naleśnik - 11212 przepisów (strona:359/748)

Kuchnia macedońska - dobar apetit! 116

porcje obiadowe były tak wielkie, że bardzo ciężko było zjeść deser.  Jeśli chodzi o desery - w większości miejsc serwują baklavę - ciasto filo z orzechami i miodem, lody albo naleśniki. Ceny są przystępne, więc naprawdę warto popróbować smakołyków. Co warto przywieźć z Macedonii? Tak naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie - można uzupełnić barek lub przywieźć coś dobrego.  Specjalność Macedonii

psgotujemy
Masala dosa z sosem orzechowym 151

blendujemy tak, żeby powstała gładka pasta. Dolewamy do niej stopniowo wode. Mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Dodajemy sól do smaku.  Smażymy na rozgrzanym oleju podobnie jak naleśniki. Dosa jest trochę krucha, więc odwracamy ją dopiero, gdy jest dobrze wysmażona. Zachowujemy przy tym ostrożność, żeby się nie połamała. Farsz: Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę i gotujemy

Weganka gotuje
Naleśniki szpinakowe z pomidorkami, serkiem kremowym i truskawkami 232

Dziś zaproponuję Wam pyszny i szybki obiad. Latem nie mam siły i czasu stać przy "garach", a tym bardziej chodzić po sklepach. Zazwyczaj robię

Ana Mari's world
Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad 188

bezmięsny obiad[/caption] Zobacz inne przepisy na bezmięsny obiad: Kotlety Z Kalafiora I Kaszy Jaglanej – Przepis Na Bezmięsne Mielone Kalafior Zapiekany W Sosie Serowym – Pyszny Sposób Na Kalafiora Zapiekane Naleśniki Ze Szpinakiem I Ricottą Kotlety Ruskie – Przepis Na Tani Obiad Krokiety Ziemniaczane Z Wędzonym Twarogiem Najprostsze Placki Z Cukinii Artykuł Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad

e-PrzepisyKulinarne
Egipski Ful, czyli genialna pasta z bobu i pomidorów 153

którą namawiała Marta z Jadłonomii. Wyszła wspaniale! Ziemisty smak bobu przełamany słodyczą pomidorów, świeżością ziół i cytrynowego soku idealnie komponuje się na letnich grzankach z małosolnymi ogórkami, w wytrawnych naleśnikach lub jako zamiennik hummusu do zamaczania warzyw lub pasty do pity i wrapów. Głębokie smaki lata na afrykańką nutę prosto z ogrodu, jak przekąska w upalne popołudnie jedzona na trawie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Nuggetsy z boczniaków 117

papryki słodkiej, 1 łyżeczka soli, odrobina chili olej do smażenia Instrukcja Do miski wsyp mąkę oraz przyprawy. Dodaj wodę i dokładnie wymieszaj lub zmiksuj. Masa ma przypominać ciasto na naleśniki. Płatki kukurydziane rozdrobnij lub zmiel na mniejsze kawałki. Boczniaki umyj i pokrój w kawałki, najlepiej w podłużne. Każdy kawałek zanurz najpierw misce z masą (dokładnie wymieszaj, aby masa oblepiła całego

Przepisy na widelcu
Lubisz rodzinne grillowanie? Możesz to robić zdrowo i bez dymu! 216

wykorzystaniu dwuczęściowego rusztu z wymiennym środkiem. Jego wymiana jest bardzo prosta, a na grillu przygotuje się przez to nie tylko mięso i ryby, ale też warzywa, krewetki, a nawet naleśniki, gofry i pizzę! W modelu II SP 335 jest bardzo duża powierzchnia rusztu, ponieważ są to aż 3264 cm3. Pozwala to na jednoczesne przygotowanie posiłku dla kilku osób, co jest

karmelowy
Konfitura z czerwonej porzeczki 129

Konfitura z czerwonej porzeczki świetnie nadaje się jako dodatek do deserów, gofrów i naleśników. Inaczej niż w dżemie mamy tu całe owoce. Do wykonania tej konfitury możecie użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych owoców. Inne przepisy na przetwory znajdziecie TUTAJ . W dzieciństwie mieliśmy sporo krzaków porzeczek, zarówno czarnych, jak i czerwonych. Powstawało z nich dużo pysznych przetworów, głównie dżemów. Czerwone

Pasja Smaku
Kopytka z bobu 173

pojawił się ładny (i rozsądny cenowo bób) zabrałam się za gotowanie. Nie wiem, czy już Wam wspominałam, ale jestem ogromną fanką produktów mącznych. Uwielbiam wszelkiego rodzaju kluski, kopytka, pierogi , naleśniki . W moim regionie (Śląsk) tego typu dania stanowiły codzienny element menu. I teraz jako dorosła osoba, jak nie wiem co bym zjadła to w głowie pojawiają mi się pierogi albo

365 dni dookoła kuchni
Naleśniki z ciasta zaparzanego 127

zaparzane pochodzi ze starej książki kucharskiej z Wielkopolski. Ciasto wychodzi puszyste i delikatne. Ja podałam z frużeliną z malin ale tutaj pełna dowolność, jak lubicie i uważacie. Zaczynamy? Mini naleśniki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zajmujemy dzieci #2: domowa plastelina... 140

zawsze było mi szkoda zużywać cenn ą m ą kę, wniesion ą w pocie czoła na 3 piętro, kiedy z każdej szklanki można otrzymać okolice na przykład 10 naleśników, albo 6 muffinów... Ale... Czasy nastały takie, jakie nastały i czasami bardzo desperacko potrzebujemy zaj ą ć towarzystwo przez godzinę, czy dwie. A i nasza pojemność w kwestii zjadliwości upieczonych przez

Lejdi of the house
Dżem truskawkowy z kwiatem czarnego bzu 172

wiele pektyn, dlatego też moim zdaniem trzeba dodać do nich odrobinę pektyny, aby dżem miał odpowiednią konsystencję. Osobiście lubię, kiedy dżem daje się rozsmarować na przykład na pieczywie czy naleśnikach, a nie rozlewa jak sos. Nie trzeba się bać pektyn, ponieważ jest to naturalny produkt pozyskiwany z owoców, warzyw i nasion, jest źródłem błonnika. 🍏 Pektyna jabłkowa To najpopularniejsza pektyna używana

SprawdzonaKuchnia.pl
Konfitury – sposób na zatrzymanie smaku lata 120

konfitura jest gotowa. Gorące konfitury przekłada się do wyparzonych, małych słoiczków i mocno zakręca. Konfitura gotowa… i co dalej? Konfitury są doskonałym dodatkiem do kanapek ze świeżym masłem, naleśników i gofrów. Niektóre z nich świetnie będą komponowały się również z daniami mięsnymi. Wachlarz możliwości jest naprawdę ogromny. Oczywiście możne je również wyjadać bezpośrednio ze słoiczka. W okresie jesienno-zimowym konfitury

Pasja Smaku
Mus truskawkowo-rabarbarowy 102

delektować również w zimowe wieczory. Sam rabarbar jest kwaśny. Ponieważ idealnie komponuje się z truskawkami, połączyłam oba smaki i wyszedł pyszny, aksamitny mus. Idealnie smakuje jako dodatek do naleśników, kanapek jak również do ciast. Składniki 2 kg rabarbaru 2,5 kg truskawek 2 szkl. cukru Krok po Kroku 1 Umyte i oczyszczone truskawki zasypujemy szklanką cukru i pozostawiamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Śledzie w cieście piwnym 117

proszku do pieczenia oraz wbijamy jajka. Mieszamy do połączenia się składników oraz stopniowo dodajemy piwo. Mieszamy do pozbycia się gródek. Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęstszą, niż ciasto na naleśniki. Odstawiamy je również na 30 minut do lodówki. 3 W międzyczasie przygotowujemy frytki oraz sałatkę. Bataty obieramy i kroimy w słupki. Moczymy w wodzie przez 30 minut, aby pozbyć się

Kuchnia Bazylii