muffinki - 4060 przepisów (strona:21/271)

Podstawowy przepis na MUFFINKI 131

były bardzo zapychające. Wertując internet natknęłam się na ciekawy przepis, którym chciałam się z Wami podzielić.                         Muffinki - podstawowy przepis Składniki: 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka. Wykonanie: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski(...)papilotek, ułożyć je na blaszce  i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.  Piec 25-30 minut (do suchego patyczka). Wyżej wymieniony przepis wystarcza na około 24 muffinki. Smacznego!    Zapraszam również do innych przepisów na muffinki:   Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem

paapilotkaa
Muffinki i krem z nutelli 165

Kakaowe muffinki podane z kremem czekoladowym, czyli małe słodkości idealne do kubka gorącej kawy. Poza tym, krem czekoladowy na bazie nutelli jest naprawdę pyszny!  Składniki na muffinki 2 szklanki mąki 2/3 szklanki zwykłego cukru 1 szklanka mleka 90 g oleju (9 łyżek) 2 jajka (l) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki gorzkiego kakao krem czekoladowy 1 małe(...)opakowanie śmietany 30% (200 g) 200 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 3-4 łyżki kremu czekoladowego Najpierw przygotować muffinki, tzn. do miski wsypać suche składniki - wymieszać. a gdy wszystko się połączy dodać jajka, mleko i olej. Za pomocą trzepaczki wszystkie składniki wymieszać. Przygotowaną masę przelać do form na muffinki. Piec około 20-25 minut w 180C (do suchości

Ugotować
Muffinki z gruszką i chrupiącą granolą 151

Pyszne muffinki z gruszkami, posypane chrupiącą granolą to kolejna propozycja z mojej ulubionej książki Gordona Ramsay’a „Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”. Jak większość przepisów Gordona, również i ten okazał się trafiony. Chrupiąca granola świetnie komponuje się z wilgotnym środkiem babeczek. Składniki: 100g roztopionego masła 2 jaja 250ml mleka 300g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu(...)cukru trzcinowego nierafinowanego drobnego (np. muscovado) – użyłam dry demerara 2 nieduże dojrzałe gruszki garść chrupiącej granoli (uzyłam Crunchy Naturalne)   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Gruszki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Jaja roztrzepać, dodać mleko. Wlać roztopione masło i dobrze wymieszać. Do dużej miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać

Moja Delicja
Fit Muffinki bananowe z masłem orzechowym 339

Dzisiaj coś dla osób na diecie. Pyszne i pachnące muffinki bananowe. Dietetyczne muffinki z masłem orzechowym, olejem kokosowym i mąką pełnoziarnistą. Bez cukru, bo słodki smak zawdzięczają bananom i miodowi. Jeśli jesteś na diecie, to możesz bez większych wyrzutów sumienia spałaszować taką muffinkę. Wiecie, co jeszcze fajne jest w tych babeczkach? Nie smakują jak styropian, co niekiedy zdarza się dietetycznym(...)fakturze babeczek widoczne i wyczuwalne będą fragmenty owoców. Jak dla mnie idealnie tutaj komponowałyby się jeszcze orzechy włoskie i laskowe, więc następnym razem na pewno je dodam Muffinki nie są bardzo słodkie, jeśli więc nie jesteś na diecie i lubisz słodkie rzeczy, możesz dodać dodatkowy cukier. Jeśli dodajecie masło orzechowe solone, pomińcie sól w składnikach. A jeśli lubicie muffinki

Mieszam w Garnku
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55866

pewno warto mieć sprawdzone produkty do przygotowania szybkiego posiłku). A część potraw będzie w zamian za coś - zamiast pierogów i bigosu - łazanki z kapustą i grzybami. Zamiast keksa - muffinki. Zamiast strucli z makiem - pierożki z gotowego ciasta kruchego i masy makowej... Takie moje własne polskie, współczesne potrawy świąteczne :)  I... sama nie wiem, czy będę mieć 12 potraw... Będzie(...)pomysł - taka zamiana, ale postaram się Was przekonać. Po pierwsze. O ile przygotowanie ciasta na keks wyniesie do 30 minut, to samo pieczenie trwa 55 minut, do godziny. A muffinki -  do 20 minut pieczemy! Po drugie. Muffinki możemy zrobić w różnych wersjach, wedle upodobań naszych domowników i gości na święta (ten nie lubi rodzynek, ten uczulony na orzechy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
MUFFINKI Z ŻURAWINĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 217

Urocze i bardzo smaczne muffinki ze świeżą żurawiną i groszkami z białej czekolady, idealne do gorącej herbaty, na pewno umilą Wam jesienne wieczory :) Bardzo proste i szybkie, do zrobienia bez użycia miksera. Jeśli nie możecie dostać groszków z białej czekolady, kupcie po prostu zwykłą białą czekoladę i posiekajcie ją w drobną kosteczkę. Muffinki są mocno wilgotne i raczej cięższe(...)ciasto na maślance lub jogurcie. Kwaskowatość żurawiny i słodycz białej czekolady idealnie się uzupełniają. Muffinki te sprawdzą się świetnie na podwieczorek lub, zapakowane w pudełko, jako przekąska do pracy. Polecam! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 8 g lub z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka

Słodko-Słony Świat Ilony
KOKOSOWE MUFFINKI ZE ŚLIWKAMI 217

ardzo proste i pyszne jesienne już muffinki ze śliwkami i wiórkami kokosowymi. Ekspresowe do zrobienia, długo zachowują świeżość, smakują również wspaniale następnego dnia. Kokos jest delikatnie wyczuwalny w muffinkach, nie dominuje nad całością, a głównymi bohaterkami są właśnie śliwki :) I ten zapach, który unosi się podczas pieczenia... mmmm.... Muffinki idealne na drugie śniadanie, na podwieczorek lub do pracy(...)soli 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju 2 jajka DODATKOWO: 10 śliwek wiórki koksowe do posypania WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Śliwki przekrój na pół, wydrąż pestki, a następnie pokrój owoce jeszcze na ćwiartki. W jednej misce wymieszaj dokładnie suche składniki, a w drugiej - mokre.  Wlej mokre składniki

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffinki bananowe z waniliowo-cytrynową nutką 120

Odnoszę wrażenie, że dla dzieci bardziej atrakcyjne są babeczki czy muffinki niż kawałek ciasta w tradycyjnym kształcie. Już samo odpakowywanie z papilotki, to fajna zabawa.  I ta świadomość, że cała babeczka jest dla mnie:) . Nie dostałem kawałka ciasta odkrojonego z całości ( kawałek zwykle jest za cienki lub za mały), ale dostałem całą babeczkę!   Dziwne, jak gabarytowo często mniejsza(...)babeczka (ale cała!) diametralnie zmienia punkt widzenia dzieci:) Tak więc, jeśli do mojego syna przychodzą koledzy, piekę muffinki. Sama też zajadam je z przyjemnością. Ten przepis zaczerpnęłam z opasłego tomu The Cake Bible napisaną przez Rose Levy Beranbaum. Księgę przeczytałam od deski do deski – trochę mi zeszło, bo to 550 stron tekstu i tylko parę zdjęć :) Nie ma tu tylko

Posadzone i zjedzone
Muffinki pełnoziarniste z rabarbarem, truskawkami 172

koniecznie spróbujcie muffinek z tego przepisu. Możecie jeść je bez większych wyrzutów sumienia. Mąką jasną zastąpiłam tutaj mąką pełnoziarnistą. Ilość cukru została mocno ograniczona i biały cukier zastąpiłam brązowym. Muffinki możecie upiec z truskawkami, jagodami, jabłkami – które zrównoważą słodyczą owoców, brak słodkiego smaku ciasta. Ja proponuję spróbować również wersji z rabarbarem. Ja strasznie lubię piec muffinki. Nie brudzimy przy(...)rozgnieciony banan. Wszystko zależy od naszych przekonań i prób a na pewno niewielkim nakładem pracy, uda nam się uzyskać pyszne i zdrowe słodkości. Jeśli Twoja rodzina uwielbia słodki smak, muffinki przeznaczone dla nich posyp cukrem pudrem, który dodatkowo dosłodzi ciasto. Drukuj Muffinki pełnoziarniste z rabarbarem, truskawkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Składniki mokre 1 szklanka mleka 2% 1/3 szklanki śmietany

Mieszam w Garnku
Muffinki z makiem i lukrem pomarańczowym 131

Przepis na te muffinki przykuł moją uwagę podczas przeglądania miesięcznika Good Food. Postanowiłam je zrobić i okazały się naprawdę świetne. Muffinki te najlepiej smakują na ciepło i są świetnym dodatkiem do herbaty i kawy. forma: ok. 15 foremek na muffinki Składniki: 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 175 g drobnego cukru trzcinowego 3 łyżki(...)jajko, skórka i sok z pomarańczy. Do miski z suchymi składnikami wlać pozostałe składniki i lekko wymieszać widelcem. Ciasto nie musi być dokładnie wymieszane. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do ¾ ich wysokości. Piec w temperaturze 180 o C przez 15 - 20 minut aż muffinki się zarumienią. Przygotować lukier: Do cukru stopniowo dodawać sok z pomarańczy dokładnie mieszając. Gdy konsystencja

Mama Gotuje
Pomarańczowe muffiny z nadzieniem z ricotty 145

Muffinki z nutą pomarańczy i delikatnym nadzieniem z ricotty należą do tych słodkości, od których nie umiem się oderwać. Są to jedne z najlepszych muffinów w mojej kuchni. Zawsze, gdy je zrobię, zachwycam się ich smakiem, a w szczególności połączeniem ricotty z ciastem pomarańczowym. Zachęcam do zrobienia, nie zawiedziecie się :) Składniki (16 muffinów): 160 g mąki pszennej (polecam Mąkę Szymanowską(...)sekund). Do składników mokrych wsypujemy składniki suche i całość mieszamy widelcem. Robimy to jak najkrócej. Tylko do połączenia się składników.  2/3 ciasta przekładamy do foremek na muffinki. Następnie nakładamy ricottę. Na koniec wykładamy pozostałe ciasto. Powinno sięgać do 3/4 wysokości papilotki. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w temperaturze 175 stopni

Smak mojego domu
Kokosowe muffiny śniadaniowe wg przepisu Nigelli Lawson w wersji bezglutenowej i bezmlecznej 173

weekend, by stać się cudownym śniadaniem. Mąkę pszenną zamieniłam na mąkę kokosową, mleko na mleczko kokosowe, cukier na cukier kokosowy, masło na olej kokosowy i powiem szczerze, że muffinki wyszły po prostu przepyszne Wykonanie Włącz piekarnik i pozwól mu się rozgrzać do 200 °C. Rozpuść olej kokosowy. W dość dużej misce wymieszaj mąkę kokosową ze zmielonymi wiórkami kokosowymi, sodą, proszkiem(...)wymieszaj. Przelej płynne składniki do suchych, delikatnie wymieszaj widelcem. Ważne jest, żeby nie dosłownie lekko wymieszać wszystkie składniki – ciasto może mieć grudki. Nakładaj ciasto do papierowych papilotek na muffinki do ok. 2/3 wysokości. Piecz przez około 25 min. (po 20 minutach koniecznie zajrzyj do muffinek , bo każdy piekarnik ma swoją unikatową moc ;p). Wyjmij muffinki na kratkę i pozwól dosłownie

Eat me! Fit me!
Piernikowe muffinki z kremem cynamonowym 159

Pyszne piernikowe muffinki z powidłami śliwkowymi oraz kremem cynamonowym. Dodatek powideł sprawia że muffinki są wilgotne i długo zachowują świeżość. Idealne połączenie smaków, polecam na święta Bożego narodzenia. Muffinki upiekłam w papilotkach od firmy PapilArt .  Składniki: Muffinki: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 jajka 125 gram masła 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki powideł śliwkowych 1 opakowanie przyprawy(...)ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz cukier puder, cukier waniliowy i cynamon. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i dekorujemy ostudzone muffinki. Wierzch posypujemy posypką cukrową

Bajeczna Kuchnia
Muffinki majonezowe z kiwi 161

Puszyste, wilgotne, z kwaskowatym dodatkiem kiwi - mniamuśne! :D Muffinki z kiwi produkowałam już z różnych przepisów.  Zawsze, nieważne z jakiej receptury korzystam, nie rosną mi zbyt wysokie. W środku nadal przesmaczne, ale brakuje im tej efektownej górki. Czy to specyfika owocu tak działa, czy mój pech do wypieków z kiwi? ;) Pewnie za dużo tej owocowej dobroci pakuję do środka(...)muffinkach? Eksperyment udał się znakomicie! Majonez nadał babeczkom dużej wilgotności i puszystości - nawet po kilku dniach nadal zachowują świeżość. Polecam! :) Składniki na 12 sztuk - piekłam w blasze na muffinki : SKŁADNIKI SUCHE: 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl. cukru szczypta soli SKŁADNIKI MOKRE: niepełna szkl. mleka 2 łyżki

Grunt to przepis!
Muffinki orzechowo-cynamonowe z Fantą 111

Muffinki z orzechami włoskimi i cynamonem z delikatnym posmakiem pomarańczowej Fanty polane pomarańczowym lukrem i posypane skórką pomarańczową :) Składniki: Muffinki: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 75 g orzechów włoskich 3/4 szklanki brązowego cukru 1 jajko 125 g masła 100 ml jogurtu naturalnego 1/2 szklanki Fanty pomarańczowej Wierzch: 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka(...)wymiesza się dokładnie, ale nie należy się tym przejmować). Do płynnych składników dodajemy suche i dokładnie miksujemy - ciasto wyjdzie dość gęste. Nakładamy po pełnej łyżce masy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach. Upieczone muffinki studzimy.  2. Pomarańczę sparzamy i ścieramy z niej cienką warstwę skórki. Cukier puder ucieramy na gładko

Na Ciasteczkowych Papierach

Proponowane wyszukiwania