Dzisiejsze mufiny są bardzo specjane :) Cały poranek przeznaczyliśmy na ich pieczenie- a celem było wsparcie inicjatywy zbierania pieniędzy dla Mateusza Bednarczyka. Jeżeli macie ochotę, wolę I swoje chojne serca możecie pomóc I Wy. Najmniejszy wkład pomoże Mateuszkowi wrócić do pełnej sprawności. Tutaj możecie poszukać wszelkich informacji: http://www.mateuszbednarczyk.com/ serdecznie Was pozdrawiam Edyta z rodziną. W załącznikach znajdziecie przepisy
Smaki Edytyskładniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka
Monia miesza i gotujeskładniki: 400 g startej na tarce cukinii 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 łyżki cukru brązowego 2
Monia miesza i gotujesito dodając otartą skórkę, która zostanie na sitku. Zamykamy w słoiczku i chowamy do lodówki (może być przechowywany przez 2 tygodnie, ale wątpię że tyle wytrzyma :)). Doskonały do naleśników, muffin i innych słodkości. PS. Niestety już go nie ma :( zrobiłam z nim tort, a przepis na niego już wkrótce :) Lemon Curd with orange note - perfect for meringue, muffins, cakes
Delicious Titbitskopiasta łyżka serka waniliowego, 1 kopiasta łyżka masła, Serek mieszamy z cukrem pudrem i wlewamy roztopione ostudzone masło. Na 5 minut wkładamy do lodówki (niekoniecznie) i nakładamy na przestudzone mufiny
Delicious TitbitsPost Babeczki z rabarbarem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Ciepłe lody waniliowe (lody muffinkowe) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Babeczki red velvet pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje