :) A Hania wybrała dziecięcy klasyk, pięknie zaserwowany. Jeśli doczytacie do końca, to znajdziecie tam bonusik! Rzadko jemy desery po obiedzie w restauracji, najczęściej robimy
bistro mamaniej doskonałą bazę dla sosu pesto, sosów sałatkowych, marynat do ryb i mięs, lub do majonezu, jak ją wykorzystałam w dzisiejszym wpisie. Dodatkowo ja na oliwie Delicato przygotowuję placuszki, naleśniki i gofry, a także dodaję do wypieków, ponieważ nie zmienia ona smaku tych potraw. Oliwa Monini Classico ma przyjemny świeży zapach skoszonej trawy i średnio intensywny smak, tłoczy
Chilli Czosnek i OliwaObłędna w smaku konfitura z wiśni, pysznej czekolady, gorzkiego kakao i niezwykle aromatycznego cynamonu. Petarda smakowa. Można wprost wyjadać ze słoiczka. Idealna do deserów, naleśników, gofrów czy ciasteczek. Można i do lodów. Ja uwielbiam z domową bułeczką. Polecam każdemu. U mnie już został otworzony drugi słoiczek. Pysznych inspiracji życzę. Dobrej niedzieli :) Potrzebujemy: 1 kg wydrylowanych wiśni 1 żelfix
Izabelawkuchniblogu znajduje się już przepis na naleśniki z farszem po meksykańsku , które uwielbiam. Tym razem mój ulubiony farsz, ale z dodatkiem ryżu, znalazł się w zapiekanej papryce. Polecam serdecznie :) Składniki: 3/4 szklanki ryżu 1,5 szklanki wody do gotowania ryżu 0,5 łyżeczki soli Farsz: 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 500 g mielonego
Kocham..lubię..gotuję..