Faszerowane Muffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie 250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia ser gouda 16 plastrów Przygotowanie: Na patelni smażymy wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu(...)pomidory wyparowały i powstała gęsta konsystencja sosu. Formę do muffin delikatnie natłuszczamy, ciasto francuskie tniemy na kwadraty i wypełniamy nimi formę. Ciasto dociskamy do ścianek palcami i wypełniamy farszem. Na wierzch kładziemy po plastrze sera . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy 20 minut góra i dół. Smacznego
Niezły MłynekSezon Truskawkowy to już wspomnienie ale wspomnienia są po to aby przywoływać miłe chwile :) Uwielbiam truskawki i czekoladę więc postanowiłam połączyć te dwa boskie smaki i stworzyć muffiny moich marzeń . Nie myślałam że trafię do muffinego nieba nim spróbowałam ... minam ... Muffiny proste w wykoniu, a sposób dekoracji najbardziej ucieszył najmłodszego członka rodziny ... Bo cóż może być lepszego niż truskawki ,serca(...)mokrych składników dodajemy po jedenej łyżce suchej mieszanicy u i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą ( Ciasto powinno wyjść dość gęste , nie obawiajcie się jego mocnej konsystencji po upieczeniu muffiny są delikatne w smaku i puszyste ) 3.Przełożyć masę do foremek ( Nałożyć jedną sporą łyżkę na spód foremi , położyć truskawkę i przykryć kolejną warstwą ciasta ) Foremki wypełniać
ciemna strona patelniMoje pierwsze muffiny :) nie miałam w tedy jeszcze foremki i dlatego ich kształt jest taki fantazyjny hehe ^^ . Po mimo ich ciekawego kształtu jestem z nich dumna , gdyż właśnie nimi zaczęłam przygodę w słodkim świecie wypieków :) Od samego patrzenia człowiekowi cukier skacze :) *** Muffiny czekoladowe *** 150 g masła • 150 g czekolady (dowolnej, mlecznej, białej lub gorzkiej ) • 300 g mąki(...)kompieli wodnej i dodajemy do masy ) 4. Przekładamy masę do foremek i pieczemy w rozgrzanym do 180 C piekarniku przez około 25 min ( jeśli wydaje się wam że muffiny są gotowe wcześniej zróbcie Test suchego patyczka
ciemna strona patelniKolejne muffiny mojej produkcji ^^ hehe mam jakąś muffinkową obsesje :) Tym razem zaszalałam i wybrałam kwaśny smak cytryny przełamując tym samym pasmo serii muffinek z czekoladą :) Idealna śniadaniowe muffiny , pasujące do porannej pracy i kubka zimnego mleka ... mniam :) ***Muffiny cytrynowe*** - 2 szkl. mąki pszennej - pół szklanki roztopionego masła - pół szklanki cukru - 250g jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
ciemna strona patelniciągle cytrynowo a do tego muffinkowo. Znalazłam wspaniały przepis. Muffiny wychodzą idealnie pyszne. Są mięciutkie, wilgotne, zdecydowanie cytrynowe, gdzieniegdzie jabłkowe. Polecam bardzo. Rozpływają się w ustach. Składniki: 250 g mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej skórka i sok z 1 cytryny 1 jajko 150 g cukru 100 ml oleju rzepakowego(...)maślankę i sok z cytryny mieszamy w mniejszej misce. Wlewamy do suchych składników i mieszamy do połączenia się. Dodajemy pokrojone w drobna kostkę jabłka i garść rodzynek. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut. Studzimy na kratce i posypujemy cukrem pudrem. The post Cytrynowe Muffiny z Jabłkami i Rodzynkami appeared
Made By Mom And SonSycące wykwintne śniadanie czyli jajko w koszulce podawane razem z bekonem na angielskim muffinie i polane sosem holenderskim. Pracochłonne, ale przepyszne... Składniki na 2 porcje: angielskie muffiny np. z TEGO przepisu 2 plastry bekonu lub szynki szwarcwaldzkiej 2 jaja w koszulkach np. z TEGO przepisu sos holenderski: 2 żółtka(...)pieprzu na puszysto. Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo masło i miksować, aby masa zgęstniała - powinna mieć konsystencję majonezu. Bekon lub szynkę podsmażyć na suchej patelni, ugotować jajka w koszulkach. Muffiny przekroić na pół i opiec w tosterze. Na każdej połowie bułki ułożyć plaster bekonu, a na nim ugotowane jajko. Polać ciepłym sosem holenderskim i natychmiast podawać
wyzwania kuchennejabłka Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej, a następnie razem wymieszać.Dodać obrane i pokrojone w kostkę owoce.Nakładać do 3/4 wysokości foremek na mufinki..Piec 20 min w temperaturze 200 stopni
Moje domowe kucharzenieŚliwki kalifornijskie można podjadać bez niczego [pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu jelit i przyśpieszają spalanie tłuszczów], ale można wykorzystać do różnych potraw..ja na początek zapraszam na mufinki z dodatkiem takich własnie śliwek.. 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 150 g suszonych śliwek
Moje domowe kucharzeniebułeczki robiłam dawno temu...w sumie miały być inne...ale wyrośnięte ciasto rozwałkowałam, posmarowałam dżemem malinowym..zwinęłam jak roladę..pokroiłam w plastry..i przełożyłam do foremki na mufinki..bułeczki pięknie wyrosły i były pyszne.. 3 szkl.mąki 1/4 kostki margaryny 1/2 szkl.mleka 5 dkg drożdży 2 jajka 4 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: dowolny dżem żółtko Drożdże ,3 łyżki
Moje domowe kucharzenieMufinki...zrobione przez młodszą córkę..pyszne były.... 25 dkg mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 13 dkg cukru 80 g masła roztopionego 1 jajko 210 ml mleka Dodatkowo: 200 ml mleka 0,5 opakowania budyniu na 0,5 litra bez cukru 1,5 łyżki cukru 50 ml zimnego mleka wymieszać
Moje domowe kucharzenieTutaj znalazłam przepis na mufinki pomarańczowe.. 2 pomarańcze 1 jajko 1/3 szkl oleju 250g mąki 150g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pomarańcze umyć, zalać wrzątkiem i zostawić, aż woda ostygnie. Wyjąć z wody, wrzucić do malaksera i zmiksować. Przelać zawartość do szklanki, jeśli nie jest pełna dolać wody w której się moczyły. Następnie wymieszać oddzielnie wszystkie mokre
Moje domowe kucharzeniesilikonowej wkładamy papilotki i do każdej nakładamy jedną łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę konfitury i ponownie przykrywamy łyżką ciasta, aż do skończenia wszystkich składników. Piekarnik nagrzewamy do 180C i wstawiamy muffiny na ok. 30 minut. Po wyciągnięciu upieczonych muffinek zostawiamy je do ostygnięcia i następnie posypujemy cukrem pudrem (ale i bez tego dodatku są szalenie słodkie!). Smacznego! Dzięki, że jesteście
Emcia Pichcicałość lekko mieszając. Nakładamy ciasto do papilotek po jednej łyżce, następnie dodajemy cztery cząstki śliwek i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Wierzch muffinek posypujemy płatkami owsianymi (lekko je przyklepując). Wstawiamy muffiny w formie do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy przez 25 minut. Przepis i zdjęcia biorą udział w konkursie organizowanym przez Nie-typowe wypieki
Emcia Pichcipołączenia składników. W osobnej miseczce rozbełtujemy jajko, dodajemy do niego jogurt naturalny oraz olej. Całość mieszamy i przelewamy do składników suchych. Łączymy składniki mokre i suche. Formę do pieczenia muffinów wykładamy papilotkami i nakładamy do nich po jednej łyżce ciasta, następnie kilka kawałków snickersa i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez 18 minut. Studzimy
Emcia Pichcikakao i proszkiem, miksując na gęstą masę. Odłożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie odrywać kulki wielkości moreli i wylepiać dno i boki foremek na babeczki lub muffinki (użyłam silikonowych) i upiec na złoty kolor w 180 o C. Wyjąć z piekarnika i wyjąć z foremek. Przygotować krem. Miękkie masło utrzeć na puch, porcjami dodawać twaróg
Czerwień i błękit