luksus - zadowolenie Ciacho dziś zrobiłam z pastą orzechową kremową o pojemnosci 470g powtórzę je na Boże narodzenie.Słoiczek wystarczy na dwa ciasta ,więc śmiało wykorzystam go jeszcze do naleśników :) Stadniki na biszkopt : jaja 6 szt cukier 2 łyżki mąka tortowa 8 łyżek Dodatkowo : śmietana 30% 600 ml cukier 2 łyżki pasta orzechowa kremowa 470g Witpak ( połowę słoiczka będzie
Różowa kuchniapietruszki drobno siekam. Dodaję do mięsa. Dodaję umyty szpinak. Całość smażę jeszcze kilka chwil. Podaję na ciepło lub zimno. Oczywiście można dodać do pizzy czy jako farsz np. do naleśników
Gotowanie Patkiprzykre, biorąc pod uwagę, że owoce to tak naprawdę produkt idealny – można je zjeść jakoś samodzielny posiłek, zrobić z nich ciasto, ciasteczka, desery, sałatki, dodać do pierogów, naleśników, ugotować kompot, przygotować koktajl, smoothie, lody i wielu innych potraw. Wydawać by się mogło, że to produkt, który nie ma prawa się marnować. Jednak ląduje w koszu. Wynika to pewnie
365 dni dookoła kuchniDelikatne placki na bazie ryżu, osłodzone bananem. Alternatywa dla naleśników :) Czytaj więcej
Kasia Sarnaugotowaną soczewicę. Wszystko razem mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli chcemy aby pasta była idealnie gładka możemy zmiksować ją blenderem. Dobrze smakuje z pieczywem ale możemy nią posmarować naleśniki lub podać jako dodatek do krakersów lub innych "chrupkości
Smakowity Blog Kulinarnykońca listopada, jestem w ustawicznym amoku prażenia jabłek ! Papierówki, Antonówki, Malinówki, Renety i wiele, wiele innych - wszystkie je zamykam w niezliczone słoiczki, które potem wykorzystuję zimą do szarlotki, naleśników, placuszków itp. Tym razem jednak zamarzyło mi się aromatyczne smarowidło do kanapek . Porcja takiej jabłuszkowej dobroci na bułce posmarowanej masłem to idealne, energetyzujące śniadanie . Zwłaszcza gdy za oknem ciemno, buro
Grunt to przepis!posmak. Charakterystyczny, nie znaczy zły Sernik prawie w ogóle nie opada po upieczeniu, więc nie musimy tutaj robić jakiś specjalnych sztuczek i bać się, że wyjmiemy z piekarnika serowy naleśnik. Poza samym smakiem sernika dyniowego, odkryciem dla mnie było połączenie masy krówkowej z cynamonem…Oj, to połączenie jest obłędne. Cynamon idealnie komponuje się z masą krówkową powodując
Mieszam w Garnkuprzykre, biorąc pod uwagę, że owoce to tak naprawdę produkt idealny – można je zjeść jakoś samodzielny posiłek, zrobić z nich ciasto, ciasteczka, desery, sałatki, dodać do pierogów, naleśników, ugotować kompot, przygotować koktajl, smoothie, lody i wielu innych potraw. Wydawać by się mogło, że to produkt, który nie ma prawa się marnować. Jednak ląduje w koszu. Wynika to pewnie
365 dni dookoła kuchniodciskamy ponownie. 3. Do misy miksera wbijamy jajko, dodajemy odrobinkę wody i miksujemy, dodajemy mleko i mąkę, sól, pieprz oraz ewentualnie kmninek. Ma powstać ciasto takie jak na naleśniki tylko troszkę gęstsze. Więc jeśli będzie za rzadkie, możemy dodać jeszcze troszkę mąki. 4. Do ciasta wrzucamy kapustę i mieszamy łyżką. 5. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło, łyżką nabieramy porcje
kruche babeczkiPomysł na ten krem znalazłam u Diany na blogu Di bloguje . Oczywiście nie jest to odzwierciedlenie jej przepisu, zrobiłam po swojemu :) Krem jest pyszny. Świetnie pasuje do naleśników, gofrów, kanapek, lub do samodzielnego zajadania łyżeczką. Jest to świetny sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Myślę, że spokojnie możecie podać go dzieciom jako zamiennik nutelli. Na pewno będzie zdrowiej. Mojemu mężowi
Agusiowe smakołykizeszklona dodać pokrojone nerki i podsmażać je przez kilka minut. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Cynaderki (nerki) wieprzowe z cebulą pasują do keto kopytek , makaronu zrobionego z naleśników lub gotowego makaronu konjac bez węgli bądź też tak jak tutaj podałam do surowych lub gotowanych warzyw czy kiszonek. — BTW całości: 650 g, 994 kcal
Ola la LCHFFilety rybne myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy z dwóch stron *** *** Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy, dodajemy tyle mąki aby masa była gęściejsza niż na naleśniki *** *** Filety rybne moczymy w cieście i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, z dwóch stron na złoty kolor *** *** Cebulę i paprykę kroimy w paseczki i podsmażamy przez chwilę na patelni *** *** Na patelnie dodajemy
Blog z Apetytemdzielimy na ok. 10 równych części. Formujemy z nich kuleczki. Każdą kuleczkę, rozwałkowujemy rozsmarowujemy po ok. 1-2 łyżeczce masy makowe. Każdą z osobna zwijamy w rulon (tak jak naleśniki). Składamy na pół i nacinamy w połowie. Wywijamy przecięte boki tak aby powstał kształt serca. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawiamy na ok 20 min. do podrośnięcia. Pieczemy
Domowy Smak Jedzenia