Serowe bułeczki ze szparagami idealnie nadają się do zabrania na majową wycieczkę, piknik lub po prostu do szkoły czy pracy. Są tak smaczne, że nie potrzebują
Mienta blogTe bułeczki to był taki mój niedzielny kaprys :) dwa dni wcześniej kupiłam ładny kawałek mięsa z łopatki wieprzowej (od razu poprosiłam o zmielenie, w domu mniej
Kolorowy PrzepisownikDzięki uprzejmości fiirmy Tradismak jeszcze przed Wielkanocą stałam się właścicielką wspaniałego szynkowara "Singiel". To najmniejszy z proponowanych w ofercie urządzeń na około 850
Gosia gotujeSkładniki: mąka pszenna typ 500 2,5 szklanki pełne, mąka pszenna graham 2 szklanki, drożdże świeże 30 gram, woda ciepła 380 ml, cukier 1 łyżeczka, sól
W Mojej Kuchni LubięBułki, bułeczki są pyszne, chrupiące ale za szybko znikają. Zawsze mówię sobie napiekę, zamrożę a potem będę wyjmowała po dwie , trzy ale niestety niedoczekają - są zjedzone
Moje Małe CzarowaniePrzepis na pyszną, zdrową i tanią nutellę domową. Świetna alternatywa dla wegan i osób na diecie - ma tylko 200 kcal w 100g (sklepowa nutella ma 530
Pora na pora i pomidoraHummus to pasta z ciecierzycy, pasty sezamowe, czosnku, soku z cytryny i oliwy z oliwek, pochodząca z Libanu, a dziś jadana na całym świecie
Kulinarne przygody GatityHummus to pasta z ciecierzycy, pasty sezamowe, czosnku, soku z cytryny i oliwy z oliwek, pochodząca z Libanu, a dziś jadana na całym świecie
Kulinarne przygody GatityPljeskavica to popularna na całych Bałkanach nazwa dużego, płaskiego grillowanego kotleta mielonego. Odmian jest tyle ile państw w tym rejonie. Mój dzisiaj kotlet bardziej jest zbliżony
Bernika - moj kulinarny pamietnikJeśli w ogrodzie udało Wam się wyhodować czosnek niedźwiedzi to teraz jest idealna pora aby zrobić z niego różne smakołyki. Można go czasem spotkać i
Apetyczna babeczkaChlebek pita to idealne pieczywo do kebabu. Dobrze wyrobione ciasto, napowietrzone chlebki, dzięki czemu podczas pieczenia powstaje w środku specyficzna kieszonka. Wystarczy pyszne nadzienie mięsne, warzywne
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki : 80 dag chudego mięsa wołowego 30 dag wątróbki wieprzowej 40 dag tłustego boczku wieprzowego 2 cebule imbir, sól, pieprz czarny i ziołowy suszona bazylia i
Proste PotrawyJuż wkrótce przedstawię efekt końcowy mojego eksperymentu. Tymczasem schab sobie spokojnie dojrzewa... Osobiście nie mogę się doczekać ! *** Już jest. Klik
IzaGotujeSchab Dojrzewajacy bez dodatku tłuszczu Okiem dietetyka patrzę i nie wierzę! W szędzie milion sposobów jak szybko schudnąć.. Najlepiej biedny człowieku schudnij w 1 dzień
IzaGotujeBoskie, chrupiące placuszki chlebowe z domowej roboty masłem czosnkowo-ziołowym. Mniam! Na śniadanie, do obiadu, na kolacje lub jako przekąska. Najlepsze na ciepło z rozpływającym
Pora na pora i pomidora