Placki z sera twarogowego i gotowanych ziemniaków. Dzięki pieczeniu w piekarniku środek jest miękki, a skórka robi się lekko chrupiąca. Mogą stanowić dodatek do obiadu lub
Bullioczasie kucharzenia doszedł Pan Czosnek, równie pokawałkowany. Jednak Pani Cebulowa reprezentowała większość! On : Rozmaryn o zniewalającym zapachu. One : sól, pieprz, śmietana 18%. Akt 1: pokrojoną Cebulę wrzucamy na rozgrzany olej, dochodzi Pan Czosnek, któremu niestety nie udaje się przebić zapachem Pani Cebuli. Cebula szkli się...i słodsza coraz bardziej robi...mięknie;) Akt 2: Do Pani Cebuli dorzucamy pokawałkowaną Dynię(...)składniki. I tak oto po minutach 30 powstało pyszne jesienne danie dyniowe:) Kto nie ma rozmarynu, może spróbować z tymiankiem. Można też połączyć obydwie przyprawy. Świetne do makaronu lub naleśników. Smacznego
Kuchnia smakówRacuchy to placuszki przygotowywane na bazie mleka, mąki, drożdży i jajka. To jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Najczęściej są przygotowywane z jabłkami. Ja proponuję Wam
Tradycyjna kuchnia KasiWiem, że burrito jest zawinięte w tortillę, ale chcąc zmniejszyć trochę kaloryczność obiadu postawiłam na przepis na Naleśnillę od Dietetycznych Fanaberii . Muszę przyznać, że danie było
Czerwona PorzeczkaKolejny przepis na proste, a zarazem smaczne danie wyniesione z domu rodzinnego. Naleśniki, bo o nich mowa lubią zarówno dorośli jak i dzieci, a takie lekko
Kuchnia w czekoladzieDomowe fast foody cieszą się dużą popularnością. Można je przyrządzić zdrowo i przede wszystkim wiemy z jakich składników są wykonane i jaka jest ich świeżość. Nie
MamaOskarkaJeśli jesteście takimi łasuchami dyniowymi jak ja, z pewnością nie pogardzicie placuszkami dyniowymi. Mnie najbardziej smakują na słodko posypane cukrem pudrem . Składniki 70 dag miąższu dyni
Kuchenne aromatyUlubione placuszki śniadaniowe mojej córci, uwielbiane nie tylko przez dzieci. Miękkie i delikatne, po prostu rozpływają się w ustach. A do tego przygotowanie ich zajmuje kilka
Kto ugości moich gości?Pierwowzór tego przepisu na pankejksy pochodzi z jednego z odcinków rewolucji Magdy Gessler. Oczywiście zmodyfikowałam go po swojemu, bo przecież nie byłabym sobą gdybym tego nie
Zakręcony Widelecsuchy czosnek traci swoje wlasciwosci,najlepiej zrobic z niego paste-pesto i przechowywac w lodowce.PASTA-PESTO Z CZOSNKU NIEDZWIDZIEGOLiscie czosnku nalezy dokladnie umyc osuszyc w wirowce do salaty.Zmiksowac z olejem i sola. Zmiksowana paste przelozyc do sloiczka (lub sloiczkow) a na wierzchu pozostawic warstwe oliwy.Bez dostepu powietrza bedzie mozna nasza paste przechowywac w lodowce do roku. Nabieramy lyzeczka potrzebna(...)smarowidlo do chleba.Bylo bardzo ostre.Smak szczegolnie mnie nie zachwycil.Mezowi bardzo smakowalo.Nastepnym razem dodam drobniutko pokrojonej dymki .Mysle,ze bedzie duzo,duzo lepsze.Takze polecam.Smacznego!Jesli masz ochote na pyszne,zielone nalesniki z czosnkiem niedzwiedzim zapraszam tutaj:klik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Były naleśniki ażurowe na słodko, dzisiaj pora na naleśnikowe roladki ażurowe. Świetnie sprawdzają się na spotkaniach towarzyskich - pięknie wyglądają, a do tego nieźle smakują. Do moich
Kulinarny PamiętnikGdy jeszcze jadłam banany to robiłam często takie placuszki. Bardzo fajne, leciutkie i znakomite na śniadanie. Czasem warto postawić na coś słodszego. Składniki: duży kefir szklanka
Pasja SmakuMacie dynie i nie wiecie do czego ją wykorzystać?? Polecam pyszne placuszki z dodatkiem dyni. Są bardzo delikatne, a dynia prawie w ogóle nie jest wyczuwalna
Z miłości do słodkościznaczy, że jutro będzie miał na nie ochotę ;) Kiedy przygotowałam te placuszki z dodatkiem szpinaku, pierwszą reakcję przewidziałam, zanim dzieci zdążyły placuszki zobaczyć. Hani wystarczyło powiedzieć: a pamiętasz zielone naleśniki? Albo koktajl z jarmużu? Dała się przekonać od razu. Z Frankiem negocjacje trwały trochę dłużej i zakończyły się w końcu sukcesem, bo zjadł dwa i powiedział, że dobre. Tylko(...)family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Placuszki: ½ szklanki rozdrobnionego rozmrożonego szpinaku bez odciskania * 200 ml jogurtu naturalnego 230 g mąki 100 ml oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka cukru 2 jajka Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy razem na gładką masę. Jeśli nie korzystamy z miksera, w misce mieszamy mąkę
bistro mamajuż nie wiem w jakim celu, i zostałam z ilościa przekraczajaca wszelakie oczekiwania, zdecydowałam się zawalczyć. I wymyślić coś, co pozwoliłoby na smaczne pozbycie się zalegajacych resztek. Padło na naleśniki. I, o dziw dziwów, wyszły naprawdę pyszne. Mięciutkie, puchate, rozpływajace się w ustach, a jednocześnie na tyle elastyczne, że nie pękały na kawałki przy smakowaniu dżemem i zwijaniu(...)zimnej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody 1 szklanka maki z proszkiem do pieczenia (self-raising), lub szklanka maki + łyżeczka proszku do pieczenia + szczypta soli 3 łyżki oleju 3 jajka olej do smażenia Do kielicha blendera wsyp kaszę, wlej mleko i wodę, olej i wbij jajka. Wsyp makę. wszystko dokładnie zmiksuj. Ciasto powinno mieć konsystencję w okolicy jogurtu
Lejdi of the house