dodać mleko i wodę jaśminową. Dokładnie wymieszać. Wlać 3/4 mokrych składników do suchych, utrzeć mikserem. Dodać resztę płynu, zmiksować tylko do połączenia się składników.Masę przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka.Ostudzić.Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na sztywno. Dodać barwnik i likier, zmiksować. Krem przełożyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzekarmelowego smaku - coś pysznego. Zabrałam jedną do szkoły na drugie śniadanie, podzieliłam się z koleżanką, która natychmiast zażądała przepisu - tak jej zasmakowały. Na brunch przygotowałam je w formie na muffiny (bardziej podzielna - wyszło 12 sztuk) i z jagodami zamiast rabarbaru - bo tego ostatniego nie mogłam nigdzie dostać. I muszę przyznać, że obie wersje smakują obłędnie - gwarantuję, że się zakochacie. Finansjerki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLubię robić muffiny. Szybkie, bezproblemowe, każdemu smakują. Mniej kręcą mnie minimuffiny, które trzeba upychać w tych minipapilotkach... Co czasami wcale nie jest takie proste. Niemniej, zdarza się, że podejmuję wyzwanie.Tym razem motywacją stała się reszta kremu od tortu (któremu nie zdążyłam zrobić zdjęć, a szkoda, bo wyszedł naprawdę smaczny; ale... Co się odwlecze... Taki dobry był, to zrobię jeszcze
Pożeraczka, czyli raz adobrzebyło grudek.Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę, dodać ekstrakt, połączyć. Wlać masę czekoladową, wymieszać. Dodawać partiami mąkę na zmianę z kwaśną śmietaną.Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka.Ostudzić.Na krem zmiksować serek z nutellą.Przełożyć krem do woreczka z dużą, okrągłą tylką i wyciskać
Pożeraczka, czyli raz adobrzetemp. ok. 200 st. C. Następnie trzeba nieco rozdrobnić całe orzechy – najlepiej przy pomocy robota kuchennego. Wsypujemy do ciasta i dokładnie mieszamy.Wypełniamy foremki na muffiny do ok. 2/3, posypujemy sezamem i na środek dodajemy 1 lub kilka całych orzechów laskowych.Pieczemy przez ok. 35-40 min. w 180 st. C. Filed under: Ciasta
kuchcikowniajabłkowa muffina z orzeszkami ziemnymi, podana z kremem orzechowym* i bananem*masło orzechowe utarte z cukrem pudrem i mlekiem(nie widać na zdjęciu)Mój komputer znowu się buntował, ale już wszystko na szczęście naprawione.Serce dziwnie mi jakoś bije, tak szybciej.. inaczej. Z twarzy uśmiech nie schodzi. Chwila... a jakoś tak wszystko inaczej wygląda... Składniki:55g mąkijajkomałe jabłko starte
More food, love and dreamsmuffina czekoladowa nadziana ricottą i jagodami; gorzką i mleczną czekoladą(inspiracja)Czekałam tyle czasu, aby upiec tą muffine, aż w końcu się doczekałam :DJuż zapomniałam jak cudownie biega się w deszczu, jak przyjemnie ogląda się wieczorami filmy z mamą, jak fajnie jest czytać książkę nocą, nie martwiąc się, że nie wstanę rano do szkoły, a rano nie muszę
More food, love and dreamsDzisiaj przepis na muffiny o intensywnie cytrynowym smaku, bo z dodatkiem soku oraz skórki cytryny. Miękkie, wilgotne, pyszne! Doskonałe zarówno jako deser, jak i słodkie śniadanie, np. z dżemem i kawą, czy szklanką mleka :) Składniki: 150 g masła 0,5 szklanki cukru 3 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka skórki z cytryny 0,5 szklanki mleka
Taste Of My Dayucierania.Składniki suche: mąkę, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia - wymieszać. Dodać do masy maślano-jajecznej. Dolać mleko/napój owsiany - wszystkie składniki dokładnie połączyć.Masę wykładać do formy na muffiny, wyłożonej papilotkami. Piec 25 minut w 160 stopniach C. Smacznego
kolorowotorcikowowyglądają miliony razy lepiej, jeśli nie napełniamy papilotek na bogatości - najlepiej dawać trochę więcej ciasta niż połowa ich wysokości albo 3/4. Screaming Trees są tu za idealnie dopasowanie do muffinów i deszczu za oknem
sama złodyczbiałą masę; dodajemy mleko w proszku oraz mleko z cukrem, miksujemy jeszcze chwilę. Gotowy krem przekładamy do lodówki na co najmniej godzinę, następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffiny. Tak, krem ma pewnie pierdyliard kalorii, ale wierzcie mi - warto! Nigdy nie mów nigdy
sama złodyczPoczątkowo na Tłusty Czwartek nastawiałam się na smażenie pączków. Potem, błądząc po czeluściach internetu znalazłam przepis na ultra szybkie muffiny w smaku przypominające ciasto pączkowe - z tym że pomijamy etap smażenia w głębokim tłuszczu, podczas którego cellulit sam wpełza nam na uda. Cóż, może dietetyczne nie są, szczególnie z dodatkiem nutelli, ale zawsze odrobinę lżejsze :) Składniki: 250 g mąki
sama złodyczKochani na szybkie śniadanie polecam muffin z jajek. Na 6 porcji potrzebne jest: - 6 plastrów boczku wędzonego - pomidor - 6 jajek - szczypior - sól i pieprz Piekarnik nagrzewamy 200C ( góra i dół). Formę wykładamy boczkiem następnie kładziemy plaster pomidora, szczypiorek i jajko. Formy niczym nie sparujemy, boczek wytopi naturalny tłuszcz. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 min. Po wyjęciu
Niezły MłynekSmakowita propozycja dla tych, którzy lubią muffiny i przyprawy korzenne. To naprawdę zgrany duet, idealny na długie, zimowe wieczory. Składniki na 12 sztuk: 200g mąki tortowej 100g cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1,5 łyżki kakao 120 ml oleju 150 ml jogurtu naturalnego 1 jajko 80-100g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Ze smakiem i z pasjąjest mój pierwszy przepis na muffiny. Wielokrotnie przez mnie modyfikowany, dodawałam drobno startą czekoladę, wiórka kokosowe i wiele innych - zawsze wychodzą! Jedyny minus jak dla mnie jest taki,że najlepsze są tylko w dniu upieczenia, na drugi dzień też są dobre,ale to już nie to! Jednak przepis warty do przetestowania! Czarne, mocno czekoladowe i w środku kawałki
Blondynka Gotuje