na zimno - 10906 przepisów (strona:525/728)

C - Rybka w brzoskwini 184

plastry, przecier lub sok pomidorowy do smaku, pieprz i jeszcze kilka minut dusimy.     Całość przełożyć do naczynia – sos – ryba - sos i odstawić do ostygnięcia. Podawać na zimno

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Soczysty schab duszony w leśnych grzybach, w dwóch wariantach czasowych:) 195

musztardą i włożyć na rozgrzaną patelnię smażąc do zrumienienia z obydwu stron, przełożyć do rondla, podlać wodą (bulionem) i dusić do miękkości. Pysznie smakuje z buraczkami z jabłuszkiem na zimno

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ryba po grecku 811

mnie żarooporne owalne) przełożyć połowę warzyw. Na warzywach ułożyć kawałki usmażonej ryby, przykryc pozostałymi warzywami. Można jeść od razu na ciepło ale najlepiej smakuje na drugi dzień na zimno , gdy smaki się przegryzą

Monia miesza i gotuje
Sałatka z ryżem na ciepło 424

ryżu. Pierś kurczaka usmażyć na oleju, przełożyć na talerz aby odparowała. Potem wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Sałatka dobra na ciepło jak i na zimno

Monia miesza i gotuje
Soczewica z pieczarkami i boczkiem 184

tymianku. Plastry boczku pokroić na małe kawałki i zarumienić na patelni. Wszystko dokładnie wymieszać. Moje wszystkie składniki były ciepłe więc danie było na ciepło ale dobrze smakuje również na zimno

Monia miesza i gotuje
Pieczeń z jajkiem 257

częścią mięsnej masy. Wierzch ładnie wyrównać. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 40-50 minut. Pyszna na ciepło jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapkę

Monia miesza i gotuje
Jajka po szkocku 241

jajka, uformować kule lub kształt jajka a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę

Monia miesza i gotuje
Placki z paluszkami krabowymi 287

śmietany. Dodajemy ser i paluszki. Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta i smażymy w mocno rozgrzanym głębokim oleju. Najlepiej smakują na ciepło jako przekąska, ale również można podawać je na zimno z różnymi sosami ja preferuję z sosem czosnkowym i salsą ;) Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Risotto pomidorowe 252

risotto nie mogłoby być ostrzejsze. Może i dlatego następnym razem, dodam do niego odrobinę ostrej papryki w proszku. Potrawa   jest świetna zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki na 4 porcje: 1 średnia pierś z kurczaka Puszka pomidorów w puszce Ryż – 200 gram, ja użyłam 2 torebki sonko parboiled (zachowuje sypkość) 1 ząbek czosnku 1 duża cebula

Fabryka pomysłów
Kakaowe tartatelki z truskawkami 209

Całość   natomiast dopełniają truskawki oraz truskawkowa galaretka. Zadowolą   one na pewno tych, dla których pieczenie jest zmorą. To także świetny patent na upalne dni – proste i na zimno! Ps. przypominam, że „Gotowanie za głosowanie” trwa do piątku do godziny 22 (ankieta mieści się w prawym górnym rogu bloga )! Składniki na 5 sztuk o średnicy 11cm: Kilka truskawek ½ galaretki

Fabryka pomysłów
Garnek po bolońsku 336

jedynie zasugerowałam się składem opakowania. Nie chciałam płacić za gotowca, który zawiera mnóstwo konserwantów i nigdy nie dorówna wersji domowej. Danie smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki na 3 porcje: 250-300g makaronu penne 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego 15 dag pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 liśc laurowy Sól Pieprz

Fabryka pomysłów
Serowa tarta z brzoskwiniami 238

Tarta serowa to dobre rozwiązanie nie tylko dla fanów tart, ale i sernikożerców. Jako że należę do pierwszej grupy, a do drugiej już nie (toleruję jedynie serniki na zimno), to ten wypiek powstał z myślą o domownikach i musiał im on bardzo smakować, bo znikł raz dwa, a nawet dostałam pochlebne opinie. Możecie zrobić ją też z różnymi owocami

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania