Racuszki z dyni

Racuszki z dyni

Racuszki z dyni

Przepis na : śniadanie

Macie dynie i nie wiecie do czego ją wykorzystać?? Polecam pyszne placuszki z dodatkiem dyni. Są bardzo delikatne, a dynia prawie w ogóle nie jest wyczuwalna, za to kolor jaki im nadaje idealnie pasuje do jesiennej aury... Polecam na śniadanko:) Składniki:400g miąższu dyni obranego ze skóry,duże jajko,2 łyżki masła,czubata szklanka mąki pszennej,szczypta imbiru,szczypta soli,2 łyżki cukru,olej do smażenia.  Przygotowanie Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.  Żółtko utrzeć z masłem, dodać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bee Sweet, 15 października 2013 23:28:30

Dynia jest, pomysl jest..placuszki beda :)))

z miłości do słodkości, 16 października 2013 11:16:52

I taką reakcję lubię;):)

Jedzmy-zdrowo.pl, 16 października 2013 14:51:12

U mnie dyni jeszcze nie ma :) Ale będzie, więc przepis wejdzie w życie :)

Ania W, 16 października 2013 17:15:12

Dynię mam i to nie jedną, bo kocham takei jesienne dekoracje... A jak już będę musiała je przerabiać, zrobię wówczas oprócz zupy Twoje racuszki !

z miłości do słodkości, 17 października 2013 10:33:21

Polecam:):)

Kempek, 18 października 2013 21:39:18

Będę robić podobne na niedzielne śniadanie :)

z miłości do słodkości, 19 października 2013 14:04:34

:)