Witam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne placki z kaszy jaglanej i szpinaku. Placki są bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i zdrowe a dodatkowo
Uwaga Babcia GotujeDzisiaj jedno z moich ulubionych śniadań- naleśniki! Podsmażane naleśniki z białym serem, to niewątpliwie mój smak dzieciństwa. Naleśniki bardzo często były u Nas w domu, być
SMYKWKUCHNIPogoda nie pozostawia wątpliwości - jesień zagościła u nas na dobre. To znaczy, że najwyższa pora na placki ziemniaczane! A jeśli do tej plackowej klasyki dodamy starty
Kulinarne InspiracjeKrokiety z cukinią i pieczarkami to idealny pomysł na codzienny obiad z wykorzystaniem bogatej w wartości odżywcze cukinii. Kabaczek idealnie komponuje się z aromatycznymi pieczarkami tworząc
Słodka StronaCo przychodzi Wam do głowy, gdy pada hasło „smaki dzieciństwa”? My mieliśmy dosyć duży sad i zawsze na jesień pełno w nim było jabłek
Smaki Na TalerzuWeekendowy bulgoczący gar rosołu to u nas zimowy klasyk. Wierzę w jego dobroczynne właściwości to po pierwsze, a po drugie- Emilka go uwielbia. A po trzecie
Cooking for EmilyUwielbiamy kuchnię hinduską. Ulubionym naszym dodatkiem jest naan. Jest to rodzaj chlebka, coś jak grubszy, mięsisty naleśnik lub tortilla, który rwie się w dłoniach i w taki skrawek zagarnia się dowolne danie. Oczywiście, cała konsumpcja odbywa się rękoma, co jest chyba jednym z milszych kulinarnych doświadczeń. Naszym ulubionym naan jest garlic naan, czyli chlebek naan smarowany rozpuszczonym masłem z dodatkiem(...)pszennej\r","szczypta soli\r","120 g g\u0119stego jogurtu\r","1 \u0142y\u017cka oliwy\r","2-3 \u0142y\u017cki rozpuszczonego mas\u0142a\r","3 z\u0105bki czosnku\r","Olej do smarowania patelni"],"name":"Chlebek naan czosnkowy \u2013 garlic naan na dro\u017cd\u017cach","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["W miseczce mieszamy ciep\u0142\u0105 wod\u0119, cukier
Mieszam w GarnkuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiPrzepis autorski (mój). Amarantus to bardzo zdrowe zboże, które moim zdaniem - jest bardzo mało przez nas doceniane. A szkoda, bo ta roślina zawiera dużooo zalet.
Di gotujepana Remigiusza Rączki. A jak u mnie sprawdziła się patelnia Woll Diamond? Odkąd zostałam posiadaczką patelni Woll Diamond przygotowuję na niej prawie wszystko. Testy są naprawdę intensywne. Od placków, naleśników, popcornu, po najróżniejsze obiady, a nawet pizze. Jestem bardzo mile zaskoczona i tak jak pisałam wcześniej dosłownie zakochana w tej patelni. Dawno nie miałam patelni, która byłaby tak uniwersalna(...)około 40 minut pod przykryciem. Po tym czasie zagęszczamy sos mąką i doprawiamy do smaku. Smacznego Domowy popcorn w dwóch odsłonach – klasyczny Na dno głębokiej patelni wlewamy odrobinę oleju (w patelni Woll wystarczy naprawdę mało oleju) i wsypujemy ziarna kukurydzy. Przykrywamy patelnię pokrywką, stawiamy na średnim ogniu i co jakiś czas potrząsamy patelnią. Gdy ostatnie „wybuchy” ucichną
Słodkie okruszkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Na słodko lub wytrawnieTatusiowie lubią dobrości, prawda? Mój lubi. Tata Tosi trochę mniej, ale chętnie wcina na deser różne smakowite rzeczy, które piekę i smażę. Poniższych placków niestety nie
Przepysznik - BLW i nie tylkoZa sprawą akcji Hola Mexico 4 organizowanej przez Shinju przeniesiemy się kulinarnie do Meksyku. Muszę się przyznać, że te smaki bardzo mi odpowiadają. Ossstre chili con
Pełny talerzOstatnio kupiłam zbyt dużo bananów. Były takie piękne, tak kusiły. Cóż z tego, jak nie dało się ich wszystkich zjeść. Zgodnie z modną obecnie filozofią zero
Codzienna kuchnia niecodziennaPiergi z fetą, szpinakiem i kurczakiem J akiś czas temu kupiłam pół kilo skrzydełek z kurczaka z myślą raczej o farszu do naleśników. Uznałam jednak, że nie będzie go wystraczająco dużo nawet po dodaniu innych składników. Planowałam jednak pierogi ze szpinkiem i fetą, więc pomyśłam, że połączę mięso z kurczaka. Jestem zaskoczona, bo mój syn jest dość wybredny jeśli(...)użyłam do tego słoika po koncentracie pomidorowym). *Jeśli ciasto będzie się kleiło można posypać blat i ręce niedużą ilością mąki. Przed lepieniem pierogów zagotowuję wodę z olejem, doprawioną solą. Brzegi wyciętych kółek należy rozpłasczyć w palcach, nałożyć farsz – wystarczy łyżeczka – brzegi skleić. Wrzucam na wrzątek i gotuję około 8 minut od wypłynięcia. Odcedzam i przelewam zimną wodą. Przekładam na talerz
apetytnapieczenie