muffiny - 9030 przepisów (strona:287/602)

Babeczki bez glutenu, jajek i laktozy z ekologiczną mąką kukurydzianą Symbio 168

proszek do pieczenia oraz cukier przekładamy do miski i mieszamy.  2. Dodajemy mleko, olej, rodzynki i wszystko ze sobą mieszamy.  3. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy na muffinki. Na wierzch wykładamy kawałki banana pokrojone w plastry. 4. Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 296

posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami. Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci, we wszystkich smakach :) żeby były bardziej czekoladowe.  Muffinki czekoladowe akcja piknik

Bon Appetit Małgorzaty
Muffinki, które zawsze wychodzą 190

Uwielbiam muffinki! Są idealne na poprawę humoru w jesienne, szare dni. Ich zrobienia trwa naprawdę kilka minut, a za każdym razem można wyczarować zupełnie inny smak, co sprawia, że nigdy nam się nie znudzą. Warto jednak opierać się na jakimś sprawdzonym bazowym przepisie, do którego dodamy ulubione składniki, by mieć pewność, że wszystko wyjdzie tak jak chcemy. Ja tym razem

Zakręcony Widelec
Muffiny piernikowe renifery 289

koniec dodajemy posiekaną czekoladę i  starte jabłko. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Do foremek wkładamy ciasto. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Po wystudzeniu dekorujemy muffinki

Smakowity Blog Kulinarny
OBRZYDLIWIE PYSZNE BABECZKI Z GLISTAMI NA HALLOWEEN 183

mikserem ciepłe mleko z miękkim masłem, ekstraktem i jajkami. Dodaj mieszankę do suchych składników i zmiksuj wszystko krótko, ale dokładnie. Masę przełóż po równo (10 babeczek) do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i piecz prze około 25 minut do tzw. suchego patyczka . Po tym czasie wyjmij babeczki i pozostaw do ostygnięcia. Gdy babeczki będą już zimne, ostrym nożem zetnij

Słodko-Słony Świat Ilony
KORZENNE BABECZKI Z PAJĄKAMI 159

misce. W osobnej misce ubij całe jajka na puszystą masę, dodając pod koniec ubijania, miękkie masło, jogurt lub śmietanę oraz ekstrakt. Wymieszaj suche składniki z mokrymi. Do formy na muffinki włóż papilotki. Każdą napełnij do połowy ciastem. Na środek nałóż po łyżeczce powideł i przykryj resztą ciasta. Piecz babeczki przez około 25 minut , do tzw. suchego patyczka . Gotowe wyjmij

Słodko-Słony Świat Ilony
BABECZKI CHOINKI - PIERNIKOWE 270

usztywniacz do śmietany  DODATKOWO: 12 wafelków do lodów (w kształcie stożka) zielony barwnik spożywczy kolorowe posypki WYKONANIE: BABECZKI: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. W jednej misce wymieszaj suche składniki, czyli mąkę, cukier, kakao, przyprawę korzenną, proszek do pieczenia i siekane orzechy. W drugiej misce wymieszaj dokładnie mokre składniki, czyli jajko, mleko, olej

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffinki cytrynowo-kokosowe 165

mokre. Następnie wszystkie składniki połączyć razem. Wymieszać i napełnić wcześniej przygotowane papilotki (fot.2) . Piec około 20 minut w 180ºC. Kiedy już będą rumiane, wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone muffinki posypać cukrem pudrem, wymieszanym z wiórkami kokosowymi w stosunku

Świat Ciasta
Muffinki z truskawkami 211

napełnić ciastem (fot.2) . Piec 20-25 minut w temp. 190°C. Wyjąć z piekarnika. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują tego samego dnia tuż po upieczeniu. Smacznego - truskawkowego :) Muffinki z truskawkami znajdziesz na TwojaCukiernia.pl

Świat Ciasta
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 134

pomarańczowej masy cukrowej posypka białe perełki Zbliża się czas Halloween... czas duchów, zjaw i upiorów oraz wesołej zabawy z ich udziałem. Aby nawiązać do tego święta przygotowałam dziś czekoladowe muffinki z wiedźminowym nakryciem głowy :) W małym rondelku rozpuścić masło. Wystudzić. Czekoladę drobno posiekać, albo starkować na tarce z grubymi oczkami. W misce wymieszać wszystkie suche składniki. Następnie do zimnego masła

Świat Ciasta
Wielkanocne babeczki waniliowe 157

minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Teraz przygotować krem. Serek i śmietanka powinny być mocno schłodzone. Składniki na krem zmiksować razem na puszystą masę. Gotowym kremem ozdobić ostudzone muffinki (fot.2) a następnie udekorować dekoracjami cukierniczymi. Mi akurat udało się dostać tuż przed świętami cukrowe kurczaczki Dr.Oetker-a. Źródło: babeczka.zuzka linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site

Świat Ciasta
Muffinki kokosowe z Princessą 146

drugiej mokre. Łączymy je ze sobą i mieszamy energicznie do momentu połączenia składników. Foremki do muffinek ( ja używam silikonowych ) napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka). Inspiracją był blog : Gotuję, bo lubię / Kasia Guzik

Ostra na Słodko
Muffinki bananowo – czekoladowe 172

papilotkami, a ja … a ja nie mam dość! Bo czy można mieć ich dość , kiedy to są niezliczone ilości przepisów ,smaków i możliwości ich zrobienia?! Dziś padło na muffinki czekoladowe ! Połączyłam je z bananami i płatkami migdałowymi - efekt niesamowity! Zobaczcie jak je zrobiłam! SKŁADNIKI: - mąka – niepełna szklanka - kakao – 2 łyżki - cukier – 3 łyżki - proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Muffiny z prażonymi jabłkami i kremem budyniowym + ocena 163

gładkim kremem , a bardzo widoczne i wyczuwalną są kawałki ( dośc spore ) jabłek. Jest mnóstwo sposobów na ich wykorzystanie : - naleśniki - omlety - szarlotki - w cieście francuskim - strudel - sakiewki naleśnikowe - ciasta ucierane - muffinki i co tylko nam fantazja podpowie! Składniki: ( 12 szt ) Ciasto : - margaryna – 40 g – drobny cukier – 150 g – mąka pszenna – 120 g – proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Muffiny serowe z czereśniami 178

CIASTO: Margarynę z cukrem ucieramy na kremową masę. Dodajemy jajko i cały czas miksujemy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wylewamy do foremek na muffiny ( jeśli używamy silikonowych , tak jak ja , nie musimy ich dodatkowo natłuszczać ). MASA SEROWA: Margarynę z cukrem ucieramy. Oddzielamy białko od żółtka. Cały czas miksując dodajemy żółtko. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną

Ostra na Słodko