Ekspresowe muffinki z płatkami mus li smakują wyjątkowo dobrze. Skł a dniki: Suche: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 szklanki musli Mokre: 2 jajka 1 szklanka mleka 6 łyżek oleju dowolny aromat do ciast - u mnie śmietankow y Sposób przygotowania: 1. W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre
Kuchnia domowa AniNiezwykle udane i pyszne muffinki, na które przepis znalazłam na blogu Mniam...pyszne! Składniki: Suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli Mokre: 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju kilka kropel olejku śmietankowego 2-3 brzoskwinie (świeże lub z puszki) Sposób przygotowania
Kuchnia domowa AniBardzo fajne wilgotne muffinki. Przepis znalazłam na blogu, który już nie istnieje, ale podaję ze swoimi zmianami. Składniki: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 kostki masła 2 czubate łyżki dżemu wiśniowego 2/3 szklanki wydrylowanych wiśni (świeżych lub z syropu) 1/2 szklanki cukru szczypta soli 2 jajka 1 niepełna szklanka mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób wykonania: 1. Masło
Kuchnia domowa AniJabłkowa muffina z gorzką czekoladą*; truskawki, kawa orzechowa z mlekiem *w środku i na zewnątrz Nie lubię mżawki
More food, love and dreamspapilotek umieszczonych w blaszce. Wlewamy 2/3 objętości. Pieczmy 20 min w 170 stopniach. Do cukru pudru dodajemy dwie łyżeczki soku pomarańczowego (świeży lub z kartonu) i mieszamy. Dekorujemy muffinki lurem i układamy kandyzowane skórki pomarańczowe
Aga w kuchniKociołka. Tym razem produktem przewodnim są jabłka. Po więcej jabłkowych inspiracji zapraszam do: Marty , Oli , Martyny , Wiosenki , Sióstr Zalewskich , Małgośki , Karoliny , Patryka i Joanny . Ja w ramach akcji przygotowałam muffinki al'a szarlotka - jabłkowe, w środku miękkie i aromatyczne. W sam raz na jesień. Źródło: Śladami Słodkiej Babeczki . Składniki: 280 g mąki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku
Pasja Smakuwierzch znowu łyżkę ciasta tak aby zapełnić połowę foremki. Pamiętajmy bowiem, że ciasto mocno wyrasta. Gotowe foremki wkładamy do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni. Gotowe muffinki zostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania gdy zaczyna się robić sztywna dodajemy fix do śmietany i cukier puder. Tak ubitą śmietaną dekorujemy babeczki
ciastkarnia na kruchym spodziemomentu aż stanie się elastyczne i będzie odchodzić od brzegów naczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieWprawdzie za oknami nadal jesienna aura, ale zima zbliża się już wielkimi krokami. A jak zima to i pierniki :) Dzisiaj propozycja na pyszne muffinki piernikowe. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Mają klasyczny piernikowy posmak, a całość dopełniają bakalie w środku. Przepis, niestety nie nasz autorski, pochodzi ze strony kotlet.tv Czas: ok. 30 minut ( w tym 20 minut pieczenia
Kolizje SmakówMój synek jest wielkim fanem wszelkich kolorowych deserów. Uwielbia tort tęczowy i tęczowy sernik na zimno, dlatego też, kiedy na serwisie kotlet.tv wpadły mi w oko muffinki tęczowe koniecznie musieliśmy je zrobić. Musieliśmy, bo mój synek nie tylko lubi je zajadać, uwielbia też piec. Wprawdzie kuchnia wygląda wówczas jak po małym tornado, a sprzątania jest 3 krotnie więcej
Kolizje SmakówChyba większość z Was je lubi bo my bardzo. Muffinki z kremem tym razem z jeżynowym. Krem jest aromatyczny i lekko kwaśny co się fajnie skomponowało smakowo z słodkim ciastem. Przygotowanie muffinek to chwila bo mieszamy suche składniki, dodajemy mokre i siup do pieca. Jedynie czas na studzenie się dłuży ale w tym czasie możemy przygotować dowolny krem. Składniki
Ala piecze i gotujeubijamy mikserem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na sam koniec pianę z białek. Wszystko mieszamy łyżką, dodajemy pokruszoną czekoladę i banany. Przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy 35- 40 minut, temp. 200 stopni. Smacznego Kochani
SMYKWKUCHNIbazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska. Składniki na 12 sztuk: - 270g mąki orkiszowej
Smaczne Zdrowenaczyniach wymieszać suche i mokre składniki (oprócz płatków migdałów i moreli). Następnie połączyć zawartość obu misek. Delikatnie, niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Foremki na muffinki napełnić do połowy, włożyć suszoną morelę i przykryć łyżką ciasta (powinny być wypełnione do 3/4 ich wysokości). Posypać płatkami migdałów. Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez
Ze smakiem i z pasjąkakaowe, z nadzieniem lub z bakaliami, z polewą lub bez. Wszystko zależy od tego co mamy pod ręką lub na co akurat mamy ochotę. Wczoraj powstały takie oto muffinki orkiszowe ze skórką z cytryny a każda z nich skrywała w sobie kostkę białej czekolady studenckiej z bakaliami. Puszyste, nie przesłodzone, po prostu pyszne! Składniki na 12 muffinek: 100 g mąki
Ze smakiem i z pasjąwspominałam w przedostatnim poście, podczas grzybobrania nazbierałam także trochę jagód. Nie było ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w sam raz. Ostatnie wspomnienie lata - tak powinny się nazywać. Inspiracja: TU . Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 jajko jagody
Pasja Smakukolejna propozycja na świąteczny stół. Keksu w domu nie robię, ale muffinki bardzo chętnie. Te w wydaniu świątecznym z mieszanką keksową. Pyszne. Składniki: 225 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 150 g cukru pudru 2 jajka 170 ml oleju 150 ml mleka opakowanie mieszanki keksowej Wykonanie: Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre
Pasja Smakumasło), cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe. 4. Dodajemy suche składniki do mokrych mieszając je dokładnie, jednak nie za długo. 5. Nakładamy gotowe ciasto do foremek na muffinki, posypujemy je wiórkami kokosowymi(nie trzeba) i wkładamy do pieca na około 20-25 minut(ja piekłam 22 minuty). Można sprawdzić wykałaczką czy są w środku suche. Powinno wyjść dokładnie
Smaczne Zdrowejogurt, olej, cukier i ekstrakt waniliowy. Kakao dodajemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy. Następnie suche składniki mieszamy z mokrymi(mają być grudki). Wykładamy na papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po jednej łyżeczce nutelli(o temp. pokojowej) i mieszamy(najlepiej wykałaczką). Pieczemy w 180 stopniach C przez około 20-25 minut. Smacznego
Smaczne ZdrowePyszne muffinki o smaku snickersa. Pojawiają się u mnie w domu już dobre kilka lat i za każdym razem znikają ze stołu w takim samym tempie-chwila i już ich nie ma! Przepis kiedyś znalazłam na stronie internetowej albo w gazecie. Niestety było to tak dawno, że nie pamiętam gdzie dokładnie, także z góry przepraszam jeśli to przepis kogoś
Smaczne Zdrowemleko. Dodać suche składniki do mokrych i zamieszać, tylko do momentu połączenia się składników. Wymieszać maliny w mieszance z mąki i dodać delikatnie do ciasta. Papilotki na muffinki wypełniać max.do 3/4 wysokości, najlepiej nakładać ciasto łyżką do nakładania lodów. Formę z muffinkami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.20-25 minut. Przed wyjęciem upewnić się, że babeczka wewnątrz się dopiekła
Smaczne ZdroweSezon rabarbarowy już się zaczął.Polecam Wam pyszne muffinki z rabarbarem i kokosową kruszonką.Po prostu są pyszne. Składniki: 2,5 szk mąka pszenna 3/4 szk cukier 2 szt jajka 0,5 szk olej 1 szk mleko 3 łyżeczki cukier waniliowy 1 łyżeczka esencja waniliowa 2 łyżeczki proszek do pieczenia 1 szk rabarbar krojony 2 łyżki cukier Kruszonka kokosowa
Ala piecze i gotujejedliście czekoladowe muffinki ze słonymi precelkami? Jeśli nie to jest to przepis dla was. Połączenie pysznej czekolady, rozpływających się, wilgotnych muffinek i słonych, chrupiących precelków to magiczne połączenie. Powali każdego. Dołączam wpis do akcji u Dominiki - Muffinkowo . Źródło Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmąż ja artystycznie wyciął na dekoracje przed dom na Halloween, wiec pewnie jeszcze coś się z tej dyni pojawi. A na razie zapraszam was na dyniowe muffinki z dodatkiem bananów i nutelli. Myślę, ze takie połączenie niejednego smakosza słodkich wypieków zadowoli. Przepis z którego korzystałam zmieniłam o dodatek nutelli i otoczkę z cukru. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPropozycja dla dzieci, które niekoniecznie w święta lubią jeść piernik za to na pewno lubią jeść muffinki, a dzięki dodatkowi przyprawy do piernika chętnie je zjedzą, pozostając w klimacie świątecznym. Porcja na ok 22 szt. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikWytrawne muffinki to prosta i szybka przekąska, nie tylko na karnawałową imprezę ale na przyjęcie niepodziewanych gości, gdy mamy mniej niż 30 minut na upichcenie czegokolwiek. Nie dość, że robi się je szybko z produktów, które najczęściej są w domu to możemy być pewni, że zaspokoją one nie tylko gusta gości ale i zapełnią ich żołądki. Bo kto nie kocha
Bernika - moj kulinarny pamietnikMuffinki z rana jak.. sposób najlepiej rozpocząć sobotni poranek... a ze dzisiaj Dzień Kobiet więc myślę że niejednemu mężczyźnie, gdyby się postarał wyszłaby taka niespodzianka by upiec te proste babeczki dla swojej kobiety. Wiec jeszcze zdążycie. I dodam że są pyszne, jak na razi najlepsze jakie zrobiłam. Polecam. Źródło . Dodaje wpis do akcji u Domi Muffinkowe zimowisko . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć! Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować kolejny pomysł na kreatywne drugie śniadanie z użyciem płatków Fitella! Tym razem padło na muffinki z truskawkami, w końcu sezon truskawkowy się zbliża wielkimi krokami. Zapraszam! Poprzednie pomysły znajdziecie tutaj : #1 Trufle musli #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym #3 Ciasteczka musli #4 Batoniki musli #5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce Czytaj więcej
Pora coś zjeśćJeśli to właśnie nasz blog zostanie zwycięzcą, wybierzemy (w obu przypadkach) po 3 osoby sposród osób, które dodały zdjęcia. Zasady konkursu : Zapoznaj się z przepisem, zrób potrzebne zakupy. Upiecz muffinki i zrób im zdjęcie. Kliknij w przycisk Cook'd, zaloguj się do aplikacji, dodaj zdjęcie. Czas masz do 22.09.2013, do godziny 23:59. Pamiętaj, aby Twoje zdjęcie było kreatywne
Pora coś zjeśćlekko je ubijamy, dodajemy przestudzony budyń, masło oraz 2 łyżki wiórków kokosowych, miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wodę gazowaną. Wszystko mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, bądź do papilotek. Wierzch muffinek posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C przez ok 20 minut
Zainspirowana w kuchnipostaci. W formie muffinkowej również. Tym ciastkom oprzeć się nie mogłam szczególnie, że łączą moje ulubione smaki i mąkę gryczana, tak lubiana przez nas ostatnio. Przepis znaleziony TU. Gryczane muffiny o smaku szarlotki ciasto: 150 g mąki gryczanej 100 g mąki pszennej (myślę, że można zamienić ja na gryczaną i będą równie smaczne ciastka
Dzieje kuchennej Wiewióryczosnkiem solą i pieprzem wg uznania. Do ciasta dodajemy wyciśnięta z wody cukinię. Ciasto powinno być 2 razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy do natłuszczonych silikonowych foremek. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 - 190 stopniach aż się zarumienią czyli ok. 25 - 30 minut. muffinki cukiniowe
Bon Appetit Małgorzatysolą i pieprzem wg uznania. Do ciasta dodajemy rozgniecione brokuły, boczek, cebulę, ser. Ciasto powinno być 2 razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy do natłuszczonych silikonowych foremek. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 - 190 stopniach aż się zarumienią czyli ok. 30 minut. składniki na Salsę z liczi: 4 liczi kilka pomidorków koktajlowych pół czerwonej cebuli szczypiorek oliwa
Bon Appetit Małgorzatysuche składniki. Dodaj roztopione masło, mleko, płynny miód. Nałóż masę do foremek. Wbij do ciasta borówki. Wsadź do piekarnika na ok. 30 minut. Piecz w temperaturze 180 stopni. Amerykańskie muffiny
Czarnawisienkajest z małych słabostek. I jawnie się do tego przyznaje. Z resztą oglądając jej programy zawsze miałam wrażenie jakby mówiła o mnie. Tak więc wczoraj skorzystałam z przepisu na muffinki, które wręcz epatowały eksplozją czekolady. Czytaj więcej
Moje Pyszne Siódme Niebomieszamy. Łączymy suche z mokrymi, mieszając tylko do połączenia się składników. Foremki do muffinek napełniamy do 3/4 objętości. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeni polewamy muffinki polewą czekoladową. Do muffinek idelanie pasuje herbatka Granny's Finest Teekanne
Aga w kuchnimąkę z sodą i szczyptą soli. Dodajmy cukier i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewamy trochę ciasta do foremek, nakładamy po 2 łyżeczki konfitury i przykrywamy drugą warstwą ciasta. Muffinki pieczemy przez 25 minut w temp. 175 stopni. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem
Aga w kuchniPRZEPIS NA MUFFINKI Z MALINAMI! pozdrawiam i zapraszam na Facebooka SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIczasie której szlajałam się po najpiękniejszym mieście w naszym kraju - Wrocławiu. Na udany wyjazd złożyło się aż nazbyt udane jedzenie, które teraz trzeba trochę odpokutować. Z tego powodu muffinki, które świetnie sprawdzą się w roli pożywnego śniadania lub deseru - w dodatku są naprawdę pyszne! Składniki (15 babeczek): szklanka mąki owsianej szklanka otrębów owsianych szklanka jeżyn 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki
sama złodyczDawno nie robiłam muffinek, a właściwie to do tej pory robiłam raczej babeczki niż muffinki. Poszperałam w necie i trafiłam na przepis Sylci . Spodobał mi się, składniki miałam, więc przystąpiłam do rzeczy i za niecałą godzinkę delektowałam się pysznymi muffinkami:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyPrzechadzam się alejkami na ogrodzie. Oglądam, nasłuchuję, wypatruję. I widzę Go. Szanowny Pan Rabarbar uśmiecha się do mnie. Zapraszam więc Go na babeczkę. OWSIANE MUFFINKI Z RABARBAREM. (autorski? Hm... zmodyfikowany, to na pewno;) 1 szklanka mąki 1 szklanka otrąb 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 szklanka + 0,5 szklanki cukru 2 jajka 75g roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
W kuchni Karmel-itkiwsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec wsypujemy płatki owsiane. Ciasto nakładamy do foremek do 3/4 jej wysokości. Radziłabym piec muffinki w formie teflonowej muffinkowej ;) bo mi niestety w tak zwanych papilotkach ciasto rozpływało się i ciężko było utrzymac piękny kształt babeczek ;) Myślę , że jedną z przyczyn mogła byc mniejsza ilosc
Słodkości i nie tylko