statystykach wyglądał tak : 357 polubień na FB 137 obserwujących 20 postów 67 ,443 wyświetleń najpopularniejsze posty : Leczo warzywne Mini koreczki Caprese Półkruche serduszka z dżemem Dzięki Wam to wszystko! Dziękuję! A po więcej zdjęć zaglądajcie na Instagram blogowy
Magiczne Życie MartyGroszek cukrowy ma tu ważne zadanie, bo swoim smakiem łagodzi całe danie. Składniki: 100 g serka śmietankowego, 250 g polędwiczek z kurczaka, 10 średnich pieczarek, 4 ząbki czosnku, kilka mini suszonych papryczek chili, 3 gałązki świeżego tymianku, 100 g groszku cukrowego, 50 g kuskusu, sól do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo zmielony do smaku, łyżka świeżego
Moniki SmakołykiRozgrzewająca zapiekanka bez mięsa Składniki: 150-200 g makaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie i obrane ziemniaki 1/2 czerwonej papryki 100 g irlandzkiego cheddara w plasterkach 3 ząbki czosnku 1 bardzo mała cebula 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 szczypty suszonego estragonu+ 2 szczypty do oprószenia przed włożeniem
Moja smaczna kuchniauważając, aby nie przypalić, gdyż wszystko było już dość gęstą papką. Na koniec doprawiłam solą, pieprzem oraz oprószyłam majerankiem. Tak właśnie wyobrażałam sobie dzisiaj tę zupę. Do podania mini bagietki z masłem. Smacznego
bastalenamąki krupczatki, 150 g schłodzonego masła, 1 jajko, 3 łyżki zimnej wody, szczypta soli. pozostałe składniki: 3 jajka, 250 g kwaśnej śmietany 18%, 50 g mini marchewki, ½ małego świeżego brokułu, 250 g groszku mrożonego, 50 g zielonej fasolki, 1 łyżka ziaren z fasoli mamut, 150 g startego sera żółtego -kaszkawał, 50 g serka topionego śmietankowego, 2 łyżki
Moniki Smakołykijajko, 2 łyżki groszku gotowanego lub konserwowego, świeży tymianek, świeży lubczyk, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 2 łyżki bulionu, 4 małe okrągłe cukinie, mini kolorowe papryczki, chleb tostowy pełnoziarnisty, ser topiony camembert, olej rzepakowy. Przygotowanie: Cebulkę kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, lubczyk siekamy. Do mięsa mielonego dodajemy cebulkę, lubczyk, czosnek, jajko, igiełki
Moniki SmakołykiBardzo proste i szybkie danie. Idealne na śniadanie, lekkie a zarazem sycące - pyszność składniki: 4 figi 100 g świeżej rukoli 150 g mini mozzarelli 100 g szynki szwarcwaldzkiej 10 pomidorków koktajlowych czerwonych, pomarańczowych sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Rukolę myjemy i układamy
Niezły MłynekPołączone ze sobą wlewamy do kieliszków na maliny. Całość dekorujemy malinami i miętą. Porcja na 4 duże kieliszki. Ja podałam w małych i wyszło 12 mini deserów
Niezły Młynekkakaowo-bananowym (Zdrowie na języku) Omlet z pomidorami i parmezanem (Milion Smaków) Omlet z cukinią i papryką (Jagodziana Coffee) Jogurtowy omlet ryżowy (Lawendowy Poranek) Mini omleciki-szybkie śniadanie (Życie ze smakiem) Sadzone LOVE: Szakszuka czyli jajka sadzone po izraelsku (Emaliowany Czajnik) Jajko sadzone idealne (Widelce) SADZONE LOVE (It's My Little
bastalenapowstał dla uczczenia drugiej rocznicy bloga :) Fakt ten odkryłam przez przypadek i musiałam coś na szybko wymyślić- oczywiście słodkiego, a że pod ręką były śliwki z rodzicielskiego mini-sadu - oto prosty przepis na placek ze śliwkami SKŁADNIKI na ciasto
Moje Kuchenne RewelacjeDavos, czym mógłby mnie wspomóc, odpowiedział, że Szwajcarzy są raczej kulinarnymi monogamistami. Wierni founde. I dumni z czekolady.Bez większego zastanawiania postawiłam na mocno czekoladowego Gizmo. Tym razem wersja mini. Z galaretkami. W barwach zachodzącego słońca skąpanego w lazurze Jeziora Genewskiego. Nieskromnie powiem: Czekoladowa ekstaza!Moje kubełki znowu szalały. Stwórca zdębiał. I prosił o dokładkę. I o dokładkę dokładki
bastalenamożna wyjąć go z formy - szybciej wystygnie). Po ostygnięciu dekorujemy wierzch sernika dżemem z jeżyn i listkami świeżej bazylii. Smacznego! Nam zostało trochę masy serowej, więc zrobiłyśmy kilka mini- serniczków w formach i papilotkach do muffinek. ;) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml
Symfonia SmakówMini bezy i bezy kawowe przygotowuję często, gdyż moi panowie za nimi przepadają. Jak twierdzą wychodzą mi zawsze lekkie, idealne i kruche, rozpływają się w ustach. Tym razem postanowiłam przygotować bezowe tartaletki z kremem. Bezę zamiast wyciskać na papier przełożyłam do foremek na babeczki, po wysuszeniu miały odciśnięty wzór foremek na powierzchni, wyglądało to bardzo ozdobnie.Wymyśliłam też sobie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozgrzewa w coraz chłodniejsze wieczory. :-) Przepis na 2 średnie porcje. Składniki: 3 średnie, czerwone papryki 3 dojrzałe pomidory 6 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy 0,5 dużej cebuli 1 mini papryczka chili (lub 1/4 zwykłej) 1 łyżeczka miodu sól (w moim przypadku himalajska) opcjonalnie: jogurt grecki, kilka listków świeżej bazyli 1. Paprykę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy
kuchnia do kwadratuOrzeźwiająca deserowa propozycja - kruche mini tarty wypełnione kremem limonkowym i słodką bezą, która idealnie równoważy kwaskowaty smak kremu. Składniki na 6 sztuk: 125 g mąki pszennej 50 g zimnego masła 50 g cukru pudru 1 jajko szczypt soli na bezę: 2 białka 130 g cukru pudru
wyzwania kuchenne