Dzisiaj mały przerywnik od moich kuchennych eksperymentów ;) Muffiny z tego przepisu są idealne jako szybki wypiek do kawy, kiedy nie mamy czasu na dłuższe pieczenie. Bardzo szybko można je zrobić, wykorzystując domowy mus z jabłek. W środku są wilgotne i zdecydowanie najsmaczniejsze są w dniu pieczenia, nawet jeszcze na ciepło :) Dodatkowo z przepisu mogą skorzystać osoby na diecie bezglutenowej(...)Muffiny gryczane z musem jabłko wym Składniki: 2 jajka 1 szklanka mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (jeśli zależy nam na całkowitym braku glutenu, wybieramy ten bezglutenowy) 5 płaskich łyżek cukru trzcinowego 100 gram musu jabłkowego 1/4 szklanki mleka Jajka rozbijamy razem z mlekiem. Dodajemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mus jabłkowy
FitKotmasy. Ciasto nakładamy lekko ponad połowę do papilotek i pieczemy około 20 min. w rozgrzanym wcześniej piekarniku w tem 180stopni. Po upieczeniu odkładamy je do wystygnięcia. Kiedy muffinki się pieką przygotowujemy krem. Masło i wodę różaną miksujemy na gładki krem, powoli wsypując do niego cukier puder. Miksujemy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Krem dzielimy(...)miseczki zależnie ile kolorów chcemy uzyskać i do każdej miseczki z kremem dodajemy odrobinę barwnika i mieszamy. Kiedy muffinki są już chłodne, a za bardzo wyrosły ścinamy im końcówki . Krem nakładamy do woreczka z odpowiednią tylką i robimy różyczki. Muffinki nabijamy na wykałaczki i wbijamy w gąbkę florystyczną. Gotowe. SMACZNEGO
Lili w kuchnisól - wymieszać. Jajka rozkłócić wlać do nich olej i mleko. Do mokrych składników wsypać suche, wymieszaj. Następnie dodać starty żółty ser i tymianek, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffiny. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Pod koniec pieczenia wierzch muffinów posypać startym żółtym serem wymieszanym z tymiankiem. Muffiny ziołowe idealnie pasują do barszczu
Ciastka - domowe słodkościPyszne, mięciutkie, letnie muffiny nadziane soczystymi brzoskwiniami, idealne na deser lub słodką przekąskę. Polecam!!! Składniki na muffiny z brzoskwiniami na 12-14 sztuk 2 brzoskwinie SUSZE SKŁADNIKI: 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego skórka z 0,5 cytryny MOKRE SKŁADNIKI: 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml oleju(...)odkładamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej misce mieszamy składniki mokre. Łączymy mokre składniki z suchymi, mieszamy niezbyt dokładnie, dodajemy brzoskwinie i jeszcze raz mieszamy. Foremki do muffin napełniamy ciastem do 3/4 wysokości, umieszczamy formy w piekarniku i pieczemy 15-20 minut. Gotowe
Rozpustne gotowanieUltra szybkie i pyszne muffiny, które nie pójdą w boczki! :))) Składniki: - 3 duże jabłka - 2-3 marchewki - pół żółtej cukinii - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 miarki odżywki białkowej (u mnie ciastko z kremem) - 3 białka jaj - ok. 2 szklanki wody - 2 łyżki obrębów owsianych - 2 łyżki siemienia lnianego złotego - 2 łyżki mąki kokosowej Do dzieła: Pokrojone jabłka, marchew(...)dolewając szklankę wody. Później łączymy z pozostałymi składnikami i wodą, mieszamy i pakujemy do papilotek! :) Pieczemy około 30 min w temp. 180'C Możecie przed wstawieniem do piekarnika posypać muffiny wiórkami kokosowymi! :) Smacznego RECIPE IN ENGLISH Ultra fast and delicious muffins, witch you can eat without any worries about your hips! :) Ingredients: - 3 big apples - 2-3 carrots - half
Spektrum Smakuniezwykłe muffiny. Wyszły takie, a nie inne zupełnie przypadkowo, a ich smak znienacka przywołał wiele, wiele wspomnień. Z późnego dzieciństwa, ogólniaka, pierwszych lat studiów. Pamiętacie draże? Takie miękkie cukierki - duże groszki, czekoladowe, waniliowe, pomarańczowe, czekoladowe... Pękające pod zębami z lekkim trzaskiem, wypełnione miękkim, słodkim nadzieniem? Choć generalnie zawsze stroniłam od słodyczy, to draże kupowałam sobie od czasu do czasu(...)sosie, ciasto o smaku ciasteczek maślanych z lekkim akcentem szlachetnego alkoholu; wierzcie mi lub nie, ale jeśli zrobicie, znajdziecie w muffinkowym raju! :) Są nieco bardziej pracochłonne niż standardowe muffiny, ale za to jak smakują...! Składniki ciasta: 200 g mąki 100 g pokruszonych herbatników maślanych* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru 200 g naturalnego jogurtu
Kuchnia Prezydentowejrazowa kakaowa muffina nadziana ricottą i jagodami z czekoladą~ Inspiracja , zmiany -> prawie żadne, bo jedynie użycie groszków czekoladowych zamiast posiekanej czekolady (na jedno wychodzi, nevermind) i posypanie nimi wierzchu muffiny zamiast dodanie do masy. Obłęd! To jedno słowo w zupełności wystarczy aby opisać ten wypiek. Zresztą, Karolina poleciła mi ją osobiście, a to chyba coś znaczy? Teraz(...)polecam, bo jest na prawdę godna polecenia ♥ Śniadanie zjedzone wspólnie z autorką tejże muffiny, Karoliną . Jaką muffinę ona przygotowała na dzisiejszy poranek? Zajrzyjcie na tasty-breakfast
breakfast of dreamsponiższe mini-pasztety również gościły na naszym stole i wszystkim (nawet mięsożercom :)) smakowały. Dobrym rozwiązaniem było upieczenie kilku małych pasztetów zamiast jednego dużego - wyglądają ciekawiej (wujek myślał, że to muffiny! :D) i są łatwiej podzielnie. Suszona żurawina świetnie tutaj pasuje i nadaje pasztetowi fajnego charakteru - na prawdę polecam ten dodatek jak i ogólnie cały ten przepis! :) Jest bardzo prosty(...)wymaga niewielu składników, które są łatwo dostępne. MINI-PASZTETY Z BIAŁEJ FASOLI Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ VEGAN&GLUTEN FREE przepis autorski // 8 pasztetów pieczonych w silikonowych foremkach na muffiny lub jeden duży w keksówce o dł. ok. 20cm ~2 puszki (500g) białej fasoli, *można ugotować ją samemu jeśli wolcie* ~3 łyżki oleju rzepakowego ~50g suszonej żurawiny ~przyprawy: majeranek, pieprz czarny/zio
chili & sugarJajka rozbijamy - żółtka dodajemy do masy otrębowej, a białka ubijamy na pianę. Ubitą pianę delikatnie mieszamy z masą otrębową. Dłońmi formujemy kulki wielkości mandarynki i umieszczamy w formie do muffin. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy muffiny jeszcze 20 minut w cieple. Studzimy na kratce. Otrębowe muffiny można
My Chcemy JeśćInspiracją do tego dania była zapiekana kasza z twarogiem pomysłu Łukasza. Od siebie dorzuciłam suszone owoce i wanilię, a deser upiekłam w formie na muffiny. Prosto, smacznie i zdrowo. P.S. Można też użyć świeżych owoców, dżemu lub gęstego syropu. Nam deser smakował z sorbetem z czarnej porzeczki. P.S. 2. Można również oddzielić kaszę od masy twarogowej i ułożyć je warstwowo(...)Millet dessert from Łukasz, Charlie and the Chocolate factory Got the inspiration for this dessert from Łukasz. I added dried fruit and vanilla and baked the dessert in a muffin pan. It’s simple, tasty and healthy. PS You can use fresh fruit, jam or thick syrup as well. We liked our dessert with black currant sorbet
Qlinarnie i QlinarniePoprzednie muffinki, o TE tak bardzo zasmakowały nie tylko mnie, ale i mojej rodzinie, że postanowiłam zrobić je po raz kolejny :D Oczywiście troszkę pokombinowałam i końcowym efektem były muffinki kokosowe :) Tak jak poprzedniczki również z jagodami - "pozbywamy" się zapasów z zamrażalnika :D Wyszły obłędnie pyszne! Składniki (8 muffinek): 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g proszku proteinowego(...)wiórków kokosowych jagody/borówki Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz jagód przełóż do miski i zmiksuj na gładką masę. Piekarnik nagrzej na 180*C. Rozłóż ciasto do foremek na muffinki. Posyp jagodami lub ułóż inne ulubione owoce. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut
Zdrowie na języku :PBabeczki z galaretką w czekoladzie to połączenie puszystego biszkoptu, galaretki z dużą ilością truskawek oraz polewy czekoladowej. Swój kształt zawdzięczają przygotowaniu w formie na muffiny. Babeczki nie są zbyt słodkie, a dzięki dodatkowi owoców i galaretki, smakują świeżo, lekko i pysznie. Bardzo ciekawie prezentują się całe babeczki oblane czekoladą, ale dopiero po przekrojeniu (lub ugryzieniu) robią efektowne wrażenie, uwidaczniając całe(...)patyczka - po upieczeniu wyjąć z papierem z formy, po wstępnym przestygnięciu zdjąć papier, biszkopt całkowicie ostudzić - za pomocą szklanki o średnicy odpowiadającej mniej więcej średnicy wgłębień w formie na muffiny, w której będziemy przygotowywać babeczki, z ostudzonego biszkoptu wyciąć sześć kółek - reszta biszkoptu nie będzie nam potrzebna WARSTWA OWOCOWA - 150ml wody zagotować, wlać do miski, energicznie mieszając, rozpuścić w niej
Smakołyki Berenikijest mi niezmiernie miło ogłosić, że zestawy produktów Primavika otrzymują (kolejność alfabetyczna): pani Wioleta Perkowska za przepis na Drożdżowe pierożki z wiśniami pani Magdalena Pietera za przepis na Muffiny z Oreo pani Ewelina Skiba -Szyszczyńska za przepis na Kabanosy w cieście A oto zwycięskie przepisy: DROŻDŻOWE PIEROŻKI Z WIŚNIAMI (p. Wioleta Perkowska) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej(...)wyrośnięcia. Następnie rozwałkowuję ciasto, wycinam kółka szklanką, nakładam dżem i zlepiam (podobnie jak pierogi) . Układam na blasze. Ciastka piekę ok. 25 minut w 180 st. Podaję posypane cukrem pudrem. MUFFINY Z OREO (p. Magdalena Pietera) Składniki: 4 serki Danio truskawkowe (560 g) 2 duże jajka 100 ml oleju 4 łyżki cukru 30 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kto ugości moich gości?widelcem. Dodać suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Szpinak posiekać i dodać do jajek. Dodać również rozkruszony ser feta i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonych masłem foremek na muffinki. Nakładamy tak ok 2/3 wysokości bo muffinki urosną. Na wierzchu posypać startym serem.Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20 minut aż jajka się zetną(...)Podawać z pieczywem lub grzanką i warzywkami. Muffinki jajeczne podałam na talerzu z kolekcji Sardynia Porcelana Bogucice
Monia miesza i gotuje