Przepis na : obiad
Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu, a do tego bez dodatku proszku do pieczenia. Wychodzą delikatne i puszyste. Te placki to doskonały pomysł na szybki podwieczorek czy kolację. Z pewnością posmakują nie tylko dzieciom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Placuszki z jabłkami – placki z jabłkami Składniki 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 1 szklanka mleka (około) może być kefir lub maślanka ciasto powinno być trochę bardziej gęste niż na naleśniki dlatego ilość mleka może być ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.