muffiny - 9030 przepisów (strona:257/602)

Torta de cielo - meksykański placek migdałowy - z cyklu "Ciasta Świata" 184

swoją nazwę. Delikatne, migdałowe ciasto, które dosłownie "rozsypuje się" w ustach. Odkryłam je właściwie jakiś rok temu i nie pamiętam nawet dlaczego nie upiekłam samego ciasta, a muffinki na nim wzorowane ( przepis tutaj ). I choć muffinki były pyszne, a samo ciasto kilka razy chciałam upiec, to zawsze jednak kończyło się na jakimś innym wypieku :) Przypomniałam sobie

Kraina Tysiąca Smaków
Brak tytułu 116

Muffinki z konkiurą malinową Premium Rosa Składniki: 1 1/4 szkl. mąki 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. miękkiego masła - ok. 2 łyżek 1/2 szkl. cukru 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/3 szkl. mleka konfitura Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W miseczce przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą. W drugiej miseczce(...)miksujemy na jasną masę. Następnie dodajemy jajka i cukier waniliowy, cały czas miksując. Zwalniając tempo miksera, dodajemy powoli suche składniki. Na koniec dodajemy mleko i łączymy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Wypełniamy do 3/4 wysokości ciastem. na wierzch każdej porcji nakładamy porcję konfitury. Pieczemy w temp. 180 stopni C przez 20-25 min. SMACZNEGO Konfitura z malin niskosłodzona Premium Rosa

kolorowotorcikowo
Brownies muffiny 156

Czeko-czeko-czekolada... Uwielbiam ! Propozycja na czekoladową pychotkę - muffiny brownies. Muffiny brownies - przepis Składniki: - 2 gorzkie czekolady - 80 g masła lub margaryny - 2/3 szkl. cukru - 2 łyżki mąki - 4 jaja - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Odłóż 12 kostek czekolady. Resztę roztop razem z masłem w kąpieli wodnej. Jaja ubij z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia

kolorowotorcikowo
Muffiny owsiane z bananem ( bez jaj, mleka, pszenicy ) 403

Dziś proponuję Wam zdrowszą wersję popularnych bananowych muffinek. A dlaczego zdrowszą ? A no dlatego, że do ich przygotowania użyłam mąki owsianej pełnoziarnistej, zamiast pszennej. Muffiny nie zawierają też jaj, ani mleka i jego przetworów. To świetna propozycja dla alergików. Składniki na 12 muffinek: 1 szkl. mąki owsianej 1/2 szkl. mąki kukurydzianej 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki(...)który pamięta czasy ZSRR ) płatki owsiane górskie oraz płatki ryżowe. Odmierzam odpowiednią ilość mąki i przesypuję do miski. W misce mieszam wszystkie rodzaje mąk, potrzebne do przygotowania ciasta na muffiny, tj. owsianą, ryżową i kukurydzianą. Dodaję sól i sodę - dokładnie łączę składniki. Zamiennikiem jaj w tym przepisie jest mielone siemię lniane. Zmielone siemię lniane mieszam z wodą, w proporcji

kolorowotorcikowo
Szybka przekąska :) 274

zalewie 100g - ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach  - pieprz   Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów.   Każdy kwadracik wkładamy do silikonowej foremki na muffinki.  Do każdej muffinki wkładamy suszone pomidory i oliwki.  Na wierzch posypujemy startym żółtym serem i świeżo mielonym pieprzem. Zapiekamy przez 20 minut w 220 stopniach C. SMACZNEGO

Sajkofanka smaku
Mufiny z rabarbarem i kruszonką 162

Sezon rabarbarowy już od paru dni jest otwarty- więc przyłączam się I ja :). Zapraszam na delikatne mufiny z kruszonka- przydadzą się do sobotniej kawy I nie tylko. Proste w wykonaniu- oddają nam nieziemski smak. Zaczynamy: Składniki na mufiny: 3 jajka 120 ml maślanki 120 ml oliwy 375 g self-raising mąki* 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 gr drobnego cukru(...)razem. W misce przesiewamy mąkę, cukier I proszek do pieczenia. Wymieszane , wsypujemy do jajek. Ubijamy.  Dodajemy rabarbar. Ciasto porcjujemy do foremki mufinowej, wyłożonej papierkami do mufinów. Posypujemy kruszonką. Mufiny wkładamy do nagrzanego piekarnika na 160 C na 15-20 min. I mufiny gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
Sernik brzoskwiniowo-cynamonowy 132

Dzień dobry! Pomysł na weekendowe pieczenie? Musicie upiec muffinki i ten sernik! Zapytacie pewnie dlaczego? Są dostępne świeżutkie brzoskwinie, polskie, a nie jakieś zagraniczne. Są tanie! A i muffinki i sernik są wyborne, nie ma się co zastanawiać. W końcu znalazłam ser idealny na serniki (informacje poniżej), bo niestety nie mam maszynki, żeby sobie samodzielnie zmielić twaróg. Sernik jest zwarty

Pora coś zjeść
Muffiny czekoladowe z nadzieniem ;) 166

Składniki: Muffiny: Składniki suche: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli Składniki mokre: 1/2 szklanki mleka 2% 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu winnego   Nadzienie: 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko   Wykonanie: Nadzienie: Serek, cukier(...)mąkę i białko jajka mieszamy razem na gładką masę i wstawiamy na pół godziny do zamrażalnika. Muffiny: Składniki suche mieszamy razem w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Następnie łączymy składniki suche i mokre i delikatnie mieszamy aż powstanie gładka masa.  Do foremek nakładamy najpierw ciasto do 1/3 wysokości ( około 1 łyżka ciasta), następnie 1 łyżeczka nadzienia

Czerwona Porzeczka
Muffiny czekoladowe przyprószone śniegiem ;) 139

wlewamy do pozostałych składników. Mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy na parze i polewamy muffiny. Na koniec posypujemy wiórkami. SMACZNEGO!:) Przepis na muffiny wg Nigelli Lawson--> KLIK

Czerwona Porzeczka
Muffinki a'la pączki 35

bowl, combine the egg, milk and oil. 2. Add sifted flour, baking powder, salt and spices and combine everything into a uniform, smooth mass. 3. Place the muffin cups in the cups and fill each of them with a spoonful of dough. 4. Place 1 teaspoon of jam/jam on the dough and cover with 1 flat tablespoon of dough

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Muffinki marchewkowe z krówką 34

Dodajemy jajka, cukier oraz olej, mieszamy łyżką do połączenia. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem, imbirem oraz szczyptą soli. Składniki mieszamy łyżką, do połączenia. Formę do muffinów wypełniamy papilotkami. Do każdej dajemy po 1 łyżce ciasta. Na środek dajemy krówkę i przykrywamy małą porcją ciasta. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około

Smaki Na Talerzu
Muffinki piernikowe z żurawiną i czekoladą 35

jajko, mleko oraz olej. Mieszamy rózgą kuchenną. Zawartość obu misek łączymy ze sobą, mieszamy łyżką. Dodajemy przekrojoną na pół żurawinę oraz kawałki czekolady. Mieszamy tylko do połączenia. Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je przygotowanym ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 20 minut

Smaki Na Talerzu
Muffiny bananowe z kruszonką 36

zawsze dobry pomysł gdy napada chęć na “coś słodkiego”. Ich przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje tylko kilka chwil. Wszystkie, wspólnie zmieszane, składniki przekładamy do wyłożonej ... Artykuł Muffiny bananowe z kruszonką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl