muffiny - 9030 przepisów (strona:7/602)

Pomarańczowe muffinki 156

papilotek umieszczonych w blaszce. Wlewamy 2/3 objętości. Pieczmy 20 min w 170 stopniach. Do cukru pudru dodajemy dwie łyżeczki soku pomarańczowego (świeży lub z kartonu) i mieszamy. Dekorujemy muffinki lurem  i układamy kandyzowane skórki pomarańczowe

Aga w kuchni
Muffinki - mini szarlotki 242

Kociołka. Tym razem produktem przewodnim są jabłka. Po więcej jabłkowych inspiracji zapraszam do: Marty , Oli , Martyny , Wiosenki , Sióstr Zalewskich , Małgośki , Karoliny , Patryka i Joanny . Ja w ramach akcji przygotowałam muffinki al'a szarlotka - jabłkowe, w środku miękkie i aromatyczne. W sam raz na jesień. Źródło: Śladami Słodkiej Babeczki .  Składniki: 280 g mąki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku

Pasja Smaku
Czekoladowe muffinki z nadzieniem truflowym 195

wierzch znowu łyżkę ciasta tak aby zapełnić połowę foremki. Pamiętajmy bowiem, że ciasto mocno wyrasta. Gotowe foremki wkładamy do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni. Gotowe muffinki zostawiamy do ostygnięcia.  W tym  czasie ubijamy śmietanę,  pod koniec ubijania gdy zaczyna się robić sztywna dodajemy fix do śmietany i cukier puder. Tak ubitą śmietaną dekorujemy babeczki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżowe muffinki z czekoladą 169

momentu aż stanie się elastyczne i będzie odchodzić od brzegów naczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej  z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Muffinki pierniczkowe 201

Wprawdzie za oknami nadal jesienna aura, ale zima zbliża się już wielkimi krokami. A jak zima to i pierniki :) Dzisiaj propozycja na pyszne muffinki piernikowe. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Mają klasyczny piernikowy posmak, a całość dopełniają bakalie w środku. Przepis, niestety nie nasz autorski, pochodzi ze strony kotlet.tv Czas: ok. 30 minut (   w tym 20 minut pieczenia

Kolizje Smaków
Muffinki tęczowe 172

Mój synek jest wielkim fanem wszelkich kolorowych deserów. Uwielbia tort tęczowy i tęczowy sernik na zimno, dlatego też, kiedy na   serwisie kotlet.tv wpadły mi w oko muffinki tęczowe koniecznie musieliśmy je zrobić. Musieliśmy, bo mój synek nie tylko lubi je zajadać, uwielbia też piec. Wprawdzie kuchnia wygląda wówczas jak po małym tornado, a sprzątania jest 3 krotnie więcej

Kolizje Smaków
Muffinki z kremem jeżynowym 269

Chyba większość z Was je lubi bo my bardzo. Muffinki z kremem tym razem z jeżynowym. Krem jest aromatyczny i lekko kwaśny co się fajnie skomponowało smakowo z słodkim ciastem. Przygotowanie muffinek to chwila bo mieszamy suche składniki, dodajemy mokre i siup do pieca. Jedynie czas na studzenie się dłuży ale w tym czasie możemy przygotować dowolny krem.   Składniki

Ala piecze i gotuje
Muffinki czekoladowe z bananami.... przepyszne! 144

ubijamy mikserem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na sam koniec pianę z białek. Wszystko mieszamy łyżką, dodajemy pokruszoną czekoladę i banany. Przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy 35- 40 minut, temp. 200 stopni.  Smacznego Kochani

SMYKWKUCHNI
MUFFINKI Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 229

bazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska. Składniki na 12 sztuk: - 270g mąki orkiszowej

Smaczne Zdrowe
Muffinki z suszonymi morelami 171

naczyniach wymieszać suche i mokre składniki (oprócz płatków migdałów i moreli). Następnie połączyć zawartość obu misek. Delikatnie, niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt gęste.  Foremki na muffinki napełnić do połowy, włożyć suszoną morelę i przykryć łyżką ciasta (powinny być wypełnione do 3/4 ich wysokości). Posypać płatkami migdałów. Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez

Ze smakiem i z pasją
Cytrynowe muffinki orkiszowe z czekoladą 180

kakaowe, z nadzieniem lub z bakaliami, z polewą lub bez. Wszystko zależy od tego co mamy pod ręką lub na co akurat mamy ochotę. Wczoraj powstały takie oto muffinki orkiszowe ze skórką z cytryny a każda z nich skrywała w sobie kostkę białej czekolady studenckiej z bakaliami. Puszyste, nie przesłodzone, po prostu pyszne! Składniki na 12 muffinek: 100 g mąki

Ze smakiem i z pasją
Muffinki z jagodami 312

wspominałam w przedostatnim poście, podczas grzybobrania nazbierałam także trochę jagód. Nie było ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w sam raz. Ostatnie wspomnienie lata - tak powinny się nazywać. Inspiracja: TU . Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 jajko jagody

Pasja Smaku
Muffinki keksowe 222

kolejna propozycja na świąteczny stół. Keksu w domu nie robię, ale muffinki bardzo chętnie. Te w wydaniu świątecznym z mieszanką keksową. Pyszne. Składniki: 225 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 150 g cukru pudru 2 jajka 170 ml oleju 150 ml mleka opakowanie mieszanki keksowej Wykonanie: Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre

Pasja Smaku
MUFFINKI KOKOSOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY 268

masło), cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe. 4. Dodajemy suche składniki do mokrych mieszając je dokładnie, jednak nie za długo. 5. Nakładamy gotowe ciasto do foremek na muffinki, posypujemy je wiórkami kokosowymi(nie trzeba) i wkładamy do pieca na około 20-25 minut(ja piekłam 22 minuty). Można sprawdzić wykałaczką czy są w środku suche. Powinno wyjść dokładnie

Smaczne Zdrowe
MUFFINKI Z NUTELLĄ I KAKAO NA MĄCE ORKISZOWEJ 262

jogurt, olej, cukier i ekstrakt waniliowy. Kakao dodajemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy. Następnie suche składniki mieszamy z mokrymi(mają być grudki). Wykładamy na papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po jednej łyżeczce nutelli(o temp. pokojowej) i mieszamy(najlepiej wykałaczką). Pieczemy w 180 stopniach C przez około 20-25 minut. Smacznego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania