W weekendy zawsze pozwalam sobie na kuchenne wariacje. W tym wydaniu Torcik z placuszków wykonany z mąki pełnoziarnistej. Polecam! Składniki: 3-4 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej
Truskawkowa FiestaSzybki deser, poprawiający humor :) Może komuś innemu też poprawi humor ? Składniki (6 dużych naleśników): Naleśniki: - 200 g mąki pełnoziarnistej, 50 g mąki krupczatki - 0,5 l
Corner With RecipesOWSIANKA - przygotowana z pełnych ziaren zbóż, z dodatkiem owoców, warzyw, orzechów. Czas trwania 30 minut. JAK DZIAŁA SOJOWIRÓWKA 1. Po wsypaniu miarki ziarna (ok. 85 g), dolaniu wody (1,3 l) oraz ewentualnie przypraw, zawartość jest podgrzewana przy pomocy grzałki w podstawie komory Sojowirówki. 2. Ziarno pęcznieje, mięknie. Następnie Sojowirówka uruchamia swój nóż (blender). Ziarno jest naprzemiennie podgrzewane(...)minutach urządzenie sygnalizuje koniec pracy. Po odłączeniu Sojowirówki od zasilania, gotowe mleko przelewamy przez sitko do pojemnika 5. Okara, czyli papka zatrzymana przez sitko może być użyta do przygotowania naleśników, kotletów, pasztetu, pieczenia ciasteczek. Nic się nie marnuje. ZAKUP SOJOWIRÓWKI Urządzenie możesz kupić na stronie MOJA SOJA lub na ALLEGRO . Dostawy są realizowane w bardzo szybkim czasie. Najczęściej
Zdrowie na języku :PSelera obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Wrzucić do garnka z rozpuszczonym masłem i chwilę smażyć, aż seler nieco zmięknie. Podlać odrobiną wody i dusić, aż będzie miękki, a woda całkowicie odparuje. Do gorącego dodać jogurt i przyprawić solą oraz pieprzem. Wystudzić. Każdą kromkę chleba obkroić ze skórki i za pomocą wałka cienko rozwałkować. Rozsmarować niewielką ilość jogurtu, położyć plasterek(...)strony na rumiano. Czosnek rozetrzeć dokładnie razem z solą i połączyć z jogurtem naturalnym. Taki sos podawać z ciepłymi krokietami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Naleśniki, gofry, placuszki , Przystawki i przekąski Tagged: chleb , jogurt naturalny , seler , wędlina
https:KKuchniaMniamjemy naleśniki wytrawne (nadziewane na przykład pikantnym chili , a czasem po prostu pieczarkami, parówką i serem). Taka porcja wystarcza na jeden solidny posiłek dla trzech osób, a resztę odgrzewamy następnego dnia na śniadanie i zjadamy z dżemem albo słodkim twarożkiem. składniki: 3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 4 jajka 2 szklanki mleka 2 szklanki wody wykonanie
babka w formieosolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do kaszy dodajemy rozkruszony ser biały i cebulę podsmażoną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, szczyptę soli, wlewamy mleko i olej, wszystko miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik
Bajeczna Kuchniajogurtu naturalnego, naleśników czy kruchych ciastek. Pysznie i pachnąco, jak to z papierówkami. Składniki: 2 kg papierówek 1 szklanka cukru Papierówki opłukać i osuszyć. Obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka, wsypać cukier i zagotować. Zmniejszyć ogień i mieszając co jakiś czas, smażyć aż do odparowania odpowiedniej ilości wody. Marmolada powinna być
Codzienna kuchnia niecodziennanaleśniki z tym zielonym zielskiem ;-)... ale chcąc wyjąć paczkę (niestety) mrożonego szpinaku z zamrażarki zobaczyłam,że został mi kawałek ciasta na pierogi.Hurra! Zmiana planów ;-) Zielone w środku zostało - tylko, że z pierogami. Przepis i zdjęcia na ciasto podaję z posta, kiedy robiłam pierogi ruskie CIASTO: 0,5 kg. mąki pszennej łyżka masła gorąca woda około
potrawyregionalnemleko woda gazowana cukier trzcinowy 1 łyżeczka kakao na farsz 1 kostka twarogu 1 płaska łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka drobno posiekanej skórki pomarańczowej 1 łyżka jogurtu dodatkowo dżem czereśniowy lody waniliowe melisa A jak to zrobić: Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą tak, aby nie było za gęste i usmażyć naleśniki
Kuchnia w opałachopróżnieniu patelni z całego dania, nie wymagała ona praktycznie w ogóle mycia! Na upartego wystarczyłoby tylko ją przetrzeć ręcznikiem papierowym i już byłaby lśniąca. Ja opłukałam ją wodą z odrobiną płynu, przetarłam ręcznikiem i gotowe 2. Kolejną testową dla patelni potrawą, był BÓB SMAŻONY Z BOCZKIEM I CZOSNKIEM, Z DODATKIEM KOZIEGO SERA . Podsmażony boczek, do tego czosnek z uprzednio ugotowanym(...)patelnia jest na prawdę godna polecenia . Wiem, że cena może okazać się dość spora i dla większości wręcz odstraszająca, ale sama mam w szafkach mnóstwo patelni, większych, mniejszych, do naleśników itp. i niestety nie są one godne polecenia, nie są nawet godne używania ich w najmniejszej kuchni. Szczerze Wam powiem, że odkąd używam patelni WOLL , nie sięgnęłam po żadną
NiePieprz.plProponujemy inną wersję naleśnika, bardzo wyrośniętą, pieczoną w piekarniku, z dodatkiem duszonej wołowiny i słodkiego zielonego groszku. Składniki: -ok. 35 dkg wołowiny -2 marchewki -45 dkg mrożonego zielonego groszku -ząbek czosnku -ok. 5 dkg masła -12 dkg mąki oraz 2 łyżki do sosu -3 jajka -275 ml mleka -150 ml oleju -sos sojowy -sól. pieprz Wołowinę(...)Zawartość patelni przekładamy do rondelka, dodajemy plasterki marchewki i dusimy na maleńkim ogniu przez ok.20 minut. W razie potrzeby dolewamy rosół. Groszek wrzucamy do gorącej, osolonej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5-7 minut. Odcedzamy. Na patelni roztapiamy pozostałe masło, dodajemy pozostałą połowę czosnku, marchewkę i groszek. Mieszamy i podsmażamy ok. 3 minuty
Maminek kulinarnybardziej nasiąknięty wodą od tego świeżo ugotowanego. Jednakże pod względem wartości odżywczych polecałbym sięgnąć po mrożony. Jest łatwo dostępny i moim zdaniem smaczniejszy. Z czym to się je? Świetnym dodatkiem będzie dostępny na blogu jogurtowy sos z miętą . Kotleciki z takim sosem możemy podawać solo lub w towarzystwie ziemniaków, a nawet w tortilli lub wpakować do naleśników . W każdej
Blendmanskórką, wlać wodę zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 15 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wszystko pałką blendera zmiksować dobrze, teraz wsypać cukier, żelfix i zagotować mieszając do czystych słoików nakładać dżemik, zakręcić mocno i postawić na zakrętkach do wystudzenia, przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - doskonale smakuje do tostów, naleśników, ciast
W Mojej Kuchni LubięKwiaty cukinii jeszcze są w moim ogrodzie i chętnie je jemy. Dzisiaj ciasto naleśnikowe wzbogaciłam ziołami - też oczywiście z przydomowego ogródka. Polecam! Składniki : * 12 kwiatów
Magiczne Życie Martydigotuje.blogspot.com Naleśniki z serem zapewne każdy zna i bardzo lubi. W tej wersji do placków dodałam proszek budyniowy, który nadaje im ciekawego smaku i delikatności. Ciasto jest elastyczne i posiada kuszący aromat. Można użyć budyniu o dowolnym wariancie smakowym i za każdym razem mieć inny, smakowity efekt. Ciasto: 2 jajka 1 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej
Di gotuje