Muffiny z jagodami można dodatkowo wzbogacić kremem. Składniki Jagody 4-5 garści Masło 120g Cukier pół szklanki Jajko 1 jajko Jogurt grecki 4 czubate łyżki Mąka tortowa 250g Proszek do pieczenia pół łyżeczki Soda oczyszczona pół łyżeczki Olejek waniliowy 1 łyżeczka Wykonanie: Jagody umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miski wrzucić masło, dodać cukier, ubić za pomocą […] The post Babeczki
Kulinarne PrzebojeWspaniały pomysł na niecodzienne śniadanie. Takie muffiny to nic innego jak jajecznica zapiekana w piekarniku. Są bardzo delikatne w smaku i pożywne. Polecam również na świąteczne śniadanie. Składniki 4 jajka 5 łyżek startego wędzonego sera 4 plastry polędwicy sopockiej ok. … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyJabłkowa muffina z pekanami (w środku i na wierzchu); jogurt naturalny Religia na 7.10? ja się pytam kto ten plan układał
More food, love and dreamsmigdały, cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. W misce ubić białka na sztywną pianę, partiami dodawać do masy czekoladowej, delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do formy na mini muffiny wyłożonej papilotkami, wierzch posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 10-15 minut. Przestudzić w formie, następnie wyłożyć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Smacznego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWeekend a wraz z nim przepis na szybki deser do kawy. Sezon truskawkowy w pełni także dziś zaproponuję delikatne, puszyste muffiny bananowo-truskawkowe.Czytaj więcej
Ana Mari's worldDziś polecam przepis na pyszne muffiny o cytrynowym aromacie.Czytaj więcej
Ana Mari's worldInspiracji na halloween'owe muffiny ciąg dalszy.Tym razem pająki. Nie może ich zabraknać w żadnym strasznym zamczysku. Takie małe, a potrafią z największego twardziela wydobyć najwyższy pisk. Dziś zaatakowały moje czekoladowe babeczki. Polecam zwrócić uwagę na mistrza drugiego planu na zdjęciu powyżej. Na 12 babeczek potrzebujesz:- 12 czekoladowych kuleczek z orzechami (na główki)- paluszki z makiem- biały lukier - rozpuszczona czekolada
W kuchni wieczoremtymiankupieprz i sólmasło czosnkowo-tymiankowe do podaniaSposób przegotowania:Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Może być robotem z hakiem lub ręcznie. Doprawiamy do smaku. Smarujemy oliwą formę na muffiny i przekładamy ciasto.Pieczemy 30-35 minut w 190-200 stopniach.Ja w ostatniej wersji piekłam ok. 30 minut i zostawiłam babeczki w stygnącym piekarniku
W kuchni wieczoremmisce.Jajka ubić z olejem. Dodać cukier i zmiksować. Następnie dodać sypkie składniki i wymieszać szpatułką.Dodać marchewkę, ponownie wymieszać szpatułką. Masa będzie dość rzadka. Taka ma być.Formę na muffiny wysmarować masłem, wlać masę do 3/4 wysokości.Piec 30-35 minut w 180 stopniach. Aż wykałaczka włożona w ciasto będzie sucha.Składniki polewy ubić mikserem na jednolitą masę. Mi jednolita
W kuchni wieczoremDelikatne i puszyste muffiny z domowym dżemem ananasowym posypane chrupiącymi płatkami kokosu. Rozpływają się w ustach :) Składniki na 15 muffinek: 1 szklanka mąki tortowej3/4 szklanki mąki owsianej3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody 1/2 szklanki cukru 2 jajka M/L1 szklanka jogurtu naturalnego/maślanki albo kefiru1/2 szklanki olejudżem ananasowy płatki kokosu do posypania
Ze smakiem i z pasjąuśmiech od ucha do ucha ;)Mimo, że święta już za nami, chciałam się z Wami podzielić tym pozytywnym widokiem :)) Z tej porcji ciasta wychodzi około 12 babeczek :)Składniki:Muffiny:200 g mąkiszklanka cukru pudru1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki sodyjajko125 ml maślanki naturalnej125g masła175ml coca-coli2 łyżki kakao Dodatkowo:czekolada biała lub karmelowa na polewęłyżka masłaopakowanie żelek serduszek na noskibiałe
Czerwona Porzeczkaodkładamy do posypania ) i dokładnie mieszamy.Robimy dołek w środku składników , wlewamy piwo i maślankę.Delikatnie mieszamy do momentu połączenia składników.Z ciasta odrywamy bułeczki i wkładamy do foremek na muffiny ( jeśli używamy silikonowych nie musimy dodatkowo natłuszczac ).Posypujemy resztą sera.Pieczemy 12-15 minut do momentu aż będą lekko twarde i złote.Studzimy na kratce ( sprawi to , że pozostaną puszyste
Ostra na SłodkoBardzo się cieszę - dziś znów załapałam się na wspólne pieczenie w zacnym gronie. Tym razem obiektem naszego zainteresowania stały się muffiny wszelakie, przy czym głównym ich zadaniem było smakowanie dzieciom. Ja dzieci pod ręką żadnych nie mam, w związku z czym przetestowałam je na Bracie (który dzisiaj do nas wrócił), D. i Najlepszym Sąsiedzie. Zjedli. Smakowało. Choć. D. wyciągał cytryny
Pożeraczka, czyli raz adobrzeposzliśmy na basen - było cudownie! Popluskałam się, poopalałam, i cała szczęśliwa wróciłam do domu. Dopiero potem plecki zaczęły piec...). Mam nadzieję, że pasmo nieszczęść na tym się zakończy. Przygotowując muffiny nic sobie nie odcięłam ani nie przytrzasnęłam, jestem więc chyba na dobrej drodze
Pożeraczka, czyli raz adobrzemaślanej miksując aż do otrzymania masy o konsystencji kruszonki.Jajka ubić, wymieszać z mlekiem i ekstraktem, powoli wlewać do masy maślanej, cały czas miksując. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 190 st. C. przez 18-20 minut, do suchego patyczka.Ostudzić.Białka z cukrem i solą podgrzewać w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, dopóki cukier się
Pożeraczka, czyli raz adobrze