Przepis na : śniadanie
Macie dynie i nie wiecie do czego ją wykorzystać?? Polecam pyszne placuszki z dodatkiem dyni. Są bardzo delikatne, a dynia prawie w ogóle nie jest wyczuwalna, za to kolor jaki im nadaje idealnie pasuje do jesiennej aury... Polecam na śniadanko:) Składniki:400g miąższu dyni obranego ze skóry,duże jajko,2 łyżki masła,czubata szklanka mąki pszennej,szczypta imbiru,szczypta soli,2 łyżki cukru,olej do smażenia. Przygotowanie Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem, dodać... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...U mnie dyni jeszcze nie ma :) Ale będzie, więc przepis wejdzie w życie :)
Dynię mam i to nie jedną, bo kocham takei jesienne dekoracje... A jak już będę musiała je przerabiać, zrobię wówczas oprócz zupy Twoje racuszki !