mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:478/622)

Piernikowy sernik z rodzynkami. 137

waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 szklanka rodzynek Dodatkowo: 40 dag pierniczków nadziewanych w czekoladzie Wykonanie sernika z pierniczkami: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy przyprawę do piernika i budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy

Izabelawkuchni
Ciasto Kawowe z przyprawami SKWORCU 185

łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka zmielonych goździków  1 łyżeczka Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 3 łyżeczki kakao  200 g Cukru brązowego  5 jajek  1 łyżeczka goździków mielonych 1 słoik dżemu śliwkowego  Polewa : 150 g czekolady białej  150 g czekolady gorzkiej  50 g masła  3 łyżki mleka lub śmietany

Gotowanie Patki
placuszki jaglane - pyszne śniadanie 825

szklanka mąki 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 1 jajko 200 g jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju wykonanie: Płatki jaglane zalewam wrzątkiem w proporcji 1:1 i odstawiam do przestudzenia. Do letnich płatków dodaję wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszam, jeśli ciasto jest zbyt gęste dolewam odrobinę mleka. Rozgrzewam teflonową patelnię i łyżką nakładam ciasto

babka w formie
Jabłka w Cieście Dyniowym 161

mnie z dyni hokkaido) 1/2 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżki cukru 1,5 łyżeczki przyprawy do dań z dyni 3-4 słodkie jabłka odrobina oleju do smażenia (u mnie nierafinowany olej kokosowy ) Sposób przygotowania: Ja zaczęłam od przygotowania mąki owsianej, tu wystarczy mielić płatki owsiane w blenderze na drobniutki suchy proszek. Jak już miałam mąkę gotową, wszystkie składniki wsypałam

Blondynka Gotuje
Kruche ciasteczka kokosowe bez glutenu, bez laktozy, bez jajek i bez cukru 192

Kruche ciasteczka Składniki: 10 łyżek zmielonych wiórek kokosowych 3/4 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki agawy

nietadieta
ciasto jesienne 496

masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru

Domowy Smak Jedzenia
Pani Walewska (pychotka) 1923

mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 6 żółtek Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej (tych pozostałych po cieście kruchym) 1,5 szkl cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem maślano-budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 czubate łyżki

Nastoletnie Wypiekanie
Perfekcyjne ciasto kruche- PORADY 192

powinno dodawać się spulchniaczy (proszku do pieczenia, sody) Czasem jednak sięgam po ten dodatek. W szczególności, gdy piekę serniki na kruchym spodzie, gdzie właśnie ten spód musi podtrzymać ciężką masę serowa. Dodatek śmietany spowoduje, że otrzymamy już ciasto półkruche. Do ciasta można również dodać kilka łyżek zimnej wody lub mleka, jeśli podczas wyrabiania się kruszy

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik na zimno na czekoladowym spodzie 351

Biszkopt genueński. Takie cudo pieczone bez proszku do pieczenia za to z topionym masłem. Idealnie kakaowy, wspaniale komponuje się z waniliowym sernikiem na zimno. Składniki: Biszkopt: 3 duże jaja 1/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 30 g roztopionego i przestudzonego masła 8 kostek gorzkiej czekolady rozpuszczonych w 1 łyżce mleka, przestudzone 1 łyżka kakao szczypta soli Sos kakaowy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Baba wiśniowo-orzechowa 160

wysuszone brzegi maczane w kubku ciepłego mleka... Baba:) Dzisiaj chcę Wam pokazać wersję mocno orzechową z lekką wiśniową nutą. Wszystkim bardzo smakowała, może spróbujecie?  Baba orzechowo wiśniowa 250g mąki 250g masła 250g cukru pudru 200g mielonych orzechów włoskich 200g wiśni 4 jaja 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru waniliowego 2łyżeczki proszku do pieczenie Mąkę przesiałam i wymieszałam

Zapiski Młodej Żony
Ciasto Kubanka 242

kolejno żółtka. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do jajek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 30-35 minut w temp. 170st. Ostudzić. Poncz:  1/2 szklanki kawy, 3 łyżki rumu.Rum wymieszać z przestudzoną kawą, nasączyć ciasto. Krem:  2 szklanki mleka, 2 żółtka, 3 łyżki

Z miłości do słodkości
Ciasto Pani Walewska zwana Pychotką 463

www.mojewypieki.com/przepis/pani-walewska-pychotka (podziękowania dla autorek :))Bardzo gorąco polecam Panią Waleską zwaną Pychotką bo jest NAPRAWDĘ boska :)!Składniki na ciasto Pani Walewska:500 g mąki1 cukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczenia100 g cukru pudru200 g masła6 zółtekSkładniki na masę bezową:8 białek (6 pozostałych z ciasta + 2 pozostałe z masy budyniowej)2 łyżki mąki ziemniaczanej1.5 szklanki cukru pudrugarść posiekanych orzechów(...)koniec dodając makę ziemniaczaną. W zależności którą wersję wybierzecie na to masę bezową przed pieczeniem posypiecie orzechami lub płatkami migdałowymi.Żeby przygotować masę budyniową do rondelka wlewam 1 szklankę mleka (250ml), dodaję cukier i cukier waniliowy i zagotowuję. Drugą szklankę mleka miksuję z żółtkami i mąkami i dodaję do zagotowanego mleka ciągle mieszając, żeby nie powstały grudki. Chwilę całość gotuję

UgotujmyTo.pl
Pani Walewska - Pychotka 244

Składniki na kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru pudru200 g masła6 żółtekSkładniki na bezę:6 białek1,5 szklanki cukru pudru1 łyżka mąki ziemniaczanejDodatkowo:1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (450 g) 120 g płatków migdałowychSkładniki na masę budyniową:500 ml mleka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej2 żółtka3 łyżki cukru16(...)piec razem w piekarniku (z termoobiegiem) lub jeden po drugim, ale wtedy najlepiej drugą drugą bezę przygotować tuż przed pieczeniem. Placki dobrze wystudzić.Teraz należy przygotować krem. Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem i z cukrem waniliowym. Drugą wymieszać z żółtkami i mąką (tak jak na budyń), dodać pomału do gotującego się mleka i zagotować. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć

Świat Ciasta
Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 201

szklanki cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajo 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1/2 kąski margaryny Ciasto zagnieść. Foremkę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie spód oraz boki wypełnić cienką warstwą ciasta.  Składniki na masę serową: 1,4 kg  dobrego wiejskiego twarogu  1/2 litra mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy

Apetyczna babeczka
Sernik obłędnie kokosowy ;) 2908

cukru   2 łyżeczki proszku do pieczenia   Masa serowa: 600g sera półtłustego (uży łam takiego w kostkach) 3 żółtka 1 jajko 1 szklanka cukru (cukier proponuje dodawać porcjami i próbować masę w trakcie mieszania ) puszka mle ka kokosowego ( tylko gęsta część) budyń kokoso wy ( albo ś mietankowy) 1/4 szklanki mleka 2%   Piana kokosowa: 100g wiórek kokosowych+ odrobina

Czerwona Porzeczka
Makaron z kurczakiem imbirowym 183

Ciąg dalszy fascynacji kuchni orientalnej. Dzisiaj wyśmienite danie jednogarnkowe, kurczak w imbirze ..i nie tylko :). Jest to danie o bogatym aromacie mleka kokosowego, imbiru i innych przypraw. Przyrządzenie trwa kilka minut. Podstawą dania jest chiński cienki makaron. Składniki do dań z kuchni orientalnej znajdziecie w sklepie Sklep.naSushi.pl . Składniki na 4 porcje: 35 dag piersi kurczaka 25 dag młodej cukinii(...)łyżki oleju roślinnego kawałek świeżego imbiru (ok.5 cm ), obrany i bardzo drobno posiekany 6 dymek, pokrojonych z jasną częścią szczypioru 2 łyżeczki zielonej pasty carry lub 2 łyżeczki proszku carry 1 i 2/3  szklanki mleczka kokosowego z puszki, (400 ml) 2 szklanki wywaru z kurczaka 10 dag cienkiego makarony chińskiego 3 łyżki świeżej kolendry lub natki pietruszki 1 łyżka

Apetyczna babeczka
Ciasto z Bakaliami i Orzechowym Kremem 368

zazwyczaj na Święta. Postanowiłam odświeżyć sobie jego smak. Wiem, że było pyszne, słodkie, z dużą ilością bakalii,wiśni i z pysznym orzechowym kremem. Orzechy były sparzone na mleku, a bakalie zatopione w galaretko-podobnej warstwie. Zrobiłam. I wszystko co napisałam wyżej jest prawdą. Może oprócz jednego, ciasto nie jest aż tak słodkie jak utkwiło mi w pamięci, chyba że mój(...)posmakuje.Zaskoczycie nim swoich gości a i często będzie do tego przepisu wracać.Składniki na biszkopt:4 jajka 100 g cukru 3 łyżki mąki 1 łyżka kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaJajka ubijamy. Dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy do otrzymania puszystej, jasno kremowej masy. Do ubitego dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę

Made By Mom And Son
Makowiec na kruchym spodzie z bezą kokosowym 125

cukru pudru - łyżeczka czubata proszku do pieczenia W/w zagniatamy na jednolite ciasto, schładzamy przez kwadrans w lodówce. Wylepiamy formę do pieczenia około 35 x 25 cm. Podpiekamy w piekarniku przez 8 minut, wykładamy masę makową i pieczemy dalej. MASA MAKOWA: - 700 g niebieskiego maku Mak wsyp do garnka, zalej szklanką mleka i dodaj resztę wody, tak aby płynów było

SMYKWKUCHNI
pyszne ciasto z brzoskwiniami i winogronem 1355

dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w 179 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie np. przy pomocy szklaneczki wycinamy w nim kółka. składniki na masę: 1000 ml mleka 220 g cukru 2 żółtka 4 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2866

orzechy, mąkę ziemniaczaną, orkiszową lub pszenną, proszek do pieczenia oraz miód i mieszamy. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 30 – 40 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia (ja pozostawiałam na noc w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami). składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 200 g cukru 5 żółtek

Domowy Smak Jedzenia
puszysty, piankowy sernik z wiaderka 2198

masy serowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia  -1 szklanka mąki pszennej tortowej -3 łyżki cukru Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą. Wykładamy ciasto. MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku -3/4 szkl oliwy z oliwek -3 budynie śmietankowe po 40g -1 1/2  szkl mleka -1 cukier waniliowy -6 żółtek (białka odkładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
torcik z pijanymi suszonymi śliwkami 320

orkiszową przesiewamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. pieczemy przez ok. 30 – 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem z śliwkami: 500 ml mleka 300 g śliwek suszonych 2 żółtka

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe z gruszkami. 168

ZMIKSOWAĆ ,NASTĘPNIE MĄKĘ PRZESIANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KRÓTKO ZMIKSOWAĆ .NA KONIEC DODAĆ BIAŁKA UBITE NA SZTYWNO I WYMIESZAĆ MASĘ DELIKATNIE ŁYŻKĄ .DO FOREMKI WŁOŻYĆ GRUSZKI,NAPEŁNIAJĄC WYDRĄŻONY ŚRODEK MASĄ .CIASTO OSTROŻNIE WYLAĆ DO FOREMKI.PIEC W 180 STOPNIACH PRZEZ OKOŁO 45 MINUT. POLEWA: 150 G GORZKIEJ CZEKOLADY 0,5 SZKLANKI MLEKA 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ MLEKO PODGRZAĆ ,ROZPUŚCIĆ

Ladylaura.
Smakosz wg Siostry Anastazji 178

łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Ciasto jasne: 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 starta gorzka czekolada 10 dag rodzynek 10 dag kokosu 1 szklanka krojonych orzechów 1 słoik powideł Ciasto ciemne: 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 kisiel wiśniowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 budynie 1 kostka masła cukier do smaku

Pychotkaaa
Kruche babeczki z szarlotkową niespodzianką 143

łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki zagnieść podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć foremki do muffinek (oblepić dno i brzegi cienką warstwą ciasta)  drugą włożyć do zamrażarki. Nadzienie ok 1/2 kg jabłek pokrojonych w kostkę 1 budyń waniliowy (śmietankowy) ugotowany według przepisu na opakowaniu (można dodać trochę mniej mleka) cynamon skórka starta z pomarańczy Do każdego

sierotka maRysia w kuchni
Tort na roczek ze śmietaną kokosową. 173

Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem i go również delikatnie rozprowadzamy w pianie.  Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.  Pieczemy w temperaturze 175°C przez 20 minut.  Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości około 0.5 m i odstawiamy do osiągnięcia, bez wyjmowania z formy. MASA (ŚRODEK): 2 puszki mleka kokosowego Ponadto: 1/2 szklanki soku

MamaOskarka
Przysmak Magdy 42758

orzechy rodzynki oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz dodajemy odrobinę olejku migdałowego. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą.  Blaszkę wykładamy pergaminem, pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 20-25 minut. Masa śmietanowa Składniki: 1 litr śmietanki 30% 6 łyżek cukru 2 łyżki żelatyny 1 szklanka gorącego mleka cukier waniliowy Wykonanie: Do śmietany dodajemy

kgwjanczewo
Kruchutkie Ciasteczka 160

szklanki cukru- 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenie Nadzienie: (wg. uznania)- Dżem- Owoce- Jogurt ( dodać do zgęstnienia trochę mąki) Sposób przygotowania :( czas przygotowania do 40 minut)1.Ciasto:Wszystkie produkty (jedno białko oddzielić od żółtka i pozostawić w miseczce) zagnieść ręcznie do powstania jednolitej masy. Jeżeli ciasto jest suche/twarde , dodać minimalną ilość mleka. Jeżeli za mokre , dodać tyle mąki aby ciasto

Gotuj Z Muzyką
Krajanka piernikowa z marcepanem 153

łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika szczypta soli 1/2 szklanki miodu 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1 jajko 1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów 1/2 szklanki skórki pomarańczowej Warstwa marcepanowa: 225g pasty migdałowej ( tej ) 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1/3 szklanki mąki 1 łyżka mleka 1 łyżka soku pomarańczowego 1 łyżka soku cytrynowego

Sto kolorów kuchni
Ciasto Cappuccino bez pieczenia 4577

masłem. Na gotujące się mleko wlać budynie, mieszać, aż masa zgęstnieje. Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy i śr. 21cm (w razie potrzeby połamać je na mniejsze kawałki). Wylać gorący budyń, przykryć kolejną warstwą herbatników. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem cappuccino: 250ml śmietanki 30%,  400g serka mascarpone,  8 łyżek cappuccino w proszku,  2 czubate łyżki żelatyny

Z miłości do słodkości
Rajska rolada 179

cukrem, dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Blaszkę posmarować tłuszczem, wyłożyć pergaminem, rozłożyć starte jabłka. Na wierzch jabłek wylać wcześniej przygotowane ciasto. Piec w tem, 180 C przez ok. 20 minut. Wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę. Masa: 1/2 litra mleka 2 żółtka 5 łyżek cukru kryształu

Apetyczna babeczka