Muffiny idealne na święta. Z dodatkiem marcepana i przyprawy do piernika. Do tego jeszcze żurawina. Czy może być coś bardziej świątecznego?
Sto kolorów kuchniBabeczki w renifery to przebój świąteczny dla dzieci. Dla małych łasuchów będą idealnym dodatkiem na święta, szczególnie, że maluchy nie przepadają za makowcami, sernikami, czy piernikiem
Bernika - moj kulinarny pamietnikŚwięta to taki czas, który kojarzy mi się z zapachem pomarańczy i cynamonu. Nie wiem jak Wam, ale te dwie nuty zapachowe wykołują u mnie obrazy
Kolizje SmakówZawsze przed świętami robię pierniczki, dekorując je lukrem. Dzisiaj dekorowałam serduszka i gwiazdki w kolorach bloga, wkrótce Wam je pokażę :) Lubię też ciastka ozdobione orzechami, dlatego
Czerwień i błękitJeśli lubicie cukinię to na pewno skorzystacie z tego przepisu na muffiny czekoladowe, bo wyszły wilgotne i puszyste. Przepis na te czekoladowe muffiny z cukinią znalazłam
UgotujmyTo.plHALLOWEENOWE BABECZKI CZEKOLADOWE Jedne z najpyszniejszych czekoladowych babeczek jakie jadłam. Pochodzą z niezawodnego przepisu Nigelli Lawson. Niezwykle szybkie w przygotowaniu, wilgotne i mięciutkie. W środku nadziane
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki na 12 babeczek: 250 g mąki 150 g miękkiej margaryny szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka zimnego mleka Dodatkowo: 60 dag
Świat CiastaSkładniki na 12 szt.: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudru 2 i 3/4 szklanki mąki 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru
Świat CiastaSkładniki na 12 sztuk: 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka 165 g cukru 90 ml
Świat CiastaSkładniki na 9 babeczek: 110 g masła 80 g drobnego cukru 110 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 3 łyżki mleka 1
Świat CiastaSkładniki na spody do babeczek: 300 g mąki pszennej 150 g masła (schłodzonego) 3 żółtka 65 g cukru pudru cukier waniliowy
Świat CiastaDziś od rana miałam smak na czekoladę! Duuuużo czekolady! Postanowiłam sobie porządnie dogodzić i zrobić coś , co zaspokoi podniebienia nawet wybrednych smakoszy! Molten lava cake - chyba
Ostra na SłodkoTak : POPOVERS ! Widząc tytuł łapiecie się pewnie za głowę i myślicie : ” Co Ona znowu wymyśliła?! „ A tym czasem jest to niezwykle banalny amerykański przepis
Ostra na SłodkoOreo zrobiło furorę swoim pojawieniem się na rynku! Czarne ciasteczka wypełnione delikatnym kremem zachwycają nie tylko dzieci , ale i dorosłych! Postanowiłam i ja je wykorzystać do
Ostra na SłodkoOgarnął mnie muffinkowy szał ! Tak , jak kiedyś nie robiłam ich wogóle , tak teraz robię je kilka razy w tygodniu , a za każdym razem znikają w mgnieniu
Ostra na Słodko