odrobinę lata zapakować w słoiczki, by potem cieszyć się smakiem i zapachem pysznych owoców i warzyw. Soki z czarnej porzeczki zrobione, dzisiaj pora na dżem, idealny do ciast lub naleśników albo po prostu na kanapkę. W efekcie otrzymamy pyszny, pachnący dżem o konsystencji galaretki. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z czarnej porzeczki / galaretka Składniki 2 kg czarnej porzeczki
To co lubię - gotuję i polecamPyszny, domowy dżem z moreli to jeden z ulubionych w naszej rodzinie. Niezbyt słodki, idealny do naleśników na słodko, placków, kanapek czy grzanek. Dżem morelowy z dwóch składników, bez zbędnych dodatków. Poniżej przepis plus kilka porad. SKŁADNIKI: 1,5 kg moreli 1 i 1/4 szklanki cukru 3 łyżki cukru z wanilią Uwagi do przepisu: Z przepisu wyszło 5 słoików
Zasmakuj Kuchniobłędne mocno chrupiące gofry z dynią - pudding chia z dynią i marakują - szybką owsiankę z niebanalnymi hibiskusowymi jabłkami - puszyste omlety - będziesz je robił już zawsze! - dyniowe pancakes - cieniutkie dyniowe naleśniki w karmelu ze śliwkami - frittata z bakłażanem! Przepisy na te jesienne śniadania znajdziesz w moim e-booku FLEXI JESIEŃ teraz w wyjątkowej cenie 29,99 zł (zamiast 45zł
SMYKWKUCHNIdobra patelnia powinna znaleźć się w domu każdego miłośnika gastronomii. Teflonowa Patelnia teflonowa to prawdopodobnie najpopularniejszy rodzaj patelni dostępny na rynku. W zależności od preferencji można wybrać taką do naleśników, dań azjatyckich, czy placków. Co sprawia, że są one tak powszechne? Przede wszystkim mówimy o akcesorium atrakcyjnym cenowo, szczególnie w porównaniu z patelniami ceramicznymi i tytanowymi. Produkt jest odporny
codojedzeniajeden składnik, który zmieni smak tego specyfiku w coś, co da się pić. Składniki 3 duże cebule 3-4 ząbki czosnku 2 cytryny cukier 1 łyżka cynamonu Przeczytaj również: Naleśniki z cynamonem, pomarańczą i twarożkiem Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny – przepis Słoik (wielkość ok. 0,5 l) dokładnie myjemy, najlepiej go wyparzyć albo umyć w zmywarce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pozwoli nam przyrządzać świeżo wyciskane soki; Blender; Gofrownica. Nie możemy jednak zapomnieć, że wyżej wymienione akcesoria to nie wszystko. Kiedy zdecydujemy się na zawarcie w naszym menu na przykład naleśników, należy zakupić do tego celu odpowiedni sprzęt. Jak widać, śniadaniownia to naprawdę interesujący sposób na biznes. Zapotrzebowanie jest naprawdę spore, a miejsc tego typu niezbyt wiele, także szanse powodzenia
ProstePesto.plznaleźć przynajmniej jedna patelnia. Można wybierać spośród modeli ceramicznych, żeliwnych, indukcyjnych, tytanowych, stalowych, ceramicznych albo aluminiowych. Polecanym wyborem są też modele o zastosowaniach specjalistycznych, np. do smażenia jajek, ryb, naleśników, do grillowania. Korzystną opcją jest też patelnia z kominem albo wok. Obowiązkowym elementem wyposażenia są również garnki. Najlepiej zdecydować się na solidne wersje ze stali nierdzewnej, o grubym dnie
Moja smaczna kuchniapyszne letnie śniadanie polecam naleśniki z wiśniami i czerwoną porzeczką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldklonowy syrop ryżowy, syrop z agawy). Jeśli nie macie mocnego blendera lub tylko taki ręczny polecam gotową, kupną pastę tahini plus słodzidło. Pasta, krem idealnie sprawdza się na kanapkach, naleśnikach, plackach, gofrach – no genialna jest! PRZEPIS SEZAMKOWA PASTA KANAPKOWA Składniki: 1 szkl nasion sezamu lub 1 słoik tahinii – użyłam tego syrop klonowy Jak zrobić sezamkowa pasta kanapkowa: Jeśli
Dorota SmakujeLetni pieczony naleśnik z owocami lata. Czyli to co mamy pod ręką i co lubimy. U mnie to morele, porzeczki, wiśnie. Dodałam orzechy brazylijskie bo uwielbiam. składniki: 3 jajka L 1/2 szklanki mąki pszennej 125 ml mleka szczypta soli 1 łyżka masła pozostałe: 2 łyżki dżemu truskawkowego 2 morele 1 garść porzeczek czerwonych i białych 3 łyżki wiśni wydrylowanych
wesoła kuchniaPlacki z cukinii smakują mi niezależnie od przepisu z jakiego korzystam. O ile mam jeden ulubiony przepis na naleśniki, o tyle najlepszych placków z cukinii nie umiałabym wskazać. Wszystkie są dobre. I te najzwyklejsze i te z dodatkami – z fetą, serem halloumi, marchewką, serem żółtym , czy tak jak w tym przypadku ze słonecznikiem. Placki dobrze się smaży, nie rozpadają
Smaki Na Talerzupożywny. Intensywność koloru buraczkowego można sobie samemu zwiększyć lub zmniejszyć, dodając jednocześnie mniej lub więcej mąki. Nadzieniem jest tutaj rukola i feta, które idealnie do siebie pasują. Zaczynamy? Różowe naleśniki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieśląsku i opolsku - rolada wołowa z kluskami i modrą kapustą. Podana wyjątkowo pięknie! Ja wzięłam sznycel wieprzowy i rozmiar lekko mnie przeraził, ale dałam radę! Franek, który jadł naleśniki, bardzo chciał spróbować, więc dostał kawałek :) A Hania wybrała dziecięcy klasyk, pięknie zaserwowany. Jeśli doczytacie do końca, to znajdziecie tam bonusik! Rzadko jemy desery po obiedzie w restauracji, najczęściej robimy przerwę
bistro mamaniej doskonałą bazę dla sosu pesto, sosów sałatkowych, marynat do ryb i mięs, lub do majonezu, jak ją wykorzystałam w dzisiejszym wpisie. Dodatkowo ja na oliwie Delicato przygotowuję placuszki, naleśniki i gofry, a także dodaję do wypieków, ponieważ nie zmienia ona smaku tych potraw. Oliwa Monini Classico ma przyjemny świeży zapach skoszonej trawy i średnio intensywny smak, tłoczy się
Chilli Czosnek i OliwaObłędna w smaku konfitura z wiśni, pysznej czekolady, gorzkiego kakao i niezwykle aromatycznego cynamonu. Petarda smakowa. Można wprost wyjadać ze słoiczka. Idealna do deserów, naleśników, gofrów czy ciasteczek. Można i do lodów. Ja uwielbiam z domową bułeczką. Polecam każdemu. U mnie już został otworzony drugi słoiczek. Pysznych inspiracji życzę. Dobrej niedzieli :) Potrzebujemy: 1 kg wydrylowanych wiśni 1 żelfix
Izabelawkuchni