muffiny - 9033 przepisów (strona:110/603)

Owsiane muffiny 176

OWSIANE MUFFINY wykonane bez dodatku cukru będą świetne zarówno jako... Artykuł Owsiane muffiny pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Pełnoziarniste muffinki bananowo-czekoladowe 182

czym zmniejszyć temperaturę do 175 stopni (grzałka górna i dolna) i piec przez kolejne 13 - 15 minut, aż do suchego patyczka. Łączny czas pieczenia wynosi 18 - 20 minut. Upieczone muffiny odstawić w formie do muffinek na 10 minut do wstępnego przestygnięcia, po czym wyjąć z formy i wystudzić na kratce. SMACZNEGO!  Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi(...)muffinek. Syrop z agawy można zastąpić miodem, a olej roślinny, roztopionym masłem lub rozpuszczonym olejem kokosowym. Muffiny można przechowywać przez okres do 5 dni, najlepiej w lodówce. Można je także zamrozić na okres do 2 miesięcy. Zamrożone muffiny wystarczy wyjąć na wieczór z zamrażalnika, wstawić na całą noc do lodówki w celu rozmrożenia i rano zjeść zimne lub delikatnie podgrzane

Gospodyni Miejska
Serniczkowe króliczki 242

różowym kolorze Wykonanie serniczków: W moździerzu rozgnieć drobno ciasteczka. Wymieszaj je dokładnie z miękkim masłem, całość powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Masę umieść następnie na dnie foremek do muffin, lekko dociśnij dłonią. Wstaw do lodówki na minimum 0,5 godziny. Żelatynę rozpuść i wymieszaj dokładnie z gorącą wodą. Odstaw do przestudzenia. Ubij śmietanę z cukrem. Dodaj do niej serek mascarpone(...)oraz barwnik, następnie żelatynę. Wymieszaj dokładnie całość (tylko do połączenia się składników). Umieść masę w foremkach do muffin, wstaw do lodówki na kilka godzin. Wykonanie dekoracji: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do niej barwnik spożywczy. Z papieru do pieczenia wytnij dwa kwadratowe arkusze. Na jednym z nich rozsmaruj cienko czekoladę, następnie przykryj ją drugim arkuszem papieru i wygładź całość

Garniec Magalie
MUFFINY MARCHEWKOWE Z MĄKI JAGLANEJ 211

Babeczki marchewkowe z mąki jaglanej polane lekkim kremem z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu naturalnego. Muffiny mają przyjemny korzenny smak, są proste w wykonaniu idealna przekąska na imprezę. Składniki: 200 g mąki jaglanej ( mielona kasza jaglana)  2 duże marchewki  1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)dużych oczkach marchewkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier trzcinowy.  Do drugiej miseczki wbijam jajka, wlewam olej i mieszam. Suche składniki łączę z mokrymi, przekładam do papilotek.  Muffiny wkładam do piekarnika na 20 minut.  Przygotowuję polewę:  Mascarpone przekładam do miski, dodaję jogurt, cukier puder i miksuję do uzyskania jednolitego kremu. Przestudzone muffiny dekoruję polewą i startą

Kukuleczki
Muffiny wytrawne 155

Szybkie muffiny tym razem w wersji na słono. Doskonałe jako lekka przekąska, idealne na domową imprezę. Zamiast szynki możemy dodać salami lub podsmażony boczek. Wierzch przed pieczeniem możemy posypać pokrojoną szynką, papryką i fetą. Polecam! Muffiny wytrawne Składniki na 12 sztuk: 200g mąki pszennej 2 jajka 2/3 szklanki mleka pół szklanki oleju łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mieszamy z mokrymi. Do masy dodajemy szynkę, paprykę, pomidory, mieszamy. Na końcu dodajemy starty żółty ser. Masę nakładamy do formy wyłożonej papilotkami do 2/3 wysokości. Wierzch posypujemy pokruszoną fetą. Muffiny pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach.  SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Bezglutenowe, wegańskie, dwukolorowe muffiny; Cocina Verde 245

Bardzo łatwe w przygotowaniu. To wersja podstawowa. Muffiny można oczywiście udekorować wg uznania. Zamiast borówek dobrze sprawdzą się również mrożone maliny lub truskawki, ale wtedy kolor nie będzie tak mocny. Składniki na ok. 20 małych sztuk: 1,5 szklanki suchej kaszy jaglanej ulubione mleko (do gotowania kaszy) sok z 1-2 cytryn 1 opakowanie kremu kokosowego/pasty kokosowej ksylitol  (ewentualnie(...)kokosowy. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę. Podziel na 2 części, do jednej z nich dodaj borówki i ponownie zmiksuj/zblenduj. Nagrzej piekarnik do 170°C. Natłuść olejem formę na muffiny. Nakładaj jasną masę jaglaną, później borówkową. Piecz babeczki przez ok. 25 minut. Najlepiej smakują po całkowitym wystudzeniu. Cocina Verde  to już trzeci lokal w Rzeszowie, oferujący dania wegetariańskie

Qlinarnie i Qlinarnie
Muffinki z łososiem i pesto 167

Muffinki z łososiem i pesto to przepis, który znaleźliśmy niedawno z moim mężem w aplikacji odnośnie diet i zdrowego odżywiania. Przepis tak nam się spodobał, że babeczki goszczą na naszym stole co tydzień Jeśli lubicie łososia to na pewno Wam również zasmakują. Czekam na Waszą opinię w komentarzach(...)Przełożyć wszystkie składniki do dużej miski 2. Wymieszać składniki 3. Napełnić foremki na babeczki 4. Posypać babeczki sezamem i upiec Pobierz wersję do druku: Pobierz Muffinki z łososiem i pesto Artykuł Muffinki z łososiem i pesto pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Muffinki czekoladowo kokosowe. Szybkie babeczki bez miksera. 151

Jutro tłusty czwartek, wszyscy pączkują :) A ja zamiast pączków, lub obok nich proponuję muffinki. Mięciutkie, wilgotne w środku mocno czekoladowe z nutką kokosu. Szybkie w przygotowaniu i błyskawiczne w zjadaniu :) Polecam Składniki ( na 12 szt.) SUCHE - 1 i 3/4 szklanki* mąki pszennej - 0,5 szklanki cukru - 2 łyżki ciemnego kakao - 3 łyżki wiórków kokosowych - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)stopniowo, powoli dodaję mokre i dalej mieszam przy pomocy trzepaczki aż do połączenia składników. Nie polecam używania miksera, dzięki trzepaczce babeczki będą lepiej napowietrzone i bardziej pulchne. Formę na muffinki wykładam papilotkami i do każdej z nich nakładam ciasto tak do 2/3 ich wysokości. Muffinki piekę w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach z termoobiegiem ok. 15-17 minut. Do suchego

Kuchnia z widokiem na ogród
Owsiane muffinki z kakao i miodem 139

Dzieci poprosiły o muffinki, bo dawno u nas nie gościły.   Składniki: 100 g płatków owsianych, 200 g jogurtu, 180 g mąki, 2 łyżeczki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 jajko, 120 g miodu, 80 ml oleju. Przygotowanie: Płatki owsiane wymieszać z jogurtem i odstawić na kilka minut. Mąkę zmieszać z kakao , proszkiem do pieczenia(...)jogurtem, miód, olej, następnie wszystko wymieszać z suchymi składnikami. Zagłębienia w blasze wyłożyć papilotkami, napełnić ciastem. Piec w temp. 180 st przez 25 minut na środkowym poziomie piekarnika. Muffinki wyszły mało słodkie, wszystko zależy od słodkości miodu. Ja dałam leśny, bo akurat taki miałam w domu. Muffinki pięknie pachną miodem, ale można było dać go trochę więcej chociaż dzieciom

Państwo Wojtczuk gotują
Czekoladowe muffiny z wanilią i whiskey 187

Idealne na każdą okazję, szybkie i proste w przygotowaniu, CZEKOLADOWE... Artykuł Czekoladowe muffiny z wanilią i whiskey pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Muffinki z masą orzechową i kremem budyniowym 203

Małe, podzielne, z orzechowym środkiem muffinki z kremem budyniowym. Udekorowane małymi ozdobami zachęcą nie tylko dzieci. 9 szt: Muffinki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki cukru 1 łyżka kakao 1 jajko ¼ szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 9 łyżeczek masy orzechowej Krem: 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy(...)masła Ozdoby do dekoracji Muffinki: W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki - mąkę pszenną, kakao, cukier i proszek do pieczenia. Do drugiej miski wlewamy olej oraz mleko i wbijamy jajko - mieszamy. Do mokrych produktów dosypujemy te sypkie i miksujemy na gładkie ciasto. Do formy wyłożonej papierowymi papilotkami nalewamy po jednej łyżce ciasta. Do każdej muf finki dokładamy na środku

VioletoweKucharzenie
Muffiny z jagodami 137

Czasami mamy tak że coś nam się chce słodkiego ale nie wiemy co , i ja tak mam jakiś czas , długo nie myśląc wpadłam do kuchni i wyczarowałam takie muffiny , może nie kuszą zbyt swoim wyglądem , ale są smaczne , szybko zostały zjedzone . Składniki  3 szkl mąki ( typ 405 )  1,5 szklanki mleka  1 szklanka cukru pudru(...)sylikonowych po jednej łyżce po lodach przekładamy ciasta , na to łyżkę dżemu i łyżeczkę małą białego ciasta , i tak do wykorzystania naszej masy .  Kiedy mamy już przygotowane muffiny przekładamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 20 minut, po tym czasie wyciągamy muffiny , posypujemy brokatem i pozostawiamy do wystudzenia . Ale kiedy już wystygną zabieramy się do jedzenia

Mój Smak
Bułeczki brioche 170

jest naprawdę dużo! Genialne, prawda? Oryginalne francuskie bułeczki brioche piecze się w specjalnych metalowych foremkach wyglądających jak formy na mini babki, równie dobrze spisze się jednak najzwyklejsza blaszka na muffiny. Składniki: 220 g mąki 100 g masła 2 łyżki cukru 3 łyżki letniej wody 2 jajka 15 g drożdży szczypta soli + 1 żółtko Do wody wsypujemy cukier i drożdże, mieszamy

Ciastkozercy
Muffinki serowe (na słono) 165

zgęstnienia. Ściągnąć z gazu, dodać 100 g startego sera i mieszać do czasu całkowitego roztopienia się sera. Przełożyć makaron do sosu i wymieszać. Napełnić muffinki nadzieniem i posypać każdą resztą startego sera (50 g). Piec przez 20 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu foremki podważyć nożem i wyłożyć na talerz(...)masą 6. Napełnić formę masą i posypać serem 7. Babeczki wyciągnąć za pomocą noża – podważając każdą z boku Pobierz wersję do druku: Pobierz Muffinki serowe (na słono) Artykuł Muffinki serowe (na słono) pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
A może by tak zamienić pączki na muffinki? 167

Już jutro tłusty czwartek... a może by tak zamienić pączki na muffiny? Jestem na tak! Oto prosty i szybki przepis na muffiny pomarańczowe z gorzką czekoladą... mhmm co za smak! Składniki suche: -320g mąki -180g cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -skórka z jednej pomarańczy -3 kostki czekolady gorzkiej pokrojonej w drobną kostkę Składniki mokre(...)jednej misce, a w drugiej mieszamy wszystkie mokre składniki. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych energicznie mieszając łyżką, dość niedbale.  Przygotowaną masą napełniamy papilotki (porcja na 12 muffin).   Smacznego tłustego

Receptura smaku