muffiny - 9030 przepisów (strona:254/602)

Mufiny z rabarbarem i kruszonką 173

Sezon rabarbarowy już od paru dni jest otwarty- więc przyłączam się I ja :). Zapraszam na delikatne mufiny z kruszonka- przydadzą się do sobotniej kawy I nie tylko. Proste w wykonaniu- oddają nam nieziemski smak. Zaczynamy: Składniki na mufiny: 3 jajka 120 ml maślanki 120 ml oliwy 375 g self-raising mąki* 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 gr drobnego cukru(...)razem. W misce przesiewamy mąkę, cukier I proszek do pieczenia. Wymieszane , wsypujemy do jajek. Ubijamy.  Dodajemy rabarbar. Ciasto porcjujemy do foremki mufinowej, wyłożonej papierkami do mufinów. Posypujemy kruszonką. Mufiny wkładamy do nagrzanego piekarnika na 160 C na 15-20 min. I mufiny gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
Sernik brzoskwiniowo-cynamonowy 142

Dzień dobry! Pomysł na weekendowe pieczenie? Musicie upiec muffinki i ten sernik! Zapytacie pewnie dlaczego? Są dostępne świeżutkie brzoskwinie, polskie, a nie jakieś zagraniczne. Są tanie! A i muffinki i sernik są wyborne, nie ma się co zastanawiać. W końcu znalazłam ser idealny na serniki (informacje poniżej), bo niestety nie mam maszynki, żeby sobie samodzielnie zmielić twaróg. Sernik jest zwarty

Pora coś zjeść
Muffiny czekoladowe z nadzieniem ;) 178

Składniki: Muffiny: Składniki suche: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli Składniki mokre: 1/2 szklanki mleka 2% 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu winnego   Nadzienie: 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko   Wykonanie: Nadzienie: Serek, cukier(...)mąkę i białko jajka mieszamy razem na gładką masę i wstawiamy na pół godziny do zamrażalnika. Muffiny: Składniki suche mieszamy razem w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Następnie łączymy składniki suche i mokre i delikatnie mieszamy aż powstanie gładka masa.  Do foremek nakładamy najpierw ciasto do 1/3 wysokości ( około 1 łyżka ciasta), następnie 1 łyżeczka nadzienia

Czerwona Porzeczka
Muffiny czekoladowe przyprószone śniegiem ;) 147

wlewamy do pozostałych składników. Mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy na parze i polewamy muffiny. Na koniec posypujemy wiórkami. SMACZNEGO!:) Przepis na muffiny wg Nigelli Lawson--> KLIK

Czerwona Porzeczka
Muffinki a'la pączki 47

bowl, combine the egg, milk and oil. 2. Add sifted flour, baking powder, salt and spices and combine everything into a uniform, smooth mass. 3. Place the muffin cups in the cups and fill each of them with a spoonful of dough. 4. Place 1 teaspoon of jam/jam on the dough and cover with 1 flat tablespoon of dough

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Muffinki marchewkowe z krówką 41

Dodajemy jajka, cukier oraz olej, mieszamy łyżką do połączenia. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem, imbirem oraz szczyptą soli. Składniki mieszamy łyżką, do połączenia. Formę do muffinów wypełniamy papilotkami. Do każdej dajemy po 1 łyżce ciasta. Na środek dajemy krówkę i przykrywamy małą porcją ciasta. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około

Smaki Na Talerzu
Muffinki piernikowe z żurawiną i czekoladą 45

jajko, mleko oraz olej. Mieszamy rózgą kuchenną. Zawartość obu misek łączymy ze sobą, mieszamy łyżką. Dodajemy przekrojoną na pół żurawinę oraz kawałki czekolady. Mieszamy tylko do połączenia. Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je przygotowanym ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 20 minut

Smaki Na Talerzu
Muffiny bananowe z kruszonką 43

zawsze dobry pomysł gdy napada chęć na “coś słodkiego”. Ich przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje tylko kilka chwil. Wszystkie, wspólnie zmieszane, składniki przekładamy do wyłożonej ... Artykuł Muffiny bananowe z kruszonką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Cynamonowo-jabłkowe babeczki 31

Cynamonowo-jabłkowe babeczki to propozycja, bez której nie możecie obejść się tej jesieni! Rewelacyjne muffiny, które zawsze się udają! Babeczki z tego przepisu wychodzą wręcz idealne – wilgotne, doskonale pachnące cynamonem i zaopatrzone w dużą ilość pysznych jabłek. Jeśli pod ręką akurat nie macie jabłek lub chcecie pokusić się o lekkie urozmaicenie tego przepisu, jabłka z ... Artykuł Cynamonowo-jabłkowe babeczki

Pogotujmy.pl
Czekoladowe muffiny z malinami (wegańskie i bez cukru) 50

dużej miesce wymieszać mąkę z ksylitolem, kakao oraz sodą. W oddzielnym naczyniu maliny świeże lub rozmrożone zmiksować z mlekiem. Płyn wlać do suchych składników. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Do każdej muffinki powciskać po kilka malin. Piec w 170 st.C przez ok 25 minut, do suchego patyczka.  Przepis ze strony :  https://wegepedia.pl

kulinarne odsłony pati
Serniczki bez mąki i cukru 56

Wszystkie składniki najlepiej zmiksować w blenderze kielichowym lub tak jak ja na piechotę rozgnieść daktyle a potem dokładnie wymieszać składniki. Po łyżeczce przekładamy do foremki lub papilotek na muffiny. Ugniatamy (użyłam tu papieru do pieczenia bo ciasto odrobine się kleiło) niestawiania na godzinę do lodówki Masa sernikowa: 200 g dowolnego zmielonego twarogu lub serka kremowego 2 łyżeczki syropu z agawy

Relaxtime
Keto śniadanie – pyszne babeczki w minutę ze składników, które masz w lodówce + test frytkownicy beztłuszczowej Instant Vortex 50

wypróbowywałam, piekąc w niej frytki (bo jakże by inaczej!) zarówno z surowego ziemniaka jak i mrożonego, przygotowałam różne rodzaje mięs, grillowałam różne warzywa, podgrzewałam nawet zupę, upiekłam mini pizzerinki, muffiny…. A tym, czym chciałam się Wam pochwalić – to obłędnie pyszne i zdrowe babeczki ze składników, które ma każdy z nas w swojej lodówce! KETO ŚNIADANIE – ZE SKŁADNIKÓW

W Kawiarence
Keto śniadanie – pyszne babeczki w minutę ze składników, które masz w lodówce + test frytkownicy beztłuszczowej Instant Vortex 64

wypróbowywałam, piekąc w niej frytki (bo jakże by inaczej!) zarówno z surowego ziemniaka jak i mrożonego, przygotowałam różne rodzaje mięs, grillowałam różne warzywa, podgrzewałam nawet zupę, upiekłam mini pizzerinki, muffiny…. A tym, czym chciałam się Wam pochwalić – to obłędnie pyszne i zdrowe babeczki ze składników, które ma każdy z nas w swojej lodówce! KETO ŚNIADANIE – ZE SKŁADNIKÓW

W Kawiarence
Muffinki z czarną porzeczką. 72

serka śmietankowego. Jest to idealny przepis by cieszyć się sezonowymi owocami z Twojego ogrodu. Wypełnione świeżymi lub mrożonymi porzeczkami muffinki, które są lekkie i puszyste, o delikatnym aromacie wanilii. Muffiny, które zachowują równowagę między słodkością serka a cierpkością porzeczki. Na jednej muffince nigdy się nie kończy! MUFFINKI Z CZARNĄ PORZECZKĄ! The post Muffinki z czarną porzeczką. appeared first on Zdrowy

Zdrowy Styl Joanny

Proponowane wyszukiwania