kiedyś na stronie "Wielkie Żarcie", a autorką tego przepisu jest Kluko.Za przepis Kluko bardzo dziękuję:) Składniki na około 22 muffinki: 1,5 szkl. mleka; 1,5 szkl. cukru kryształu; 1,5 łyżki ekstraktu waniliowego; 2/3 szkl. oleju; 2 jajka; 3,5 szkl. mąki tortowej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 łyżeczka soli; 0,5 słoika dżemu (najlepiej truskawkowy); Wykonanie(...)Wszystkie płynne składniki oraz jajka razem zmiksować. W osobnym naczyniu wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól. Połączyć oba rodzaje składników. Formę do muffinków wyłożyć papierowymi foremkami, napełnić ciastem do połowy. Do każdej muffinki kłaść po 1 łyżeczce dżemu i przykryć to ciastem (tak, żeby foremki były prawie pełne). Piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni. Do ciasta można
In my kitchenMuffinki z czekoladowymi groszkami w środku. Ciasto na bazie jogurtu naturalnego, dlatego muffinki są sprężyste, a zarazem wilgotne. Polecam do wypróbowania:) Składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej 120 g masła, roztopionego 200 g jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g groszków czekoladowych lub posiekanej(...)gorzkiej czekolady Do miski wsypać mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać roztopione masło, jogurt, jajka. Połączyć zawartość obu misek, tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszać groszki czekoladowe. Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, cisto nakładać do 3/4 wysokości papilotki.Pieczemy około 20-25 minut.Smacznego
Zabawa smakiemBardzo dobre muffinki - szybkie, wilgotne w środku a do tego zdrowe :) SKŁADNIKI: 250 g twarogu (półtłusty lub tłusty) 1 jajko 1 szkl mleka 1/2 szkl
Kto ugości moich gości?suche składniki:mąkę, cukier, kakao, proszeki pokrojoną w małą kosteczkę czekoladę.W drugiej misce łączymy mokre składniki: olej, mleko i jajko.Łączymy ze sobą zawartość obu misek.Wypełniamy foremki do muffinek do około 2/3 ich wysokości.Aby muffinki były fajnie wilgotnew środku wkładamy do środka każdejpołówkę krówki.Pieczemy około 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Moje Kuchenne Rewelacjeskładniki: 250 g mąki 100 g cukru 100 g masła 150 ml mleka 2 jajka 50 g czekolady deserowej, posiekanej 2 łyżki kakao 1 i 1/2
Domowy Smak JedzeniaPost Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojemisce mieszamy jogurt naturalny z roztopionym i ostudzonym masłem. Dodajemy jajka i miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy przesianą mąkę z sodą i szczyptą soli. Dodajmy cukier i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewamy trochę ciasta do foremek, nakładamy po 2 łyżeczki konfitury i przykrywamy drugą warstwą ciasta. Muffinki pieczemy przez 25 minut w temp. 175 stopni. Po ostudzeniu posypujemy
Aga w kuchnimocną kawą espresso oraz likierem Amaretto połączony z delikatną masą na bazie mascarpone.Dziś mam dla Was muffinki zainspirowane właśnie Tiramisu.A odrobiną Amaretto i przepysznym kremem mascarpone.Nie tylko wyglądają obłędnie , ale i tak samo smakują! SKŁADNIKI:CIASTO:- mąka – 60 g- jajko – 2 szt- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- cukier puder – 30 gPONCZ:- kawa rozpuszczalna(...)śmietana 36 % – ok. 50 g- cukier puder – 30 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO :Jajka ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę.Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Miksujemy do połączenia składników.Przelewamy do foremek na muffinki ( u mnie jak zawsze silikonowe ).Wypełniamy do ok. 3/4 wysokości.Pieczemy ok. 17-20 minut w temperaturze 180C.Zostawiamy do ostudzenia ( świetnie
Ostra na SłodkoBabeczki, które za zadanie mają przywołać piękną, słoneczną wiosnę, bez deszczu i ciężkich chmur na niebie ;) Lekkie, delikatne i bardzo pyszne. Łatwe do zrobienia, minimum pracy
Domowa cukiernia EwyNa świeże, polskie truskawki jeszcze trochę trzeba poczekać, ale do tych babeczek śmiało można wykorzystać mrożone owoce :) Pyszne, mięciutkie babeczki udekorowane truskawkowym budyniem. Wyglądają przeuroczo, a
Domowa cukiernia EwyDzisiaj prezentuję muffinki dyniowe dla jedzących inaczej: bez krowiego mleka i tłuszczu, bez kurzych jajek i bez glutenu. Bez tego wszystkiego także mogą być pyszniutkie... 100
Humanistka w kuchniOstatnio udało mi się odwiedzić wreszcie, długo niewidzianych, bliskich znajomych. Pojechaliśmy zobaczyć Ich nowe mieszkanie. Pięknie urządzone, na mnie największe wrażenie zrobił pokój dziecięcy, bajkowy! Na
Domowa cukiernia Ewymiejsce na parę godzin, a najlepiej pozostawić na całą noc. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Nie musi być na sypko. Do przestudzonego dodać jajko, ser i przyprawy. Wymieszać i nałożyć ryż do silikonowych foremek na muffinki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić rozgnieciony czosnek. Kiedy uwolni swój aromat dodać szpinak i chwilę podsmażyć. Dołożyć ser i dokładnie połączyć
https:KKuchniaMniamNutelli orzechy laskowe W jednej misce wymieszać suche składniki tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wanilie. W drugiej mokre składniki tj. masło, mleko, jajko. Zawartość obu misek wymieszać tylko do połączenia się składników. Formę na muffinki wypełnić papilotkami i włożyć ciasto do około 3/4 wysokości papilotki. Do każdej babeczki wcisnąć po 1 orzechu laskowym i dać łyżeczkę Nutelli. Wykałaczką
Moja Galeria Smaku