Muffinom w naszym domu nie ma końca. Sprawdźcie dziewiąty już przepis na wyjątkowe babeczki. Numer 2 na naszej liście, zaraz po muffinach orzechowych 45 min 16
Ania i Marcin gotująCudowne, miękkie w środku, z chrupiącymi orzechami włoskimi, oblane polewą czekoladową... czego chcieć więcej? :) Na 12 muffinek potrzebujemy: 225 g przesianej mąki pszennej 100 g cukru
Kolejny blog o gotowaniuDla mnie to taki jesienny smak. Są pyszne, pokrzepiające i… syte. W sam raz na wycieczkę rowerową, wypad za miasto lub przechadzkę po górach. Bardzo
Cakes By KejtChrupiące ciasteczka, po brzegi wypełnione rodzynkami to nie lada gratka dla wszystkich smakoszy tych bakalii :) Składniki: - 150 g cukru kryształu - 190 g mąki pszennej - 60 g
Zainspirowana w kuchniJeśli lubicie małe wypieki tak bardzo jak ja, to zapraszam na pyszne babeczki z pianką bezową. Szybkie, proste i co najważniejsze, smaczne, Dobór owoców w sumie
Gosia gotujeChocolate muffins with pear Składniki. 5 małych gruszek 1.5 szklanki wody 1 laska wanilii 200 g cukru 4 łyżki kakao 100 g czekolady gorzkiej 90 g
Kulinarny karnet ChristopheraDzisiaj zapraszam na babkę z dodatkiem serka mascarpone która jest wilgotna i długo utrzymuje świeżość. Do środka dodałam jagody. Ale uwaga - babka jest pyszna i
Ala piecze i gotujeZa oknem chłodno i nieprzyjemnie, ale pora roku jak najbardziej letnia. W końcu dziś ostatni dzień czerwca! W moim ogrodzie rosną porzeczki: czarne i czerwone. Niektóre
Pasja SmakuDziś mam dla Was przepis na pyszne, delikatne, złote kukurydziane babeczki z gruszką. Uwielbiam to połączenie smaków. Kiedy zrobiłam je po raz pierwszy nawet nie myślałam
Słodkie okruszkiTakie pączusie to fajne rozwiązanie dla osób mających mało czasu, robi się je ekspresowo, szybciej niż muffinki. Ale uwaga- znikają również ekspresowo. W tłuszczu bardzo rosną, nakładałam ciasto łyżką i nie polecam robić większych bo w środku mogą być surowe. Dobrze czuć w nich pomarańczową skórkę i fajnie smakują z sera nie mielonego, wtedy dobrze czuć serowe grudki. Składniki(...)wyszło mi około 20 sztuk) 250 g twarogu półtłustego w kostce 315 g mąki przesianej 4 łyżki cukru 3 jajka 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki spirytusu skórka otarta z cytryny skórka otarta z pomarańczy 1,5 łyżeczki sody cukier puder do posypania Wszystkie składniki razem zmiksować. Łyżkę natłuścić olejem i nabierać porcje ciasta. Wrzucać na mocno rozgrzany smalec
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZnów wzięło mnie na słodko...Dziś przepis na babeczki z budyniem. Znaleziony w Przepisach Ani. Babeczki z budyniemPotrzebne będą:150g masła - rozpuszczonego;170 ml mleka;2 jajka;300g mąki;2 łyżeczki proszku do pieczenia;1 łyżeczka sody;szczypta soli;160g cukru;3 łyżki kakao;1 budyń np. waniliowy;350 ml mleka;2 łyżki cukru (jeśli budyń jest niesłodzony).Budyń przygotowujemy(...)mleka i ewentualnie z cukrem. Odstawiamy do wystudzenia.Wystudzone masło łączymy z mlekiem i jajami. W osobnym naczyniu mieszamy składniki suche. "Niedbale"- jak przystało na muffinki - łączymy ze sobą składniki mokre i składniki suche. Do przygotowanych papilotek wlewamy ciasto - ok. 1 cm i nakładamy po łyżeczce budyniu i przykrywamy ponownie ciastem; do 3/4 wysokości papilotki.Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze
MiksturownikTydzień ze strączkami dobiega końca. Minął nam na podróżowaniu palcem po mapie. W poście zapowiadającym obecne hasło wyraziłam nadzieję, że moje kulinarne poszukiwania zakończą się sukcesem
zadanie-gotowaniemojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami Ciasteczka z kaszy gryczanej, płatków owsianych, bakalii. Nafaszerowane błonnikiem. Możecie je dowolnie modyfikować, byle tylko zachować
moj przepis naIdealnie wpasowujące się w świąteczny klimat muffiny, a także super pomysł na pozbycie się resztek masy makowej. Na 12 muffinek potrzebujemy: 225 g przesianej mąki pszennej
Kolejny blog o gotowaniuKolejne nowe dzieło jeszcze smaczniejsze od Muffinek według Nigelli. Koniecznie muszę zaznaczyć, że każdy je sam zrobi :) Jak mój chłopak zrobił to wy też :D
W Moim Magicznym Domusmakuje wybornie zarówno na słodko jak i wytrawnie. Niegdyś nieznana, dzisiaj coraz częściej ląduje na polskich stołach. Do tej pory zrobiłam już z niej ciasto, krem do babeczek , muffinki ... i rozmaite warzywne potrawki... Dzisiaj przyszedł czas na naleśniki! W dodatku bezglutenowe :) Są naprawdę rewelacyjne. O ile dobrze zblenduje się wszystkie składniki, naleśniki smażą się bez problemów. Wychodzą delikatne(...)idealnie komponując się z brokułowo-serowym farszem. Pyszności! :) Składniki (na ok. 6 dużych naleśników): ciasto naleśnikowe 150 g suchej kaszy jaglanej po 1,5 szklanki wody i mleka 2 jajka ok. 5-6 łyżek skrobi ziemniaczanej łyżka oleju szczypta soli Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu, który znajdziecie TUTAJ. Odstawić do przestygnięcia, a następnie zblendować na gładki krem. W misie
Kuchnia EllieLato nas nie rozpieszcza, więc zapraszam na mocno czekoladowe babeczki z korzenną nutą - smaczne, wilgotne, z przyjemnie chrupiącym wierzchem. Co prawda jednym z głównych składników jest
Domowa Cookierenka AgiKolejne dobre muffinki:) Najlepsze po kilku dniach, ale pod warunkiem że przechowane w foliowej torebce:) Robią się wówczas wilgotne i "zalatują" wiśniami. Muffinki upiekłam dzięki Dorotus , bo u niej znalazłam przepis. Składniki na 12 muffinek: 1 szklanka odpestkowanych świeżych lub mrożonych wiśni; 2 szklanki mąki; 1/4 szklanki kakao; 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 2/3 szklanki(...)drobnego cukru; 100 g gorzkiej posiekanej czekolady; 125 g masła, roztopionego i ochłodzonego; 1/2 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego (ja dałam 3/4 szklanki jogurtu); 2 jajka (roztrzepane); Wykonanie: W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim zaś składniki mokre. Mokre wlać do suchych, dodać wiśnie, wymieszać do połączenia się składników (ciasto jest dosyć gęste). Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć
In my kitchenSkładniki ciasta: 2 szklanki mąki, najlepiej krupczatki szczypta soli 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego (najlepiej z prawdziwą wanilią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Czerwień i błękitMuffiny z masłem orzechowym w smaku są bardzo dobre, jednak dla mnie trochę za suche. Smak masła orzechowego jest dość wyraźny. Idealnie prezentują
Aga w kuchni