Przepis autorski (mój). W telewizji widziałam popularne placki ziemniaczane ze śledziem, spotkałam się też z przepisami na inne naleśnikowo-śledziowe. Co prawda każdy wariant przewidywał śledzia
Di gotujeZwykłe, zwyczajne, a jednak nieprzeciętne w smaku. Pomysł na wykorzystanie pozostałych z obiadu ziemniaków. A także alternatywa dla mięsnego obiadu. 500 g ugotowanych fioletowych ziemniaków 300
KucharzycaJa już wcześniej pisałam, zachwyciłam się ostatnio Lemon Curdem od naszych przyjaciół z USA. Ten ze słoiczka już dawno się skończył, więc długo nie czekając postanowiłam
Delicious TitbitsPomysł na śniadanie inne, niż owsianka. Ponieważ mój tryb dnia trochę się zmienił, owsianki zaczęłam jadać na kolację. Na śniadanie – jajka. Więc może ten wpis
Kucharzycatofu. Świetna wytrawna przekąska na imprezę czy pomysł na lunch do pracy. Polecam Inną wytrawną propozycją przekąski z gotowego ciasta francuskiego to paszteciki z pieczarkami . Natomiast w wersji na słodko polecam ciasteczka z kremem i oowcami , z jabłkami , rabarbarem albo rogaliki z czekoladą . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze(...)momentu aż będą złociście brązowe. Nam smakują najlepiej podane na ciepło Praktyczna uwaga: Tak przygotowany farsz ze szpinaku i wędzonego tofu świetnie nadaję się również jako nadzienie do naleśników czy pierogów. Smacznego! Artykuł Francuskie pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plPoniżej przygotowałem dla Was garść przepisów. Moim zdaniem jest to najlepsze przepisy z mleka , które z łatwością odtworzycie w domu. Znajdziecie wśród nich propozycje zarówno słodkie jak wytrawne, na obiad i na śniadanie. Dla każdego coś dobrego Domowy twaróg Nie każdy wie, że w łatwy sposób(...)naczynia do zapiekania. Zapiekaj przez 35-40 minut na środkowej półce. Pudding cudownie smakuje z kulką lodów lub polewą malinową. Przepis na idealne naleśniki Przygotowałem także przepis na naleśniki idealne. Elastyczne, złociste i chrupiące takie właśnie będą wasze naleśniki, jeżeli skorzystacie z mojej receptury. Składniki
kuron.com.plPierwszy września to dla mnie zawsze "początek roku", choć od kilku dobrych lat nie chodzę do szkoły. To rownież początek jesieni, mimo, że do tej kalendarzowej
Smakuj życie!Zupa z soczewicą z mlekiem kokosowym Podczas poprzedniego weekendu udało mi się porządnie przemarznąć, skończyło się na wizycie u lekarza i antybiotykach. A jak, wiadomo człowiek
Cztery FajeryNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosijeśli wolicie słodsze przetwory) 1 łyżeczka mielonego imbiru 3-4 łyżeczki mielonego cynamonu 10 goździków 2 łyżki cukru waniliowego sok z połowy cytryny (lub więcej jeśli owoce są bardzo słodkie) 1 opakowanie cukru żelującego (np. Konfitur-fix) Robienie dżemu rozpoczynam na przynajmniej 12 h przed jego robieniem, gdyż najpierw trzeba sparzyć, obrać i pokroić owoce, które zasypiemy(...)ilości wychodzi ok. 5 słoików o pojemności 0,5 l oraz 7 słoiczków o pojemności ok. 200 ml. Dżem jest kwaskowaty, wspaniale będzie smakował na kanapce czy w naleśnikach, chociaż ja bardzo lubię wyjadać go prosto ze słoiczka. W smaku to taki romans lata z zimą - polecam wypróbować- pycha! :) #Przydatne info: Ja swoje przetwory trzymam w lodówce
Cooking Monsterwarzywa, jakieś mięso, no to co rośnie w ogródku" - A jak to doprawiasz? - drążyłam. "Sól, pieprz i inne przyprawy. Zależy od tego, jakie dania lubisz. Na ostro czy na słodko-kwaśno". Kto mnie zna, wie, że odpowiedź zadowalająca dla mnie nie była, zwłaszcza wtedy, kiedy rozpoczynałam moją przygodę z kulinariami. A dziś, na pytanie znajomej, jak robisz leczo, sama(...)pietruszki. * Tak przygotowane warzywne leczo można zaciągnąć śmietaną, żeby miało gęstszą konsystencję. Ja tym razem pozostawiłam je bez zaciągania. * Tak zrobione warzywka idealnie pasują do ziemniaków, ryżu, kaszy lub naleśników:) fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Smacznego
Kuchnia smakówsię akurat młode kurki, na grządce zieleniła się pietrucha, a syn miał ochotę na świeży makaron. OK! to do roboty. Przygotowałam w, dosłownie!, 10 minut, doskonały sos kurkowy ze słodką śmietanką, z pełną garścią zielonej natki pietruszki. Kurki (pieprznik jadalny) składają się w niemal 90% z wody. Na resztę ich składu przypadają białka, węglowodany i tłuszcze(...)różne sposoby. Można dodać je do omletu lub jajecznicy, ale wcześniej, przez ok 10 min należy poddać je obróbce termicznej. Można przygotować z nich farsz do pierogów czy naleśników. A jeśli coś pozostanie można je śmiało zamrozić. To chyba najlepsze grzybki, bo prawie nigdy nie robaczywieją i są bardzo trwałe, można przechowywać je w lodówce w papierowej torebce
Naturalna Kuchniaksiążki, która jest fantastyczna! Pięknie sfotografowane potrawy, które ma się ochotę od razu ugotować. W książce znajdują się przepisy na wspomniany idealny bulion, domowy makaron, sycące dania np na naleśniki okonomiyaki- wykonane z białej kapusty. To książka skierowana głównie dla mięsożerców i osób kochających kuchnię azjatycką. BEAUTY FOOD- MARIA AHLGREN To idealna propozycja dla osób szczególnie dbających o swój(...)więc znajdziemy w niej zdrowe sezonowe przepisy dla wegan i wegetarian. W każdym rozdziale zostały umieszczone receptury na desery, obiady, śniadania. uwielbiam kuchnię sezonową dlatego gorąco polecam tę pozycję. Słodka wegan nerd Moje roślinne desery- Alicja Rokicka Pierwszą wegańską słodkością, którą przyrządziłam był mus czekoladowy z pomarańczą już wtedy wiedziałam, że muszę podszkolić swój warsztat kulinarny i zacząć przygodę
Kukuleczkidiavola, nie hawajska, nie margherita. ale pizza z figami – to prawdziwa królowa pizz. Słodkie owoce świetnie komponują się w wytrawnymi i słonymi serami. Podana z dużą ilością rukoli i rzodkiewki zamienia się w pyszny lancz. Czas przygotowania: 10 minut Pieczenie: 10 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 duże Najlepsza pizza to taka, do której ciasto leżakowało dwie(...)dobrze jak zaraz po upieczeniu. W mikrofali Sposób najszybszy, ale wymagający uwagi. Pewnie nie jeden raz wyciągnęliście z mikrofali solidnie podgrzany kawałek, z parującym serem, ale ciastem miękkim jak naleśnik, który później twardniał na kamień. Gdzie podziała się jego chrupkość? Przepadła w procesie podgrzewania. Nie wchodząc z naukowe dywagacje, rzecz polega na tym, że gdy temperatura w mikrofali jest zbyt
Niedzielny kucharzWczorajszy film "Most szpiegów" z ręką na sercu mogę polecić Wam wszystkim. Przyznam się, że potrzebowałam takiego wieczoru. Po ciężkich dwóch tygodniach, wieczór z moją miłością
Be Fit Be Strong