mięso - 63110 przepisów (strona:2921/4208)

Paella z kurczakiem i warzywami 4225

sypkość. Możecie użyć również ryżu parboiled, ugotować go w tradycyjny sposób i podsmażyć na patelni. Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w około 1,5-2 centymetrową kostkę. Przyprawiamy mięso kurkumą, papryką słodka i wędzoną, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Czosnek, papryczkę oraz cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Pieczarki obieramy. Oliwki kroimy na plasterki, paprykę oraz pieczarki w kostkę

Mania Gotowania
Gołąbki z wołowiną i grzybami leśnymi zapiekane w kapuście włoskiej z sosem śmietanowo - pomidorowym. 213

odstawiamy. Na innej patelni bez tłuszczu podsmażamy wołowinę, po chwili pieprzymy i solimy i łączymy z boczkiem, cebulami, porem i grzybami. Wszystko podsmażamy jeszcze przez kilka minut. Tak przygotowane mięso łączymy z kaszami i ryżem, dorzucamy posiekany tymianek. Zawijamy w liściach kapusty. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy odłożonymi wcześniej liśćmi, układamy zwarto gołąbki, podlewamy je pomidorami z puszki i startymi pomidorami

BaRepas
Właściwości kalarepy oraz przepis na zupę krem z kalarepy z chrzanową nutą 211

pojęcia dlaczego. Kiedyś kupiłam to warzywo, zrobiłam na próbę i... od razu się polubiliśmy :) Kalarepę można jeść na surowo, gotować, smażyć oraz piec . Łączyć z innymi warzywami lub mięsem albo jeść solo . Jej smak na surowo trochę przypominający kapustę (ale w lżejszej wersji), łagodnieje pod wpływem obróbki termicznej. WŁAŚCIWOŚCI KALAREPY: Ma witaminy: C, z grupy B, K, beta-karoten Posiada

Zofiana
Curry z kurczakiem, bakłażanem, kapustą pekińską i papryką 265

Dzisiaj na stronie ląduje jedno z moich ulubionych dań, czyli indyjskie curry .  Danie genialne w swej prostocie . Można je robić na mnóstwo sposobów, z mięsem lub nie.  Jego sekretem są odpowiednie przyprawy, które nadają potrawie niezapomniany smak . SKŁADNIKI (na 4-5 osób) 2 piersi kurczaka 1 bakłażan 1/2 kapusty pekińskiej 1 papryka pasta curry (można zastąpić curry

Zofiana
MURGH KARI – INDYJSKIE CURRY Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI 492

No i znów pędzimy do Indii. Tym razem na Murgh Kari. Kurczak Curry to potrawa z indyjskiego Pundżabu bardzo polularna w południowej Azji, zwłaszcza w Pakistanie

Ostra na Słodko
Nafaszerowana papryczka ;) 179

konieczne, dodajemy troszkę oleju bądź podlewamy wodą). I tak dusimy ok. 15 minut. Następnie wierzch papryczki ścinamy i wydrążamy z niej środek. Na dole układamy pokrojone w kostkę mięso, lekko osolone, na którego wierzch dodajemy farsz ( być może farszu wyjdzie za dużo, wtedy nie zostanie nam nic innego jak jego skosztowanie :D). Papryczkę przykrywamy jej wierzchem i wstawiamy do nagrzanego

Zdrowie na języku :P
Kiełbaska prosto ze słoiczka :) 204

się bardziej aromatyczna. Przekonacie się już po otworzeniu słoiczka :) Składniki: - 1 kg szynki wieprzowej - 0,5 szklanki wody - przyprawy: majeranek, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, sól, zioła, - przyprawa do pasztetów Mięso mielimy i wyrabiamy z przyprawami i wodą. Napełniamy nim słoiczki, zakręcamy i gotujemy prze 2 godziny. Prosty i bardzo smaczny pomysł na inną wersję kiełbaski

Zdrowie na języku :P
Pasztety sojowe Polsoja - TEST :) 212

był młodszy czyli tak jak ja. Dlatego też wiem do jakiego smaku porównuję pasztecik od Polsoja. Jeżeli uwielbiasz pasztety, a odstrasza Cię ich skład, lub po prostu nie jadasz mięsa pasztet sojowy tradycyjny Polsoja jest idealny dla Ciebie. Uwierz mi smak jest identyczny, a nie przepraszam jest 100 razy lepszy! Świetnie doprawiony, świetna konsystencja - IDEAŁ. Ja byłam w szoku. Dosłownie

Zdrowie na języku :P
Dietetyczny krupnik :) 219

ziele angielskie - 1 gałązka magii, natki pietruszki  - przyprawy: sól, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, pieprz cayenne (w wersji łagodnej pominąć) Wstawiamy wodę z obranymi i pokrojonymi warzywami oraz mięsem. Od momentu zagotowania gotujemy przez 25 minut, następnie wsypujemy kaszę i dodajemy przyprawy. Gotujemy do miękkości kaszy, czyli około 20 minut. Podajemy posypany świeżą natką pietruszki

Zdrowie na języku :P
Pieczone paluszki z kurczaka :) 317

zmieniać, a paluszki będą nabierały innych smaków :) Składniki: - pierś z kurczaka - sól himalajska Piątnica - pieprz cayenne - curry Piątnica - zioła prowansalskie Piątnica - 1 łyżeczka oleju (na każde 150 g mięsa) Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w cienkie paski. Przełożyć do miseczki, dodać przyprawy i olej, wymieszać. Odstawić na 15 minut. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć zamarynowane paluszki

Zdrowie na języku :P
Zdrowe i dietetyczne kotlety rybne z natką pietruszki :) 259

świetną alternatywną dla zwykłych rybnych filetów, które to zazwyczaj goszczą, jak w ogóle goszczą na naszych stołach. Ryby jada się rzadko, zazwyczaj powszechny obiad składa się z ziemniaków, mięsa i może odrobiny surówki. A szkoda :( Rybka powinna znaleźć się w naszym menu przynajmniej raz w tygodniu- i nie mówię tu o pandze czy rybnych paluszkach - chociaż z jednej strony lepsze

Zdrowie na języku :P
Makaron ze szpinakiem, awokado w sosie pomidorowym :) 191

Zdecydowanie za rzadko jadam makarony :( Pełnoziarnisty, razowy, z semoliny dostarcza węglowodanów złożonych, dzięki czemu szybciej i na dłużej stajemy się syci :) W połączeniu z warzywami i chudym mięsem stanowi pełnowartościowy pomysł na szybki obiad :) Składniki (1 porcja): 50 g makaronu pełnoziarnistego  100 g piersi z kurczaka 1/2 małego dojrzałego awokado 50 g świeżych liści szpinaku 1 mała cebulka

Zdrowie na języku :P
Risotto z kurczakiem, selerem naciowym i groszkiem 462

gotuj mieszając co jakiś czas.  Kiedy ryż z warzywami zacznie gęstnieć dopraw go solą, pieprzem, vegetą i curry do smaku. Groszek odsącz na sitku i dodaj na patelnię. Mięso wyjmij z wody i również dodaj na patelnię. Wszystko wymieszaj. Można już podawać :-) Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Nadziewane portobello 267

niewiele wartości odżywczych, to w smaku są po prostu obłędne. W mojej kuchni grzyby goszczą dość często. Naturalnie najczęściej jest to pospolita pieczarka, która fantastycznie komponuje się z warzywami, mięsem, ryżem czy makaronem. Nie unikam jednak innych rodzajów grzybów jak choćby boczniaki, shitake, kurki czy prawdziwki. Dziś jednak chciałabym przedstawić fantastyczne wegetariańskie danie z dużą pieczarką portobello w roli głównej

W mojej holenderskiej kuchni
Puree z groszku 264

Piękny kolorystycznie dodatek do mięsa. I smaczny. Czasami danie, które robimy, nie prezentuje się najładniej i wtedy taki dodatek sprawia, że wszystko lepiej i bardziej zachęcająco wygląda. Polecam! składniki 400 g zielonego groszku mrożonego 2 łyżki masła sól, pieprz ząbek czosnku, posiekany 1/2 łyżeczki suszonej mięty, można dodać świeżą przygotowanie Groszek ugotować tak aby był miękki, ale zachował zielony kolor

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania