mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:473/622)

Kolorowy sernik na zimno z truskawkową galaretką 229

/orzechy), wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i posiekane masło. Zagnieść ciasto i wylepić dno średniej prostokątnej blachy. Podpiec 20 minut w temperaturze 180 o C. Ostudzić. Masa serowa: 1 kg chudego sera zmielonego dwukrotnie lub z wiaderka 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki niebieskie 2 galaretki zielone 2/3 szklanki mleka cukier puder do smaku Mus truskawkowy

Czerwień i błękit
Łabędzi puch 213

oleju  1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, nie przerywając ubijania dodajemy kolejno żółtka. Następnie wlewamy olej, wodę i obie mąki, całość dokładnie mieszamy, wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C ok 30 minut.   Masa: 2 czerstwe bułki  3 szkl mleka  1/2 szkl cukru

Cynamonowe szczęście
Ciasto z kremem, galaretką i owocami. 114

mąki -1/2 szklanki kartoflanki -proszek do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Dodajemy na przemian mąkę i kartoflankę cały czas miksując. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Przepis na krem maślany Składniki: -1 kostka masła -1 szklanka cukru -sok z 1/2 cytryny lub aromat waniliowy -2 łyżki mleka   Sposób przygotowania: Masło ucieramy mikserem

Magia jedzenia.
Tort Lodowa Kraina 129

szklanka mąki (450), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Wykonanie biszkoptu: Ubić całe jajka, wsypując powoli cukier -przez pięć minut. Następnie dodać mąkę, delikatnie wymieszać łyżką. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Składniki na masę: 4 galaretki niebieskie, ½ litra śmietanki kremówki, 3 łyżki żelatyny, kwasek cytrynowy, 2 łyżki cukru pudru, 2 szklanki mleka 3 bite śmietany „ śnieżki”. Wykonanie masy

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto jogurtowe pełne czereśni 189

miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, a później mieszamy z pozostałymi składnikami. Na koniec dodajemy pokrojone czereśnie i przelewamy ciasto do posmarowanej masłem i tartą bułką formy. Wierzch posypujemy odłożonymi wcześniej owocami. Pakujemy wszystko do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok 50 minut ;) Podawać posypane cukrem pudrem z zimnym mlekiem

Spektrum Smaku
Oczy carycy - pyszne ciasto na wyjątkowe okazje 228

puszystą masę. Wsypujemy mąkę, proszek, kakao, wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Oba ciasta wykładamy naprzemiennie na blaszkę o wymiarach 23 x 33 cm, tak by uzyskać coś na kształt szachownicy ciasto. Pieczemy 35-40 minut w temp. 180 st.C. Krem budyniowy: 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 i 3/4 szkl. mleka 4 czubate łyżki cukru 1 kostka masła

Cynamonowe szczęście
Murzynek z masłem migdałowym i czereśniami 154

wymieszać , stopniowo dodawać mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Blaszkę tradycyjną dużą wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Czereśnie obsypać mąką i wyłożyć na ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Po przestygnięciu ciasto polać polewą przygotowaną z rozpuszczonej czekolady z 2 łyżkami mleka. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego :) Zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowa Zefiryna 187

wraz z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i amoniakiem przesiać przez sito. Do sypkich składników dodać schłodzoną margarynę i posiekać. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Formę do pieczenia (u mnie 20x32 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie i bokach formy rozwałkować ciasto.  Dodatki:  8-9 średniej wielkości jabłek; 1 l mleka; 4 budynie waniliowe lub śmietankowe

In my kitchen
Amoniaczki – legendarne kruche ciasteczka na każdą okazję :) 141

jest zupełnie inna niż po proszku do pieczenia, czy po sodzie. Ciasteczka są pyszne :)  I jeszcze jedna mała uwaga, jak ciasteczka się pieką to uważajcie przy otwieraniu piekarnika, bo amoniak nieźle daje po oczach. Ciasteczka: ½ kg mąki (+1 szklanka do podsypania) 125g margaryny 1 szklanka cukru 1 łyżeczka amoniaku 1 cukier waniliowy ¼ szklanki mleka Szczypta soli 2 jajka

Smakowy Raj
Ciasteczka z orzechami 149

mąkę i wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, i łyżką kakao. W oddzielnej misce jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Przelać do miski z mąką, dodać olej i mikserem wymieszać do momentu połączenia się składników. Wsypać posiekane orzechy i płatki owsiane, łyżką wymieszać. Gdyby masa była zbyt gęsta można dodać kilka łyżek mleka. Przygotować blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

pink envelope
Tort Czekoladowo – Karmelowy Ombre 247

mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 85 g zmielonych migdałów 3 jajka 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka ciemnego kakao Biszkopty przygotowujemy w ten sam sposób jak dwa wcześniejsze. Rownież dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao. Krem: 1 puszka gotowego karmelu lub puszka mleka skondensowanego, słodzonego, gotowanego około

Made By Mom And Son
Stefanka na biszkopcie 476

minut. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia , powoli wsypując do masy jajecznej , mieszamy. Pieczemy do godziny w 180 stopniach , po 40 minutach można sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Ja piekłam w prostokątnej formie, odstawiłam biszkopt do całkowitego wystygnięcia, a właściwie dopiero na drugi dzień był krojony.   MASA : Składniki : * 1 litr mleka * pół szklanki cukru * cukier waniliowy

Magiczne Życie Marty
Biszkopt z pierniczkami i kremem budyniowym 257

przesianą z proszkiem do pieczenia.  Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wym. 25x36cm.  Piec około 35 minut w temp. 170st.  Ostudzić i przekroić na 2 części.  Dodatkowo: 350g pierniczków,  500g powideł śliwkowych. Pierwszy blat ciasta posmarować grubą warstwą powideł śliwkowych, następnie ułożyć ciasno pierniczki, jeden obok drugiego. Krem:  3/4 l mleka, 3/4 szklanki cukru

Z miłości do słodkości
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 238

cukru brązowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki imbiru szczypta soli 1/3 szkl. oleju z orzechów włoskich lub innego 2 jajka 0,5 szkl. posiekanych orzechów włoskich 1 szkl. startej marchewki, na drobnych oczkach Krem 1 budyń śmietankowy bez cukru (na 0,5 l mleka) 0,4 l mleka 1/4 szkl

coolinarnastrefa.blogspot.com
Mini babeczki wielkanocne ;) 421

ognia, dodajemy mąki i proszek do pieczenia. Masło roztapiamy, studzimy i dodajemy do ciasta. Mieszamy aż składniki się połączą. Białka ubijamy na sztywną pianę, ostrożnie mieszamy z ciastem.  Foremki natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto do foremek i pieczemy w 200 stopniach przez 30 minut (do suchego patyczka). Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka, dzięki temu  nie będzie zbyt

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania