śliwkowe z dodatkiem kakao oraz czekolady. Jest to z pewnością zdrowsza wersja tradycyjnej nutelli, kupowanej w sklepie. Nutella ze śliwek to idealny dodatek do różnego rodzaju naleśników, gofrów, kanapek czy deserów. Jest naprawdę przepyszna. Uwielbiają ją dzieci, ale także dorośli zachwycają się jej smakiem. Domowa nutella ze śliwek wychodzi bardzo gęsta, klarowna, dzięki czemu świetnie
Przepiski.plPyszny dżem śliwkowy z dodatkiem kakao i czekolady.Dla mnie rewelacja bo uwielbiam śliwki w czekoladzie.Będzie idealny zimą na kanapki,do deserów ,naleśników i ciast.Pracy nie ma przy nim dużo,ale smak ....pychotka.Ja użyłam mlecznej czekolady,ale możecie użyć również gorzką jeśli wolicie- zapraszam na przepis
Swojskie jedzonkobardzo poręczna, lekka i naprawdę świetnie się sprawdza w kuchni urozmaicając codzienne posiłki. NA ZDJĘCIU ⇾ patelnia granitowa do placków i jajek | łopatka do naleśników | słoik z klipsem | talerz deserowy PUSZYSTE PLACUSZKI BANANOWE Składniki (1 porcja): 1 mały banan 10 g mąki kokosowej 30 g mąki orkiszowej 1 jajko
Zdrowie na języku :Padsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sama nazwa brzmi bardzo ciekawie – pochodzi ona z języka angielskiego. Pancakes to danie bardzo podobne do naszych polskich naleśników, jednak są między nimi pewne różnice. Pancakes to bardzo popularne śniadanie w Stanach, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Najbardziej popularne są pancakes z dodatkiem syropu
Przepiski.plgorzkiej czekolady. Czekośliwkę przygotujecie bez dodatku cukru, jednak śliwki jakich użyjecie do jej przygotowania muszą być mocno dojrzałe. Powidła śliwkowe z czekoladą sprawdzą się idealnie jako dodatek do naleśników, gofrów czy lodów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Czekośliwka – powidła śliwkowe Porcje 4 słoiczki po 200 ml Składniki 1,5 kg mocno dojrzałych śliwek waga po wypestkowaniu 1 tabliczka gorzkiej czekolady
To co lubię - gotuję i polecammoże one idealne, ale są moje :D i postanowiłam Wam je pokazać. Każdy z nich cieszy ogromnie, zwłaszcza jeśli biszkopt po wyjęciu z piekarnika nie przypomina płaskiego naleśnika, krem się utrzyma, a konfitura nie wyleci gdzieś bokiem... ;) Tym razem przygotowałam tort na bazie biszkoptu malinowego z kremem kokosowym i żelką jagodową. Planowałam trochę inne dekoracje, ale cóż
Na kulinarnym poligoniejabłkami – placki z jabłkami Składniki 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 1 szklanka mleka (około) może być kefir lub maślanka ciasto powinno być trochę bardziej gęste niż na naleśniki dlatego ilość mleka może być różna 1 duże jabłko (słodkie) olej rzepakowy lub masło klarowane Instrukcje Jajko, mąkę i mleko dokładnie wymieszać żeby nie było grudek (najlepiej rózgą), dodać starte
To co lubię - gotuję i polecamodrobinę lata zapakować w słoiczki, by potem cieszyć się smakiem i zapachem pysznych owoców i warzyw. Soki z czarnej porzeczki zrobione, dzisiaj pora na dżem, idealny do ciast lub naleśników albo po prostu na kanapkę. W efekcie otrzymamy pyszny, pachnący dżem o konsystencji galaretki. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z czarnej porzeczki / galaretka Składniki 2 kg czarnej porzeczki
To co lubię - gotuję i polecamPyszny, domowy dżem z moreli to jeden z ulubionych w naszej rodzinie. Niezbyt słodki, idealny do naleśników na słodko, placków, kanapek czy grzanek. Dżem morelowy z dwóch składników, bez zbędnych dodatków. Poniżej przepis plus kilka porad. SKŁADNIKI: 1,5 kg moreli 1 i 1/4 szklanki cukru 3 łyżki cukru z wanilią Uwagi do przepisu: Z przepisu wyszło 5 słoików
Zasmakuj Kuchniobłędne mocno chrupiące gofry z dynią - pudding chia z dynią i marakują - szybką owsiankę z niebanalnymi hibiskusowymi jabłkami - puszyste omlety - będziesz je robił już zawsze! - dyniowe pancakes - cieniutkie dyniowe naleśniki w karmelu ze śliwkami - frittata z bakłażanem! Przepisy na te jesienne śniadania znajdziesz w moim e-booku FLEXI JESIEŃ teraz w wyjątkowej cenie 29,99 zł (zamiast 45zł
SMYKWKUCHNIdobra patelnia powinna znaleźć się w domu każdego miłośnika gastronomii. Teflonowa Patelnia teflonowa to prawdopodobnie najpopularniejszy rodzaj patelni dostępny na rynku. W zależności od preferencji można wybrać taką do naleśników, dań azjatyckich, czy placków. Co sprawia, że są one tak powszechne? Przede wszystkim mówimy o akcesorium atrakcyjnym cenowo, szczególnie w porównaniu z patelniami ceramicznymi i tytanowymi. Produkt jest odporny
codojedzeniajeden składnik, który zmieni smak tego specyfiku w coś, co da się pić. Składniki 3 duże cebule 3-4 ząbki czosnku 2 cytryny cukier 1 łyżka cynamonu Przeczytaj również: Naleśniki z cynamonem, pomarańczą i twarożkiem Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny – przepis Słoik (wielkość ok. 0,5 l) dokładnie myjemy, najlepiej go wyparzyć albo umyć w zmywarce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pozwoli nam przyrządzać świeżo wyciskane soki; Blender; Gofrownica. Nie możemy jednak zapomnieć, że wyżej wymienione akcesoria to nie wszystko. Kiedy zdecydujemy się na zawarcie w naszym menu na przykład naleśników, należy zakupić do tego celu odpowiedni sprzęt. Jak widać, śniadaniownia to naprawdę interesujący sposób na biznes. Zapotrzebowanie jest naprawdę spore, a miejsc tego typu niezbyt wiele, także szanse powodzenia
ProstePesto.plznaleźć przynajmniej jedna patelnia. Można wybierać spośród modeli ceramicznych, żeliwnych, indukcyjnych, tytanowych, stalowych, ceramicznych albo aluminiowych. Polecanym wyborem są też modele o zastosowaniach specjalistycznych, np. do smażenia jajek, ryb, naleśników, do grillowania. Korzystną opcją jest też patelnia z kominem albo wok. Obowiązkowym elementem wyposażenia są również garnki. Najlepiej zdecydować się na solidne wersje ze stali nierdzewnej, o grubym dnie
Moja smaczna kuchniapyszne letnie śniadanie polecam naleśniki z wiśniami i czerwoną porzeczką :) Czytaj więcej
Ana Mari's world