Utrudniona rola rodzica gdy apetyt dziecka jest zmienny jak pogoda na wiosnę... a u mojego dziecka tak to właśnie wygląda: jednego dnia je wszystko aż się
Czary - gary w kuchniKluski śląskie z charakterystyczną dziurką w środku, to klasyka Kuchni Polskiej. Najczęściej są one dodatkiem do sosów (po to właśnie m.in jest ta dziurka, w której
Kraina Miodem PłynącaPlacki mięsno-ziemniaczane to bardzo smaczna wariacja na temat naszych klasycznych placków z ziemniaków. Starte ziemniaki wzbogacone o mielone mięso ( u mnie mniej więcej proporcje
Walijskie PichcenieNiedzielne śniadanie... ostatnio nie wyobrażam sobie go bez placuszków. Dziś po otwarciu lodówki moje oczy od razu skierowały się do serka kanapkowego. Kilka składników i... tak
Słodkie okruszkiSzybkie w przygotowaniu. Puszyste, pełne soczystych jabłek. Idealne na śniadanie, podwieczorek i kolację. Z dodatkiem słodkiej konfitury z powodzeniem zastąpią deser. Racuszki z jabłkami. Smak mojego
Kucharzycahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placki są rewelacyjne i nie zawierają mąki. Przyrządziłam je z myślą o sobie, bo nie sądziłam
Di gotujeJuż jestem, jestem, mam nadzieję, że teraz wszystko wróci do normalności. Nie uwierzycie, ale ciągle pracuję. Wczoraj z niedowierzaniem spojrzałam w kalendarz i zobaczyłam, że niedługo
W mojej kuchniLubię leniwie zaczynającą się niedzielę. Ten dzień tygodnia jest dla mnie pracowity, sporo czasu spędzam w kuchni, aby przygotować dla moich chłopaków coś pysznego. Jednak od
W mojej kuchniDruga połowa mijającego tygodnia była dla mnie bardzo pracowita. Do południa zajęcia z maturzystami, po południu spotkania służbowe. W sobotę mieliśmy gości, więc zajęłam się przygotowaniami
W mojej kuchniCzy wiecie, że dzisiaj jest obchodzony Dzień Pancake’a? Każdego roku, 40 dni przed Wielkanocą, mieszkańcy Wysp pieką słodkie placuszki i zajadają się nimi bez opamiętania
W mojej kuchniLubicie śliwki? My bardzo. Zawsze czekam na jesień, aby skosztować tych soczystych, słodkich owoców. Są one zresztą obecne w mojej kuchni przez cały rok, ale jesienią
W mojej kuchniQuesadillas to nic innego jak dwa placki tortilli (lub jeden złożony na pół) wypełnione, jak w tym przypadku, chili con carne z roztopionym serem. Farszem może
Be Fit Be StrongChyba każdy z nas lubi tortille. Nie ważne, czy w postaci zawiniętych ruloników nadzianych mięsem lub warzywami, czy w postaci meksykańskiej quesadillas. Są łatwo dostępne i
Be Fit Be Stronghttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł autorski (mój). Placki ziemniaczane, czyli najprostsza potrawa z ziemniaków - znana chyba dla każdego. Poniżej przedstawiam urozmaiconą wersję, która nie tylko
Di gotuje