Ostatnio przez ta pogodę mam ochotę na same słodkie wypieki, wczoraj babka szpinakowa i muffinki a dziś mam ochotę na kruche babeczki. Muffiny z borówkami i są miękkie i bardzo wilgotne dzięki owocom. Doskonałe do popołudniowej herbaty, ale przede wszystkim szybkie w przygotowaniu. Z tej porcji masy powstaje 12 dużych babeczek z borówkami. Składniki: 100 g masła 2 jajka
Życie zaczyna się w kuchniCałość przelewamy do foremek i pieczemy w 180 C przez 20 minut. Po upieczeniu na wierzch możemy dodać krem, np. mascarpone czy cynamonowy. Muffiny marchewkowe Innym, zdrowym pomysłem są muffinki marchewkowe. Do ich przygotowania potrzebujemy 300 g marchewki, jednej dużej pomarańczy, z której wyciskamy sok, 150 g masła, pół szklanki mleka, 2 jajek, miodu według uznania (ok. 4 łyżki
WojnaNaSmaki.plDziś przepis na pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe muffinki z jabłkami. A jako że roboty przy nich mało, a szybko znikają zrobiłam z podwójnej porcji. Tak więc zapraszam do spróbowania bo są przepyszne. Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 5 łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 jajka 1/2 szklanki oleju
magiczna kuchnia Kasijajko, dodajemy mleko, łyżkę kakao i rozpuszczony olej kokosowy, mieszamy dokładanie. Następnie do tej miski dodajemy nasze suche składniki, znów mieszamy. Na koniec dodajemy masło migdałowe, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, do każdej papilotki nakładamy naszą masę (do 3/4 wysokości – u mnie 2 pełne łyżki masy). Formę wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
Słodkie okruszkidokładnie mieszam. W drugiej misce łączę mleko, jogurt, olej, jajka i aromat migdałowy. Suche składniki dodaję do mokrych i mieszam ruzgą - niezbyt dokładnie - aby pozostały grudki. Formę na muffiny wykładam papilotkami. Na dno wylewam gotową masę, tak aby przykryła spód, następnie układam łyżeczkę nutelli i wylewam resztę masy - do 3/4 głębokości papilotek. Piekę w 180 stopniach przez 25 minut
Cook&Loveporoży ! Nie muszę Was chyba przekonywać że robienie tych babeczek to świetna zabawa, która kończy się pyszną, słodką ucztą. SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. […] Artykuł Muffinki Reniferki pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyochotę na coś szybkiego do kawy zawsze najlepiej sprawdzają się muffinki. Tym razem wykorzystałam dostępne składniki w lodówce i wyszło całkiem smacznie. Zachęcam do zrobienia. Zapraszam... SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady lub czekoladowe dropsy 1 jajko 0,5 szklanki
Kubki smakupory piekłam tylko muffinki na słodko. Dla odmiany tym razem postanowiłam upiec słone. Słone muffiny z buraczkiem ćwikłowym i białym serem Przeglądałam różne przepisy na muffinki w internecie ale jakoś żaden nie przypadł mi do gustu. Stwierdziłam, iż zrobię coś według własnej inwencji, a że miałam buraczki ćwikłowe w lodówce postanowiłam ich użyć. Często robię dania, w których głównym składnikiem
mecooksrazem z serkiem mascarpone, a następnie zmiksować z budyniem. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i napełniać przekrojone ptysie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Desery , eklerki Tagged: budyń , galaretka , kremówka , kruszonka , mascarpone , soki owocowe
https:KKuchniaMniammąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną) i mieszamy (najlepiej drewnianą łyżką). Następnie do masy dodajemy rozgniecione banany i pokrojone w kostkę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Do foremek na muffinki wkładamy masę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 C ok. 15 -20 min. do ładnego zrumienienia. Smacznego
IMPRESJA SMAKUBiałka ubijcie ze szczyptą soli na niezbyt sztywną masę. Do ubitego białka dodajcie roztopione i przestudzone masło oraz suche składniki i delikatnie wymieszajcie. Ciasto nakładajcie do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Pieczcie około 18-20 minut lub do suchego patyczka. Posiłkowałam się przepisem Katie Quinn Davies
OliveandThymerozgniećcie je w misce widelcem. Dodajcie wszystkie pozostałe składniki (prócz składników na posypkę) i wymieszajcie je łyżką, dosyć szybko i niedbale. Składniki na posypkę połączcie ze sobą. Foremki na muffinki napełniajcie ciastem do około 2/3 wysokości. Każdą muffinkę posypcie przygotowaną posypką i włóżcie do piekarnika. Pieczcie około 15-18 minut. Z podanych składników wychodzi nam około 15-17 sztuk
OliveandThymeBatata obierzcie i zetrzyjcie na tarce o grubych oczkach. Posiekajcie chili, obierzcie i drobno pokrójcie cebulę. Mąkę wymieszajcie z proszkiem do pieczenia, zetrzyjcie parmezan, pokruszcie fetę. Wszystkie składniki na muffinki wymieszajcie razem, przyprawcie do smaku dobrą solą i świeżo zmielonym pieprzem. Masę nakładajcie do przygotowanej formy, każdą muffinkę posypcie startym parmezanem. Pieczcie około 45-50 minut
OliveandThymeniedzielne popołudnie upiekłam z dzieciakami proste i szybkie babeczki z nutką wanilii i czekoladą. Użyłam sylikonowej formy z kształtkami zwierzaków, ale równie dobrze można użyć zwykłych foremek na muffinki. Te zabawne kształty oczywiście dzieciom najbardziej przypadły do gustu. To takie miłe zakończenie ferii, bo niestety u nas na Podkarpaciu od jutra dzieci wracają do szkół, a moje do przedszkola... Składniki
Kuchnia domowa AniMuffiny jajeczne. Edyta Guhl. Witajcie serdecznie ! Nie wiem jak u Was, ale nas kompletnie zasypało śniegiem. Obudziłam się dość późno, bo długo pracowałam i było jakoś inaczej, jaśniej, Wyjrzałam przez okno, niespodzianka, gruba warstwa śniegu na drodze, zasypane podwórko i łąka. No i się zaczęło, korki na drogach, nieprzejezdne drogi, opóźnienia. To niesamowite, jak szybko powstaje
dolcevitainmykitchen