Dzisiaj propozycja bardziej fit niż KLASYCZNE PANCAKES , ale wcale nie mniej smaczna. Placuszki zrobione są w pełni na bazie płatków owsianych zmielonych na mąkę. Są bardzo
Analiza SmakuSałatka warstwowa z kurczakiem to bardzo ciekawa propozycja sałatki na każdą okazję. Przygotowanie jej nie zajmuje zbyt wiele czasu, a łączy w sobie smak kurczaka, świeżych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Moje dzieci uwielbiają naleśniki i najróżniejsze placuszki, dlatego tak często goszczą na moim stole. Zresztą… ja i reszta dorosłej części rodziny też je uwielbiamy Dziś
Słodkie okruszkiZnudziły nam się już zupki i tradycyjne drugie dania więc postanowiliśmy zrobić krokiety z mięsem i z pieczarkami. Dzisiaj podam przepis na krokiety mięsem a w
Na słodko lub wytrawnie"Uwielbiam niedzielne śniadania. Szczególnie jak mam czas na delektowanie się nimi. Dziś nie zdążę go zjeść w spokoju, dlatego zabiorę sobie do pracy parę takich placuszków
Słodkie PrzyjemnościLubicie słodycze? Bo ja baaaardzo ;) Dlatego dziś namówię Was na spróbowanie pysznego puchatego placuszka z dodatkiem kremu czekoladowo - orzechowego. Połączenie idealne
Codzienna kuchnia niecodziennaBliny gryczane to pyszne placki z mąki gryczanej, które pochodzą z kuchni rosyjskiej. Bliny z różnymi dodatkami świetnie sprawdzą się jako przekąska na przyjęciu. Bliny przypominają
Kuchcik gotujePo wolnej, świątecznej środzie dwa kolejne dni okazały się wyzwaniem. W pracy dużo się działo. Odbyła się próbna ewakuacja, trzeba było rozwiązać nowe problemy. Kiedy dziś
W mojej kuchniDziś coś wyjątkowego dla wszystkich miłośników połączenia bananów z czekoladą…. Ale nie, nie będzie to deser, czy ciasto, a naleśniki, które świetnie sprawdzą się na
Smaki Na TalerzuA cóż to za dziwnie brzmiąca nazwa? Taratuszki (таратушки, akcent na U) to rodzaj pączków, faworków albo racuszków. Trudno określić, co przypominają bardziej. Pamiętam je jeszcze
Obiad gotowyRobienie krokietów zawsze kojarzyło mi się z mordęgą w kuchni, podwójne smażenie i ciągłe stanie przy patelni. Teraz dzielę to na dwa dni i robienie tych
Gotowanie i blogowanieważne w terapii anemii oraz witaminy B1,B2,B6. Osoby na diecie redukcyjnej nie muszą się jej bać. Dlaczego? Jaglanka zawiera krzem, który przyspiesza metabolizm. Skład : woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 19,5%, kasza jaglana 17%, teksturowane białkosojowe, cebula, marchew 8,5%, przyprawy (zawierają: seler), skrobia kukurydziana, sól, seler, pietruszka, hydrolizat białka roślinnego, substancja(...)kanapki, dla początkujących w kuchni wegan/wegetarian lub po prostu dla osób, które chcą urozmaicić i uzdrowić swoje kanapki. Pasty smakują bardzo dobrze na chlebie, waflach ryżowych, w tortilli czy naleśniku, a nawet jako dip do pokrojonych surowych warzyw - są wiec bardzo uniwersalne :) Ich cena wacha się w granicach 5-7zł, a możecie kupić je w dobrze zaopatrzonych supermarketach, sklepach
breakfast of dreamsmogłabym jeść je w dużych ilościach. Tylko M. oczywiście poszkodowany, bo on nie uznaje obiadów z owocami... U niego żadne pierogi, kluski, racuchy itp nie przejdą. Podobnie naleśniki z dżemem lub serem. No ale trudno, nie każdemu musi wszystko smakować, zresztą na pewno i wśród Was są takie osoby, które na samą myśl kręcą głową i nosem oznajmiając wszem(...)środku większą truskawkę i dokładnie zlepiamy. Pozostawiamy do wyrośnięcia pod ściereczką. Przed przygotowaniem klusek, do misy w której było ciasto nalewamy ok 1½l wody. Parowar smarujemy delikatnie olejem, a następnie ustawiamy na pokrywie i uruchamiamy program „Steam” na 1 godzinę. Po ok 20 minutach układamy pierwszą partię klusek robiąc ok 2cm odstępy z każdej strony. Parujemy przez
Kuchnia w czekoladziesubstancji, w 100 % wolnych od PFOA. Powierzchnia jest idealnie gładka, żadne potrawy (nawet ryby) do niej nie przywierają i nie przypalają się, a umożliwia nam smażenie z jedną kroplą oleju. To doskonałe rozwiązanie, bo nie tylko możemy smażyć niskotłuszczowe potrawy, ale też dzięki tej gładkości patelnia jest bezproblemowa do umycia. Sama patelnia wykonana jest w taki sposób, że szybko(...)żeby napisać dobrą, subiektywną opinię musiałam ją sprawdzić w różnych warunkach i na różnych potrawach. I tak doskonale sprawdziła się do dania z powyższego przepisu, ale i do placuszków, naleśników, jajecznicy, omletu, makaronu z kiełbasą i pieczarkami, ziemniaczanych talarków i tradycyjnych kotletów. Po każdym użyciu mycie trwało tylko chwilę, a patelnia nie posiada śladów użytkowania. Tu wrócę jeszcze
Kolorowy Przepisownikhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placuszki smakują rewelacyjnie i nadają się nie tylko na szybkie śniadanie. Są delikatne, a jednocześnie zwarte
Di gotuje